Neuralink resmi Twitter hesabı, zihin gücüyle Pong oynayan maymun videosu paylaştı. Elon Musk videoyu retweet etti ve projenin ne duruma geldiğini gösterdi. Diğer yandan Musk, Neuralink’le telefonların, dokunmatik kullanımdan daha hızlı kontrol edileceğini belirtti.

Diyarbakır’dan 3 öğrenci Harvard ve Brown’a alındı

Diyarbakır’dan 3 öğrenci Harvard ve Brown’a alındı

Diyarbakır'da özel bir okulda okuyan; Nehir Toklu, Dicle Ezgi Ekinci ve Seyit Metin Barut, Amerika'daki Harvard ve Brown Üniversitesine tam burslu alındı.

Neuralink ürünü sayesinde zihin gücüyle Pong oynayan maymun

Elon Musk, zihin sinyalleriyle cihazları kontrol etmesini sağlayan projesi Neuralink’i, 2017‘de duyurdu. Şimdiye kadar projesinin en somut örneğini ise bugün paylaştı. Paylaşımı aşağıdan izleyebilirsiniz.

Neuralink teknolojisi sayesinde zihin gücüyle Pong oynayan maymun, projenin kat ettiği aşamaları açıklıyor. Elon Musk’ın videonun yanı sıra yaptığı açıklamalar ise daha ilgi çekiciydi.

Musk, felçli kişilerin Neuralink sayesinde akıllı telefonları çok kolay kullanacağını belirtti. Ünlü iş insanı, Neuralink’le telefon kontrolünün, dokunmatikten çok daha hızlı olacağını da açıkladı.

Neuralink projesi nedir ve ne işe yarar?

Projenin amacı, bilgisayarla insan zihnini en yakın noktaya taşıyarak kronik hastalıkları çip sayesinde çözmek.

Proje; hafıza kaybı, duyma kaybı, görme sorunları, felç, depresyon, uykusuzluk, ağrı, nöbetler ve birçok beyin hastalığına çare olacak. Hasar gören işlevler Neuralink’in implantı sayesinde yeniden kullanılabilir hale gelecek.

Neuralink’in bir insana yerleştirilmesi bir saatten kısa sürecek, hasta aynı gün taburcu olacak. Bununla birlikte lokal anestezi işlemine gerek kalmayacak.