Günümüzdeki en önemli iletişim araçlarından birisi olan telefon, dünya nüfusunun büyük bir bölümü tarafından kullanılıyor. Gün içinde akıllı telefonlarımızı sık sık sosyal medyada gezmek, sevdiklerimizle iletişime geçmek ve müzik dinlemek için kullanıyoruz. Bu noktada mobil internet çok avantajlı oluyor. Bu avantajdan ne kadar insanın faydalandığı GSMA‘nın raporunda yayınlandı.
İnternet trafiğinin büyük bir kısmını kötü botlar oluşturuyor
Artık dünya nüfusunun yarısı mobil internet kullanıyor
GSMA, mobil operatörlerden ve telekomünikasyon şirketlerinin oluşturduğu uluslararası bir topluluk. Topluluk raporunda, dünya nüfusunun yarısından fazlasının artık mobil internet kullandığını açıkladı. Bu oran 2014 yılında dünya nüfusunun 4’te birini oluşturuyordu. GSMA’nın yayınladığı raporda, mobil internet bağlantısındaki bu etkileyici artışa rağmen, dijital uçurumu kapatmak için çalışmaların hızlandırılması gerektiği vurgulanıyor.
Halihazırda mobil geniş bant kapsamına giren ancak bunu kullanmayan bölgelerde 3,4 milyar insan yaşıyor. Rapor, son altı yılda mobil internetin kapsamını, kullanımındaki eğilimleri ve mobil internetin benimsenmesinin önündeki temel engelleri de açıklıyor. Ayrıca rapor Covid-19 salgınının erken dönem ve bölgesel etkilerine de odaklanıyor.
GSMA yayınladığı raporda dijital uçurumu kapatmaya ve mobil internet bağlantısına daha fazla erişim sağlamaya yardımcı olacak önerilerde bulundu.
GSMA‘nın baş sorumlusu John Giusti, “Covid-19 salgını, mobil internet erişiminin insanların yaşamları ve geçim kaynakları için önemini net bir şekilde ortaya koydu. Bu nedenle dünyadaki dijital dönüşüm hızlandı. Mobil ağ, düşük ve orta gelirli ülkelerde internete erişmenin birincil ve genellikle tek yoludur. Artık her zamankinden daha fazla insan mobil interneti kullanırken, bazı temel engeller çok fazla insanın mobil interneti kullanmasını engelliyor. Bu kullanım açığını kapatmak için hepimizin hükümet ve endüstri de dahil daha fazlasını yapmamız gerekiyor” dedi.