Dünyaya bağımlılığı azaltacak Atom Saati fırlatılıyor

3

NASA uzay çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yeni uzay teknolojileriyle birlikte NASA, sistemlerini de yavaş yavaş değiştiriyor. Son olarak, Uzay Atom Saati için fırlatma hazırlıklarına devam eden NASA’nın bu arada fırlatma tarihi de belli oldu. Yeni NASA uzay aracı ile birlikte yeni dönem başlıyor. Astronotlara yol gösterecek olan araç ayrıca uzaydakilerin işini kolaylaştıracak.

NASA ay projesini detaylandırdı

Atom Saati ne işe yarıyor?

Şu anda uzaya çıkan herhangi bir nesne veya insan, yönünü bulmak için zahmetli bir süreçten geçiyor. Aracın veya insanın nereye gittiğini bulabilmek için dünyaya dayalı atomik saatler kullanılıyor. Bu saatler, dünyaya dayalı 2 yönlü bir röle sistemi ile çalışıyor. Ancak tahmin edeceğiniz gibi bu süreç gecikmelerden dolayı uzayabiliyor.

Dünyaya, yer tespiti için bir sinyal gönderildiğinde konum, yol ve hızı hesaplayabilmek için belirli bir süre geçiyor ve bu süre uzay aracının konumuna bağlı olarak değişiyor. Süre, uzay aracının dünyaya yakınlığına göre birkaç dakika veya saat sürebiliyor. Uzaya gönderilecek Atom Saati ile birlikte bu süre, eski sistemin elde edebileceği süreye göre ciddi bir şekilde azalacak.

Dünyaya olan bağımlılığın bitmesi ile yeni sistemler geliştirilecek!

Yeni atomik saatin, uzaydaki sayısının artması ile beraber uzaya ait bir GPS sistemi de kurulabilecek. Mars’a ait bir GPS sistemin oluşu, uzaydaki işleri kolaylaştırabilmenin yanında dünyada bulunan GPS sisteminin de gelişmesine yardımcı olacak.

Bir yıl boyunca, yeni atomik saatin yörüngesinde kalıp kalmadığı kontrol edilecek. Her şey yolunda giderse, 2030’ların başlarında yeni görevler için kullanılabilir hale gelecek. NASA’nın canlı yayın kanalından, 24 Haziran’da Derin Uzay Atom Saati’nin fırlatılışını izleyebilirsiniz.

NASA uzay aracı ve astronotların işlerini kolaylaştıracak bu sistem gibi sistemler, yakın zamanda uzay ile alakalı daha çok keşif yapmamızı sağlayabilir.

3 YORUMLAR

  1. Dünya bu şekilde ilerlerken hala ilkel şeylerle uğraşırsak bir dönem matbaada yapılan hatanın acısının aynısını 50 yıl sonra çocuklarımız yaşar istemesekte teknoloji ilerliyor ve geride kalamayız.Devir kim güzel konuşacak devri değil ya yetişeceğiz yada bakıp seyredeceğiz siz karar verin.

  2. 10 loralik seyi 100 liraya alıyoruz aga. Halk olarak nasıl gelismemiz beklenebilir ki. Sorun ülkeyi yönetenlerde. Sunu yaptik bunu yaptik diyolar ama gelecege yönelik bi bok yaptiklari yok. Dünde, bugündez yarında her an tüketici bir toplum olmaya mahkumuz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version