Reklam
    Reklam
    Otomobil

    Elektrikli araçlar için şarj sorununu ortadan kaldıracak adım

    Indiana'da gerçekleştirilen bir çalışma, elektrikli araçlar için şarj imkanlarını üst düzeye taşımayı hedefliyor.
    elektikli-araclar-yoldayken-sarj-edilebilecek

    Sürüş sırasında elektrikli arabaları ya da otobüsleri şarj edilebilen yollar, şimdiye kadar nispeten pahalı ve verimsiz olduğu için hayal olarak görülüyordu. Ancak yapılan bir çalışma, bu tabuyu yıkıp elektrikli araçlar için yeni bir teknolojinin kapılarını açabilir.

    Indiana Ulaştırma Departmanı (INDOT), standart yol yapım maliyetlerinde verimli, yüksek hızlı şarj sağlayabilecek gömülü manyetize parçacıklara sahip bir çimento test ettiğini duyurdu.

    Reklam
    Reklam

    Elektrikli araçlar şarj projesi test edilecek

    Ulusal Bilim Vakfı’nın (NSF) finansmanıyla INDOT, projede Purdue Üniversitesi ve Alman Magment şirketiyle birlikte çalıştı. Üç aşamada gerçekleştirilecek olan araştırmada, önce manyetize çimentonun laboratuvarda çalışıp çalışmayacağı test edilecek. Ardından da çeyrek millik bir yol bölümünde denenecek.

    Magment, ürünün yüzde 95’e kadar kablosuz iletim verimliliği sağladığını belirterek, standart yol yapım maliyetleri ile üretilebileceğini ve sağlam olduğunu da belirtti. Şirket ayrıca, gömülü ferrit parçacıkları içeren levhalarıni muhtemelen lisans altında yerel olarak inşa edilebileceğini belirtti.

    INDOT’un yenilikçi betonun ağır kamyonları yüksek güçte şarj etme kapasitesini test edeceğini söylemesiyle, çeyrek millik test parkuru başarılı olursa, INDOT teknolojiyi Indiana’daki eyaletler arası zayıf bir kesime elektrik vermek için kullanacak.

    Reklam
    Reklam

    Araçları herhangi bir kirlilik olmadan uygun bir fiyata çalıştırmak çevresel bir atılım olabilir. Ancak teknolojini işe yaraması için çok fazla zaman gerekebilir. Örneğin Birleşik Krallık, yol altı çalışmaları için yaklaşık 780 milyon dolar taahhüt etti. İsveç de yollara yerleştirilmiş elektrikli bir ray içerecek olan benzer teknolojiyi test etti.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    5 Yorum

    1. İsmail

      Aynı bizim TOGG projesi gibi olmuş. Daha denenmemiş bir tasarımı sanki çalışacakmış gibi pazarlamaya uğraşıyorlar. Sonunun hüsran olması kaçınılmaz. Tıpkı bizimki gibi.

      1. Bamık Kartal

        Yine hüsrana uğrayacak alçak fikirleriniz… Bekleyin…

    2. Kalender Kılıç

      Bu konuyu, araçlar yolda ilerlerken şarj olma mantığını 7 yıl önce bu sistemden daha verimli olan bir projeyi kendim buldum. Tabi bu konu elektronik donanımların daha Faraday kafesi içinde olmasını da zorunlu hale getirir. Bence ikili bir sistem daha verimli olur. Yani hızlıca şarj ünitesi-kapasitif- ile dolum yapılır ve araçta mevcut bir donanımla batarya ya yolda giderken aktarılır. Bunun için elimde projem mevcuttur. Gündeme gelecektir. Hızlı trenler için de düşündüm. Önemli olan Natural Demokrasi. Her şey vardır. Bu türk gençliği ile basarilir.

    3. Ali akıncı

      Tamam da avrupa tur elektrolitlere enerji üreten sürtünme fren enerjiyi yer altındaki ray vs ile üretiyorsa huzli trenler de her yere giderken onlardan da yararlanıp yük sürat vs ile bizim ulkedekilerde uretselerenimde var 3 teker 2 iç ne ise yarar satsan para bile verilmez satıcı fabrika bile sattıkları malın ardın da durmadan piyasa elektrolitler satıyorlar yazık verilen emek vede masraflara

      1. Ali akıncı

        Yorumlara vede ilgililer saygıysa iletirim saygilarimi sunarken her satıcı sattıkları malların ardın da durmalilar

    Diğer yorumları gör (4) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap