Reklam
    Reklam
    Otomobil

    Elon Musk, Model 3’ün üretim sorunlarını anlattı

    Otomotiv mühendisi Sandy Munro Teksas'taki SpaceX tesisinde Elon Musk ile bir röportaj gerçekleştirdi. Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Model 3'ün bazı üretim sorunlarını anlattı. 

    Kanadalı-Amerikalı otomotiv mühendisi Sandy Munro Teksas’taki SpaceX tesisinde Musk ile görüşerek bir röportaj gerçekleştirdi. Yaptığı konuşmada Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Model 3‘ün bazı üretim sorunlarını anlattı. Meydana gelen donanımsal ve teknik sorunlara değinilen görüşmede, Model 3’ün ilk zamanındaki üretim darboğazı sorunları da ele alındı.

    Musk, Model 3’ün sorunlarını kabul etti

    SpaceX tesisinde yapılan röportajda Munro, Elon Musk’a neden bazı Teslaların sorun yaşarken, bazılarının bozulmamış göründüğünü sordu. Tesla CEO‘su ise şirketin üretim sürecini çözmesinin biraz zaman aldığını ve otomobilin üretimi sırasında her şeyi doğru yapmanını zor olduğunu ifade etti.

    Reklam
    Reklam

    Hatırlayacağınız üzere Tesla, Model 3 hattındaki üretim darboğazlarını çözmede sorunlar yaşadı ve şirketin hedeflediği türden bir hacme ulaşması birkaç ay sürdü.

    Ek olarak, Model 3’ün yaşadığı sorunlardan birinin de boya sorunları olduğunu belirtelim. Bazı otomobillerde boya, bir kısım yerlerde incelirken, boya pulları ve kusurları da oluşabiliyordu. Bu duruma istinaden Tesla’nın tepe yöneticisi bazı arabaların kuruması için yeterli zamanın olmadığını kabul etti.

    Reklam
    Reklam

    Ayrıca bazı Model 3 ‘ler, boşluklarının tutarsız boyutlara sahip olduğu panel sorunları ile gündeme gelmişti. Örnek olarak arabanın kapısının boşluğu, üstte bir milimetre genişliğinde olabilirken, tabana yakın bir yerde 3 milimetreye kadar genişleyebiliyordu.

    Bu duruma istinaden otomotiv mühendisi Sandy Munro daha önce, Model Y‘nin arka şasisini tek bir bileşen olarak kullanmak için zaten var olan mega döküm tekniği ile panel boşluğu sorunlarının çözülebileceğini belirtti. Ancak Musk, Tesla‘nın Fremont fabrikasında monte edilen Model 3‘ler için bunu yapmanın imkansız olduğunu, çünkü yalnızca otomobil üreticisinin yeni tesisleri mega döküm yapmak için gereken ekipmanı alacağını ifade etti.

    Son olarak, Sandy Munro ve Elon Musk’ın gerçekleştirdiği röportajın tamamını izlemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

    Reklam
    Reklam

     

    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap