Trafikte dolaşan elektrikli otomobil sayısı her geçen gün artarken, şarj istasyonlarına olan ihtiyaç da yükseliyor. Şarj istasyonları konusunda elektrikli otomobil üreticileri ise önemli çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaların belki de en büyüğü ise bugün duyuruldu.
7 otomobil üreticisi elektrikli araçlar için güçlerini birleştiriyor
BMW, GM, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz Group ve Stellantis yaptığı açıklama ile elektrikli otomobillerin benimsenmesinin hızlanması adına Kuzey Amerika’da şehirler ve otoyollarda yeni bir “yüksek güçlü” şarj cihazı ağı sunmak için güçlerini birleştirdiklerini duyurdu.
Bu 7 dev otomobil şirketi, şarj cihazları ağını hızlı bir şekilde geliştirmek ve uygulamak için federal ve eyaletten de destek beklediğini ifade ediyor. Ortaklık sonucunda ortaya çıkacak olan şarj ağı sisteminin her markadan elektrikli otomobili desteklemesi hedefleniyor.
Son yapılan araştırmalara göre ABD’de 2,3 milyon elektrikli araç bulunuyor. Buna karşılık DC hızlı şarj istasyonu sayısı ise saece 32 bin. Bir başka deyişle, her 72 araç için 1 adet DC hızlı şarj sistemi bulunuyor. 2030 yılına gelindiğinde ise ABD’de elektrikli otomobil sayısının 30 milyonu aşacağı tahmin ediliyor. Bu yüzden gelecekte elektrikli otomobil şarj istasyonları çok daha büyük önem taşıyacak.
Elektrikli araçların gelecekte çok daha fazla yer alacağını ifade eden 7 otomobil şirketi ise şimdiden çalışmalara başlamış durumda. Elektrikli otomobil şarj istasyonu için bir araya gelen 7 şirket 2023 yılı bitmeden 30 bin DC hızlı şarj istasyonu kurma hedefinde.
Elektrikli otomobillerin şarj istasyonunda yaşadığı sıkıntıları çözmek isteyen şirketler ayrıca istasyonlara sağlanan elektriğin yüzde 100 oranında yenilenebilir enerji ile çalışacağını duyurdu. Şirketler böylece elektrkli araçların CO2 emisyonunu gerçek anlamda sıfıra düşürme hedefinde.
7 otomobil şirketinin birleşmesi ile elektrikli otomobillerin olası şarj sorunu da ortadan kalkacaktır. Şirketlerin ilerleyen dönemde bu ortaklıkları diğer ülkelere de taşıması bekleniyor. Peki siz elektrikli otomobil modelleri ve şarj istasyonu sorunu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.
Kablo olmadan ,tamponu yanaştırınca şarj eden istasyonlar olmalı. Daha basit olmalı telefonla karekodla uğraşmamalı.
Şu anda en büyük problem elektrikli otomobil firmalarının vaat ettiği km ile gerçekten ulaşması mümkün km arasında ciddi bir fark var. Yani 350 km şehir içi mesafe vaat eden örnek SERES 3 ile 150 / 250 km arasında şehir içi yol alabiliyorsunuz.
Türkiyede özellikle boludan sonra Samsuna kadar hızlı şarj istasyonu yok gibi bu bölgede açık var yatırım gerek
Yolda giderken şarj olmalı şehirler arası yollara döşerlerse menzil sorunu biter daha az akü gerektiği için araç fiyatları ucuzlar daha yaygın olması kolaylaşır
Bütün Dünyada bir tek standard olsun..Hem bataryalarda hem de Şarj İstasyonlarında..Ayrı fabrikalar olabilir ama,en son teknoloji ile üretilsinler..Tesla bu konuda en önde gelen lider firmadır..Onunla iş birliği yapsınlar,derim ben…🤔
Araçlar sadece elektrikli olsun, elektrik motoru varken şarza ne gerek var, saygılar.. 😊😊
Sarz suresi uzun yol klima,hava ve yol şartlarına göre düşen mesafe sarz istasyonu sayısı azlığı ,elektrik üretiminde turkiye için kuruyan barajlardan dolayi yetersiz elektrik üretimi ve elektrikli araçların sarz maliyetin yükseleceği beklentisi ,pil ömrü ve sonrasındaki 10 bin dolara yakın pil değişim maliyet çok sorun var acil durumlarda bu arac tam bir baş belası sarzin yoksa sarza git sıra var bekle dur çok sey var soylenecek
Arabaların daha ucuz olması lazım. Motor yok sanzuman yok …
Acilen 2. Ve 3. Nükleer santral ve ges, res yapımını hızlandırmaliyiz
Yaşanılabilir bir çevre ve dünya 🌍 için her sektör sanayicileri kendi aralarında birlik olup inovatif çözümler üretmelidir . 🤔☝️✍️🧠🥰🇹🇷🕊️🌍🌌
Pilli arabalardan uzak durun….. Almayın…..
Ticari motivasyon olmadan kimse parmağını bile kıpırdatmaz. Bu elektrik motorlarının ömrü bitince neresine sokup da doğal olarak geri dönüşüm sağlayacaklar bu kadar motoru o da görmek istemediğimiz ayrı bir sorun. Pil çöplüğü yolda.
Elektrik büyük sorun olacak Türkiye de aynı anda 3milyon araç yüksek seviye şarj baglansa elektrik sistemi çöker
ESAS SORUN BU,,,,