Hepimiz son günlerde elektrikli mi yoksa benzinli mi tartışmasını en az bir kere yapmışızdır. Dünyanın değişmeye başladığı bugünlerde kısa bir süre sonra son atmosferik V10 e60 M5 gibi otomobillerin tekrar üretilmeyeceğini biliyoruz. Peki bu yarışı kim kazanacak elektrikli mi benzinli mi? Bizde sizler için Audi RS 6 C7 Nogara Edition (ABT) ve Tesla Model S Plaid’i yarıştırdık! İşte detaylar…
Tesla Model S Plaid vs Audi RS6 C7 Nogara Edition By ABT!
Öncelikle geçtiğimiz günlerde AutoTopNL kanalı tarafından yapılan Tesla Model S Plaid son hız videosunu sizler için haberleştirmiştik. Tesla Model S Plaid o videoda saatte tam 328 kilometre hıza ulaşmıştı. Bir yolcu uçağının 250 kilometre hız ile kalkışını gerçekleştirdiğini düşündüğümüzde inanılmaz bir değer olduğunu söyleyebiliriz.
Uçak bile 250 ile kalkıyor: Tesla, bir güncellemeyle hız rekoru kırdı!
Fakat bilindiği üzere yıllardır içten yanmalı otomobiller piyasada ve bu hızların daha üstlerine de çıkıldı. Özellikle birçok otomobil tutkununun hayranı olduğu stationwagon Audi RS 6 bu potansiyeli üzerinde taşıyan bir otomobil. Yine AutoTopNL tarafından hazırlanan bir videoda özel bir Audi RS 6 olan Nogara Edition By ABT son hız testine tabi tutuluyor. İşte sizler için her iki otomobilinde beygir güçleri, 0-100 hızlanma, 0-300 hızlanma ve maksimum hız gibi değerlerinin karşılaştırması.
Öncelikle her iki otomobilinde 0-100 değerlerine bakmamız gerekiyor. Audi RS 6 için konuştuğumuzda bu süre 3.4 saniye olarak ölçülüyor. Diğer tarafta yer alan Tesla Model S Plaid ise 0’dan 100 kilometre hıza 2.1 saniyede çıkmakta. Tabi burada Tesla Model S Plaid’in 1020 HP güce sahip olması onu bir değil birkaç adım öne çıkarmakta. Audi RS 6 C7 ABT ise 705 HP güç üretmekte.
Araçların 0-200 değerleri incelendiğinde Audi RS 6 kronometresinde 11.3 saniye değerini görüyoruz. Tesla Model S Plaid ise 0’dan 200 kilometreye 9.62 saniyede çıkıyor ki aradakı 2 saniyeden az bir fark olması bizleri şaşırtıyor. Neredeyse 300 HP daha güçsüz olan Audi RS 6 ara hızlanmalar ile açığı bir nebze olsun kapatmayı başarıyor.
900 beygir, 2.8 saniyede 0 – 100: Lotus’un yeni elektrikli süper otomobili “Emeya” tanıtıldı!
Son olarak en merak edilen test 0-300 kilometrede ise işler gerçekten farklılaşıyor. Tesla Model S Plaid elektrikli oluşu, güç aktarma organlarındaki zaman ve güç kaybı yaşamaması sayesinde 0’dan 300 kilometre hıza 19 saniyede ulaşıyor. Audi RS 6 ise 0’dan 300 kilometre hıza 39.4 saniyede ulaşıyor.
Burada her ne kadar Audi RS 6 geriden gelmiş olarak gözükse de bir avantaja sahip. Tesla Model S Plaid uzun süre 300 kilometre hız ve üstü kullanımlara pek elverişli değil zira pillerin ısınması ciddi bir güvenlik sorununa işaret ediyor. Fakat Audi RS 6 yakıt deposundaki benzin bitene kadar size 300 kilometre ile ilerleme imkanı sunuyor. Tabi buna elverişli bir yol üzerindeyseniz.
Genel itibariyle bir sonuç çıkarmak istersek her iki otomobilinde birbiri üzerinde bir üstünlük kuramamış olmaları. Evet Tesla Model S Plaid daha güçlü bir otomobil fakat pil ve menzil konuları sebebiyle geriye düşmekte. Audi RS 6 ise bu tarz dezavantajlara sahip olmasa da tam gücünü lastiklere iletemiyor. Bu sebeple yarışın kimin kazandığına karar vermek zor. Bu sorunun cevabını siz okurlarımız yorumlar kısmında vereceksiniz…
Sonuçta 0-200-300 fantazik karşılaştırmalar. Günün sonunda enerjiyi en verimli şekilde tekerleklere ileten ve geleceğin teknolojisi ile yollarda olan alet, albenisini ortaya koymuş
0-200-300 karşılaştırması bizlere sadece güç farkını gösterdi. Günün sonunda dediğiniz gibi enerji verimliliği bizi ilgilendiren asıl nokta oldu.
RS 6 Adamdır.
Gönlüm RS6’dan yana diyerek objektif bakışımı sonlandırıyorum! 🙂
Elektrikli arabalar normal sürüş arabasıdır hız arabası değil bumu hala ankamıyorsunuz
Bunu bir nebze olsun anlatabilmek için RS6 ile kıyaslama yaptık. Yorumunuz için teşekkürler 🙂
Ne saçma bir sonuç bölümü olmuş. “Kimin kazandığına karar vermek zor” ne demek ya? Olay 0-300 hızlanma değil mi? Tesla s plaid yaklaşık 20 sn fark atmış işte. Konunun batarya ısınması ile veya “300 ile ne kadar gidebilecek ki” argümanı ile ne ilgisi var? Bu mantıkla rs6 da 300km/h üstü bir hızla devamlı giderse yakıtı yaklaşık 150km de bitecek. Valla olayınız sadece yorum yazdırıp etkileşim almak ve bunu da başardınız:))
Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkürler. Sizce “saçma” olan kısma gelirsek. Bir yarışta 300 kilometre hıza anlık çıkıp inmekten ziyade o hızda bir süre kalmak size zaferi getirir. Bu da aracınızın güç ve enerji verimliliği ile sağlanır. Bizde karşılaştırmamızda bu maddeyi de önemsedik ve ona da yer verdik. Teşekkürler 🙂
0-400m yarışında atletler 500m koşmuyor.
Zira ben de önceki yoruma katılıyorum, araç genel değerlendirmesi değil bu, sizin yazdığınız haber başlığına göre 0-300 arası bir yarış ve Tesla galip gelmiş. Yorum gerektiren bir belirsizlik de mevcut değil.
0-500km seyahat turu yapın aynı sürelerde mola verin, ülkelerin koşullarına göre, harcanacak yakıt tutarına göre vs. fiyat&performans en iyi sonucu ortaya çıkacaktır.
Siz olaya estetik ve duygusal bakıp RS6 demişsiniz, ki ben de öyle derim o ayrı.😊
ShepyRace Rs6: ben aslında yokum
Ara değerlerine tam olarak erişemediğimiz için onu ekleyemedik maalesef.
Bunu shiftdelete e haber diye kordunuzmu simdi siz. Hakkiii nerdesin olum. Siteye bu malları nerden buluon.
Bir haber içeriğinden ziyade kıyaslama yazısı. Teşekkürler…
Bu kadar salak bir kıyaslama görmedim
Bir tarafta 1020 hp bir tarafta 705 hp güç hadi yarışalım
“Salak” bir kıyaslamadan ziyade elektrikli ve benzinli otomobiller arasındaki en güçlü modelleri birbiri ile kıyasladık sadece. Haber içerisinde de beygir farkından kaynaklanan durumu aktardık. Daha sonrasında bu farka rağmen RS6’nın enerji verimliliği konusundaki farkını da ortaya koyduk.
