Reklam

E-Ticaret Araştırma Sonuçları Yayınlandı!

2
Reklam

2015 yılı itibariyle online alışveriş, geniş kitlelere ulaşmaya ve bu yayılma sürecini hızlandıran bir yapı kazandı. Bu noktada bir veri elde etmek isteyen Turkcell ve Ipsos, e-ticaret araştırması ile, kişilerin online alışveriş ile ilgili düşüncelerini belgeledi!

Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre ortaya çıkan en bariz bilgiler; kişilerin e-ticaret kullanmasını sağlayan en önemi etkenlerin, güven, uygun fiyat ve iade kolaylığı olduğu açığa çıkıyor.

Ipsos tarafından yayınlanan sayısal verilere göre ise; Türkiye genelinin %14’lük bir bölümü, online alışveriş yapmayı tercih ediyor. Detaylarında ise bu %14’lük kısım içerisindeki dağılım; her üç kişiden birinin 15-25 yaş arası, alışveriş yapan dilimin %50 oranının 15-35 yaş arası ve en çok alışveriş yapan kitlenin ise, öğrenciler olduğu beliriyor.

Reklam

Yine söz konusu bu yüzdelik kesimde öğrenciler dışında yer alan online alışveriş yapan bireylerin büyük çoğunluğu, özel sektörde çalışan kimselerden oluşuyor.

Kullanıcıların online alışveriş aracı kullanım oranları ise; %15 cep telefonu, %5 tablet ve %80 bilgisayar olarak şekilleniyor.

Mobil alışveriş yükselişte!

Bu dağılım ile ilgili olarak dikkat çeken e-ticaret araştırma verisi ise, online alışveriş yapan bireylerin, alışverişlerinin yaklaşık %50-60’lık bölümünü, mobil aracılığıyla gerçekleştiriyor olması!

Online alışveriş yapan bireylerle ilgili bir diğer detay ise; bireylerin online alışveriş yapamadan önce, alacaklarını ürünleri mağazalara giderek incelemeleri oluyor. Bu durumu, online alışveriş yapan her 5 kişiden 1’i uyguluyor.

Özet olarak elde edilen verilere göre, kullanıcıları online alışverişe iten önemli nedenler; kolay iade ve uygun fiyat olarak öne çıkıyor. Araştırmanın Turkcell tarafında ise Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, 2016 yılı kapsamında 4.5G ile birlikte, söz konusu mobil alışveriş yüzdesinin artacağını, genel olarak ise e-ticaret pazarının genişleyeceğini öngördüğünü açıklamış oldu.

:: E-ticaret ile ilgili, siz ne düşünüyorsunuz?

2 Yorum

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version