İspanyol elektrikli şarj şirketi Wallbox, sürücülerin elektrikli araçlarını evden yaklaşık 4 saatte tamamen şarj edebilmelerini sağlayan yeni Seviye 2 şarj istasyonunu tanıttı.
ÖTV zammından sonra yeni elektrikli otomobil fiyatları
Gece saatlerinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile birlikte elektrikli araçlara ÖTV zammı yapıldı. Peki yeni zamla hangi araba ne kadar fiyata sahip oldu?Gelecek elektrikli otomobillerde
Bugün dünyadaki pek çok küresel otomobil üreticisi, geleceklerini elektrikli araçlar üzerine inşa ediyorlar. Tesla’nın liderliğindeki sektörün ABD ve Avrupa’daki pazar hacmi yıldan yıla istikrarlı bir şekilde artarken, Norveç gibi bazı ülkelerde elektrikli araç satışları benzinli araç satışlarını geçmiş durumda.
Tamamen elektrikli araçlar, hem otomobil sektörünü sürdürülebilir kılması hem de küresel ısınmanın etkilerini azaltması açısından çok değerli bir öneme sahip. Bununla birlikte elektrikli araçların hala yol kat etmesi gereken iki önemli nokta bulunuyor: Menzil ve şarj süresi.
Örneğin; bugün elektrik gücüyle çalışan bir Chevy Bolt’u cep telefonunuzu şarj etmek için kullandığınız aynı prize takarsanız, tamamen şarj olması için en az 64 saat beklemeniz gerekiyor.
Elektrikli araçların sunduğu menzil yavaş yavaş artsa da, Seviye 1 şarj istasyonu ile bir bataryayı doldurmak, gün içindeki vaktinizin önemli bir bölümünü alabilir. Neyse ki İspanyol elektrikli şarj şirketi Wallbox, yeni Seviye 2 şarj istasyonu ile bu süreyi sekiz ile 10 kat azaltmayı vadediyor.
Wallbox Pulsar’ın fiyatı 649 dolardan başlıyor
İlk etapta ABD pazarı için tanıtılan Seviye 2 şarj kiti, Chevy Bolt ve benzer batarya hacmine sahip elektrikli araçları ev ortamında yalnızca 4 saatte tamamen şarj edebiliyor.
Wallbox’ın 40 amper çıkışlı 649 dolarlık Pulsar akıllı şarj kiti, doğrudan duvara takılabilmesini sağlayan bir kablo ile birlikte geliyor. Daha yüksek çıkışlı 48 amperlik Wallbox Pulsar Plus versiyonu ise bu yıl 699 dolara satışa çıkacak.
Ev tipi hızlı şarj istasyonlarının sayısındaki artış, elektrikli otomobillere olan ilgiyi de önemli oranda artırabilir. Zira bir elektrikli araç sahibi olmayı düşünenlerin kafasındaki en büyük soru işareti şarj süresi oluyor.
ABD Enerji Bakanlığı’na göre, ülkedeki tüm istasyonların yalnızca yaklaşık yüzde 16’sı hızlı şarj özelliğine sahip. Ayrıca bunların büyük bir bölümü de otoyollarda bulunuyor.
Tesla lar 1.5 saatte şarj oluyor zaten
Xiaominin eline verin 1 saatte sarj etmesini saglar yakinda, ve norvecte artik dizel arabalar yasaklandi satilmiyor benzin yada elektrikli araclar var ve hybrid araclar mevcut eskidenki dizeller var hala ve isvectede yeni cikan dizellerin vergisi 1300 euro oldugundan kimse almiyor artik
Hala uzun bir süre bana kalırsa gelişmeler çok iyi fakat 6-7 yıl içinde 1.5 saat’in altına düşerse o zaman efsane olacak tabiki pile zarar vermeyecek bir şekilde
64 saat biraz abartı olmuş. 24 12 saatte sarj olanlar var