Giyilebilir akıllı cihazlar hızla gelişmekte, bunun nedeni her sektörün kendi amaçları için benzer ürünlere yeni özellikler eklemelerinden kaynaklanıyor.
Sağlık sektörü de bunlardan sadece biri. USAID (The U.S Agency) uluslararası ürün geliştirme çalışmaları dahilinde yaptığı bir projede bu akıllı yara bantlarını geliştirdi. Bu bantlar sayesinde uzun uğraşlar verilerek, hasta için tutulan kayıtların, ölçümlerin hepsi küçük yara bandı şeklindeki bu akıllı cihazda toplanacak ve hastalığın seyri izlenerek, tedavi yönetemleri kolayca belirlenecektir.
Ayrıca cihaz özel sensörleri sayesinde anlık ölçümler yaparak daha sağlıklı bilgi toplanabilmesi açısından da oldukça gelişmiş bir teknolojiye sahip. Bilgiler, giyilebilir akıllı yara bandının içerisindeki bir veri tabanınına indeksleniyor ve daha sonra USB bağlantısı ile bilgisayara taşınarak hem kolayca görüntülenebiliyor hem de cihaz şarj ediliyor.
Google gibi daha önceden de Ebola hastalığının tedavisinde maddi destek sağlayan kuruluşlar ise bu cihazın dağıtımı için şimdiden ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Paketi 100 dolara satılan ve pil ömrü yaklaşık olarak 7 ila 10 gün arasında değişen akıllı bantlar, Ebola hastalığına yakalanmış yüzlerce kişiye de umut ışığı oluyor.
::Sizce giyilebilir teknoloji ile tıp alanında büyük gelişmeler kaydedilebilir mi?
Önce virüs yap daha sonra panzehir sat.. iyi tezgah kurmuslar.
Resimdeki kız nerde????
dünya böyle kim güclüyse o sömürür.
Ortadoğu ve Afrikadan kanlı ellerini çekmedikçe o insanlar hiçbir zaman refaha kavuşamayacak. Cambaza bak oyununu her daim oynadı oynuyorlar.
bi yandan ingilizler hastalığı çıkartıyor bi yandan birilerine başka ilaçlar bi yana teknolojiyle adamla paraya para demiyor ama bilmiyorlarki ilahi adalet ALLAHU TEALANIN adaleti kıyamet günü cehenneme merhaba dedirteceğini
betül hoş geldin sdnye 😀