Yukarıdaki terim çok yanlış o konuda haklısınız ancak benzinli arasındaki en güçlü model bu mu daha güçlüleri yok mu yani
Şöyle burada RS6 yerine bir Bugatti modelini de kıyaslayabilirdik. Ancak Model S Plaid tam olarak exotic car sınıfında yer almıyor. Bu sebeple daha ulaşılabilir ve herkes tarafından sevilen Audi RS6 modelini kıyaslamaya dahil ettik. Zaten kıyaslamadaki amacımız güçten ziyade enerji verimliliği konusu. Yorumunuz için teşekkürler!
Rs serisinin abt değil de mtm serisini ele alsaydınız çok iyi olabilirdi çünkü mtm serileri 1000 bg üstü olabiliyorlar
Rs6 dede teala daha bebek elektrikte sınır yol benzin dizel son deminde
Ne?
Tamamen yanlış bir düşünce .Elektrikli araçlar güvenlik sıkıntıları ve menzil konusunda çok adım atması lazım bu araçları neden yarış pistlerinde görmüyoruz göremeyiz bu araçlar daha akaryakıtlı araçlara göre çek bırak araba (oyuncak) formundalar Şuanda bu elektrikli araçlarla ne gönül rahatlığıyla gezilir nede ekonomik olarak düşünüle bilir.NE senin ömrün yeter görmeye ne benim.Şuzaman hibrit ve ilerisi hidrojen çağı.Zayen bu iklim yalanları olmasa akaryakıtlı araçlardaki gelişmeler kim bilir ne olur.O pillerin hep 3 ,5 sene sonra ne olacağını performans açısından daha görmedin.
Rs6 nın böyle ezilmesi üzdü beni 🙁
Objektif olmam gerekli fakat yorumlarda biraz öznel takılabiliriz. Açıkçası beni de üzdü diyebilirim…
Kesinlikle Audi RS 6 nokta. Elektrikli araçlara ne kadar önem verilse de henüz istenen düzeyde bulmuyorum. Birde benzinli araba sürmenin bir hazzı var kanımca🤨👌
Benzinli motorlar elektrik motorların verdiği torku veremez. Kaldı ki elektrik motorları bu torku başlangıç devrinden max devire kadar verebiliyor. İçten yanmalı motorlar ise belli bir devir aralığında max torka ulaşabiliyor.
‘Kıyasladık, yarıştırdık’
Videoyu kendiniz çekmişsiniz gibi?
Tabiki tesla götürmüş işi, daha neyin peşindesiniz.
S Plaid’in Bugattiyi Koenigsegg’i tokatladığını düşününce akıl alması güç bir kıyaslama olmuş gerçekten gülünç.
S plaid hiç bir zaman Bugattiyi tokatlayamadı sadece Bugattinin içindeki canavar çıkana kadar yani 160’a kadar yarışı kazandım zannetti…
Sürekli uzun yol yapan birisi olarak aracımın 19 saniyede mi 39 saniyede mi 0-300 hızlandığından ziyade aracımın yakıtını kaç saniyede doldurup yola devam edebilirim konusu da önemli. Ben bu konuda elektrikli otomobillerin şarj istasyonunda uzun süre kullanıcıyı bekletmesinin can sıkıcı olduğuna inanıyorum.
Kesinlikle bu yorumun altına imzamı atarım Lakin klavyeden imza tuşunu bulamadım sen atmış kabul et ✍️
Zaten yollarda o 0-200 arası daha çok Lazım…üstüne öyle her yerde çıkacak imkan yok trafik denen bir hakikat var çünkü kedisi var köpeği var maymunu var ayısı var…Malum yollarımız hayvanat bahçesi gibi en çokta ayılar var…Lafın özü benzinlinin olayı başka…Hemen tork vermiyor ama bir filmin başlangıcı gibi henüz hiç bir şeyin belli olmadığı bir alt devir var sonra üst devir filmin en kızıştığı olayların en cafcaflı yeri gibi gücü hissediyorsun seni kendine bağlıyor birde sonuç var yani red-line orada da devir kesicinin sesiyle birlikte mutlu son 😀