Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, sıklıkla gündeme gelmeye devam ediyor. Bir süre önce en çok tercih ettiği platformlardan Twitter’ın yüzde 9,2’lik hissesini satın alarak şirketin en büyük pay hissedarı olan iş insanı, son ortaya çıkan bilgilere göre şirketin tamamına talip oldu.

Sular durulmuyor: Elon Musk’a Twitter yüzünden dava açıldı!

Sular durulmuyor: Elon Musk’a Twitter yüzünden dava açıldı!

Twitter hissedarlarından birisi, Elon Musk'a Twitter'dan hisse aldığını geç açıkladığı nedeniyle dava açtı! İşte detaylar...

Elon Musk, Twitter’ın tamamını satın almak istiyor

ABD Menkul Kıymetler Borsası Güvenlik ve Değişim Komisyonu’na göre Elon Musk, 14 Mart 2022‘de Twitter Inc’den yüzde 9,2’lik pasif hisse aldı. Dosyada Musk’ın 73.486.938 ortak hisseye sahip olduğu açıklanırken, bu gelişmenin ortaya çıkması sonrası Twitter hisselerinde gözle görülür bir artış yaşandı.

Elon Musk twitter

Bu gelişmenin ardından şirketin 2024 yılında yapılacak hissedarlar toplantısına dek yönetim kuruluna girmeyi düşünen, ancak bundan son anda vazgeçen Elon Musk, son ortaya çıkan bilgilere göre yüzde 9,2’lik hisseyle de yetinmeyecek.

Bloomberg News‘in haberine göre Elon Musk, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan bildirimde hisse başına 54.20 dolar ödeyerek Twitter’ı yaklaşık 43 milyar dolara satın alma teklifinde bulundu.

İşin ilginç tarafı ise Elon Musk’ın teklifin kabul edilmemesi durumunda yapacağı hamle oldu. İş insanı, böyle bir durumda hissedar konumunu yeniden gözden geçireceğini ve muhtemelen tüm hisselerini satacağını söyledi. Aynı zamanda bunun bir tehdit olmadığını dile getiren Musk, yüzde 9,2‘lik hissesi konusunda ise yapılması gereken değişiklikler olmadan iyi bir yatırım değil ifadelerini kullandı.

Elon Musk’ın Twitter’ın tamamını satın alma konusuyla ilgili yaptığı açıklama ise şöyle;

Twitter’a dünya çapında ifade özgürlüğü platformu olma potansiyeline inandığım için yatırım yaptım ve ifade özgürlüğünün işleyen bir demokrasi için toplumsal bir zorunluluk olduğuna inanıyorum. Ancak, yatırımımı yaptığımdan beri, şirketin mevcut haliyle bu toplumsal zorunluluğa katkı sağlamayacağını anlıyorum. Twitter’ın özel bir şirket olarak dönüştürülmesi gerekiyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.