Adalet Bakanlığı bugün yaptığı paylaşımda, e-Noter uygulamasında bugüne kadar yapılan işlem sayısını açıkladı. Ayrıca 26 Ekim 2020’de kullanıma sunulan bu hizmete en çok hangi işlemler için başvurulduğu ve 1 yıllık süreçte kaç kişiye ulaştığı bilgisi paylaşıldı.
e-Devlet’te yardım parası sorgulama nasıl yapılır?
e-Noter uygulamasını kaç kişi kullandı?
Yargıda dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda geliştirilen sistemin içerisinde bulunan e-Noter uygulaması, noter ve hukuki işlemlerinin büyük ölçüde hızlanmasını ve verimli bir hale gelmesini sağlıyor. Geçtiğimiz yılın Ekim ayında hayatımıza giren bu hizmetin şu ana kadar 44 bin 349 kişi tarafından kullanıldığı bilgisi paylaşıldı.
e-Noter uygulaması sayesinde vatandaşlar çevrim içi bir şekilde bazı noterlik işlerini gerçekleştirebiliyor. Aynı zamanda fiziksel olarak bir yere gitmeden yine site üzerinden randevu alabiliyor. Bu sayede bekleme süreleri ve noter içerisindeki yoğun kalabalık da büyük ölçüde azalıyor.
Buna ek olarak, içerisinde bulunduğumuz ve 2 yıldır devam eden Covid-19 pandemisi süresi boyunca bu uygulama sayesinde vatandaşların bir kısmı işlemlerini çevrim içi bir şekilde gerçekleştirebildiği için, noter içerisinde aynı anda bulunan kişi sayısının da önemli azaltıldığı bilgisi paylaşıldı.
e-Noter uygulamasında en çok hangi işlemler yapıldı?
Adalet bakanlığının açıkladığı verilere göre e-Noter uygulaması üzerinden 26 Ekim 2020’de hizmete girdiğinden bu yana yapılan işlem sayısı 81 bini geçti. Kullanıcıların en çok yaptığı işlemlerse ihtarname, sözleşme ve vekaletname oldu.
e-Noter uygulaması ile en çok kullanılanlar listesinde ihtarname/ihbarname, araç satışı, mal rejimi, hisse devir sözleşmeleri gibi işlemler adını ilk sıralara yazdırdı. Vatandaşların, 21 bin 630 ihtarname/ihbarname, 19 bin 866 sözleşme ve 19 bin 239 vekaletnameyi bu uygulama üzerinden notere gitmeden gerçekleştirdiği söylendi.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi SDN Forum‘da veya yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!
e-noter, e-tapu, e-mahkeme…..Vaay başıma gelenler, vah vatandaşım. Şimdi korsanlar arabanı, daireni, malını da çalar, üzerine şirketler kurup milyonlarca lira borca batırır, adını bile değiştirip kimliğini geçersiz yapar, değil haklı olduğunu, kim olduğunu bile ıspatlayana kadar deveye hendek atlatırlar…
Evet olabilir, böyle riskler var. Korunmak için e-devlet üzerinden tapu/takbis uygulamasına mutlaka cep tel numaranızı girin. Sizden habersiz malınızı satmaya/el koymaya/dolandırmaya kalkan olursa, cebinize sms gelir, o sayede erken fark eder ve müdahale edebilirsiniz. Yoksa al başına bela, uğraş dur.