Hükümet tarafından milyonlarca tüketicinin korunması amacıyla önemli bir adım geldi. Sabah‘tan Hazal Ateş‘in haberine göre gelecek yıl itibariyle ticaretin ve tüketicinin korunmasıyla alakalı hizmetler ön plana çıkıyor. E-ticaret hacminin 450 milyar lira düzeylerine çıkması beklentiler dahilinde yer alıyor.
E-ticaret düzenlemesi kapsamında tüketicinin sıkça mağduriyet yaşadığı ürünlerin iade alınması süreci kolaylaşacak. Toptancı hallerinde de yenilemeye gidilecek.
Nevzat Aydın görevinden ayrıldı: İşte Yemeksepeti’nin yeni CEO’su!
Türkiye'nin en büyük çevrimiçi yemek ve market siparişi platformlarından olan Yemeksepeti, CEO değişikliğine gidildiğini açıkladı.Türkiye’nin E-ticaret için önemli merkezlerden birisi haline gelmesi hedefleniyor
Türkiye’nin ticaretin kolay ve güvenli hale dönüştüğü, tüketici haklarının gözetildiği ve korunduğu önemli ticaret merkezlerinden birisi haline gelmesi ilk hedefler arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı‘na göre gelecek yıl ticareti kolaylaştırmak ve tüketiciyi korumak amacıyla birtakım uygulamalar hayata geçirilecek.
İade süreci daha kolay bir hale geliyor
E-ticarette güvenin sağlanması hususundaki çalışmalar artık son bulacak. Özellikle de coğrafi ve kültürel yakınlık nedeniyle Türkiye’nin rekabet avantajı olan bölgelerde pazar payı artacak. Bunun yanı sıra sınır ötesi E-ticarette ürünlerin iade alınması sürecinin kolaylaştırılmasına yönelik teknik düzenlemeler yapılacak. Uygulama iyileştirilecek ve kullanıcı kılavuzlarının yayınlanması süreci başlayacak.
Ürün güvenliğinin denetimi konusunda model daha da geliştirilecek Uzaktan iletişim araçları yoluyla piyasaya arz edilen ürünlerin gözetim, denetimine dair yönetmelik hazırlanacak.
Salgınla birlikte E-Ticarette patlama yaşandı
Salgın beraberinde Elektronik ticaret alanında önemli bir patlamayı getirdi. Geçen yıl E-ticaret hacmi yüzde 66 artarak 226.2 milyar lira seviyesine ulaştı. Önceki yıl yüzde 9.8 olan E-ticaretin genel ticarete oranı geçen yıl yüzde 15.7‘ye çıktı. Önceki yıl 68 bin 457 olan e-ticaret faaliyetinde bulunan işletme sayısı 2020 itibariyle 256 bin 861‘e yükseldi. Bu yıl yüzde 44‘lerde olan internet üzerinden alışveriş yapanların oranının ise gelecek yıl yüzde 51‘i aşması öngörülüyor.
Sizler Elektronik ticarette yeni düzenlemeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!