Bundan tam 40 yıl önce 1971 yılında ABD’nin Bağımsızlık Bildirgesi’ni dijital ortama aktarak ücretsiz olarak paylaşan Hart, e-kitap olarak anılabilecek ilk çalışmaya imza atmıştı. Daha sonra ücretsiz kitap yayınlama projesi olan Gutenberg’i kuran Hart,bu proje ile bugüne kadar 60 farklı dilde 40 bin kitap dijital ortama aktarıldı. Mart ayında kamuoyuna ‘Bu yıl e-kitap yılı olacak’ açıklamasını yapan Hart, 6 Eylül’de hayata gözlerini yumdu.
Bundan tam 40 yıl önce 1971 yılında ABD’nin Bağımsızlık Bildirgesi’ni dijital ortama aktarak ücretsiz olarak paylaşan Hart, e-kitap olarak anılabilecek ilk çalışmaya imza atmıştı.
Daha sonra ücretsiz kitap yayınlama projesi olan Gutenberg‘i kuran Hart’ın bu projesinde bugüne kadar 60 farklı dilde 40 bin kitap dijital ortama aktarıldı. Mart ayında kamuoyuna ‘Bu yıl e-kitap yılı olacak’ açıklamasını yapan Hart, 6 Eylül’de hayata gözlerini yumdu.
Ölüm nedeni açıklanmayan Hart, e-kitap fikrini ilk hayata geçiren kişilerden biri olarak kabul ediliyor.
:: E-kitap hakkında ne düşünüyorsunuz?
Gutenberg’in bi sözü var: “havadan sonra en çok ihtiyacımız olan şey e-kitap” gibi bi şey. Fakat Türkiye’de çok büyük bi sorun var, e-kitap sayısı hala çok az. Kütüphanelerde de kitaçılarda da istediimiz kitabı bulmakta zorlanıyoruz hala.. Düzelmesi lazım bu durumun.
Bununla ilgili bi hareket başlatmıs e-okuyucu Reeder markası, destek olmak lazım: https://www.facebook.com/note.php?note_id=247112981998235