Elips şeklinde olan Dünyanın yörüngesi, Jüpiter ve Venüs nedeniyle periyodik olarak küçük de olsa uzuyor. Dünyanın yörüngesi üzerindeki bu etkinin iklim, çevre ve canlılarda neleri değiştireceği araştırılıyor.
Dünyanın yörüngesi uzuyor
Jüpiter ve Venüs, Dünya’nın yörüngesini her 405.000 yılda bir küçük ama ölçülebilir derecede uzatıyor. Rutgers Üniversitesi’nden profesör Kent, 215 milyon yıldır devam eden bu döngünün Dünya’nın geleceği hakkındaki tahminlerde kullanılabileceğini belirtiyor. Bu veriler, Dünya üzerindeki jeolojik değişimleri ve sonrasında yaşanacak olan çevresel ve ekolojik değişimleri incelemek için kullanılabilir.
Bulutsuz gezegen yaşam belirtileri taşıyor!
Profesör Kent tarafından yürütülen araştırmada, gelecekte mevsimsel kaymaların daha belirgin olabileceği belirtiliyor. Daha sıcak yazlar, daha soğuk kışlar, daha fazla yağış ve daha fazla kuraklık gibi mevsimlerde bir önceki dönemin hava şartlarının ‘daha fazlası’ yaşanacağı tahmin ediliyor.
Kent, Dünya’nın Güneş’in etrafında izlediği yörüngenin veya Güneş ışığındaki küçük değişimlerin bile iklim ve ekolojik değişimlere yol açtığını söylüyor. Bu durum, iklim çevrimlerinin değişmesine neden oluyor. Jüpiter ve Venüs’ün yörüngeye olan etkisinin incelenerek, iklim, çevre, dinozorlar, memeliler ve fosillerdeki değişimlerin gözlemlenebileceği iddia ediliyor.
Şu anda ise her 405.000 yılda bir gerçekleşen bu yörüngesel etkinin ortasındayız. En son 200.000 yıl önce gerçekleşen bu etkinin, gelecekte nelere neden olabileceği araştırılıyor.
Kozmik hareketlerin Dünya’nın iklimini somut bir şekilde etkilediği bilinen bir durumdu. Ancak Jüpiter ve Venüs’ün bu etkisi için daha önce özel bir çalışma yapılmamıştı.
Değişiklik iyidir 215 milyon yıl kolay değil kendinizi yerine koyun dünyanın
Ölürüz 😂
Kesin sonuç alırız gool olur.