Dünyanın sonu gelse internete ne olur?

5

2020 yılının ocak ayından beri yaşadıklarımız gerçekten de acaba ”dünyanın sonu mu geliyor?” sorularının sorulmasına neden oluyor. Dünyanın başa çıkmaya çalıştığı corona virüsü salgını bir yana, doğa olayları, ”yüz yılda bir” gerçekleşecek olayların arka arkaya sıralanması insanların felaket senaryoları yazmasına neden oluyor. Peki, gerçekten de dünyanın sonu gelse internete ne olur?

Türkiye’nin internette geçirdiği süre belli oldu

Dünyanın sonu gelse internete ne olur? Yanıtı var mı?

İnternet olmadan hayatta kalabiliriz, ama ya internet biz olmadan hayatta kalabilir mi?

Tata Communications tarafından yapılan çok uluslu bir ankette, katılımcıların üçte ikisinden fazlası internete bağlı olmadığında “korku, endişe ve öfke” hissettiklerini söylüyor.

Ankete katılan kişilerin büyük bir çoğunluğu internete bağlı kalmak için TV veya alkolden vazgeçebileceklerini söylüyor. Peki İnternet sonsuz mu? Aynı ankete katılanların yüzde 60’ı internetin sonsuz olduğuna inanıyor.

Bu fikirlerin yanında ruhani lider Papa bile internetin tanrıdan bir hediye olduğunu düşünüyor. Bunun yanında günümüzde bazı insanlar için neredeyse internetin kendisi ‘’tanrı’’ konumunda görülüyor.

İnternet sanılanın aksine sadece büyük bir makine. İnternet, görünüşte mistik özellikleriyle bile, hala sınırlı ve sonlu olan karasal teknolojiye dayanıyor ve insanların bu karasal teknolojiyi düzenli olarak kontrol etmesine bağlı. Biz olmadan çalışmaya devam edebilir mi? İnsanlığı neyin sona erdirdiğine bağlı olarak, devam edebilir de etmeyebilir de.

Ölümcül bir salgın bizi yeryüzünden silip süpürür ya da bir kara delik sonucu yaşadığımız her şey yok olabilir. Felaket, iklim değişiklikleri sebebiyle insanlık sona erebilir mi, ya da dev bir asteroid dünyanın sonunu getirebilir mi?

Yoksa doğal bir felaket için beklemek zorunda kalmayacak, kendi sonumuzu hazırlayacak bir nükleer savaşın içine mi düşeceğiz?

Bu saydıklarımız insanlığın ve çoğunlukla canlılığın sonu olur. Buna rağmen internet canlılara oranla daha dayanıklıdır. Bir önceki paragraftaki felaketlerin çoğu, tek bir yerde merkezi olmayacağı için internetin tamamen yok edilmesine yol açmayacaktı. Yine de, interneti çalıştıran sunucular savunmasız bir güç kaynağına güveniyor. Bu sebeple sorunlar elbette yaşanacaktı.

İnternetin, insanlığın yarattığı en önemli buluşlardan biri olduğunu söylemek abartı olmaz. Çevrim içi olan 2 milyardan fazla insanın yüzde 70’i her gün interneti, haber okumak, oyun oynamak, sosyal medya hesaplarından o günkü kahvesinin fotoğrafını çekip, paylaşmak ve birçok sebeple kullanıyor.

İnterneti, fiziksel dünyada sanal olarak gezinmek, sosyal medya aracılığıyla birbirimize bağlanmak ve hatta önemli işlerimizi yapmak için kullanıyoruz.

Dünyanın sonu gelse internete ne olur? Sorusunun cevabına geçmeden önce insanlığı neyin yok ettiğini hayalî senaryolar üzerinden ilerletelim:

Evde interneti uçurmak için öneriler! – Kısayol #61

5 YORUMLAR

  1. İnsanlık yok olacak diyorsunuz? Sonra İnternet varlığını sürdürür mü diyorsunuz? Herkes yok olmuş bu İnterneti kim kullanacak arkadaş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version