Geçtiğimiz hafta TIME dergisi tarafından 2021 yılının kişisi ünvanına layık görülen Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, yaptığı açıklamalar ve icraatları ile bir türlü gündemden düşmüyor. İş insanı şimdi de son dönemde fazlasıyla popüler hale gelen Metaverse ekosistemini hedef aldı.
‘Metaverse ve web 3.0 tamamen bir pazarlama taktiği’
Kripto para başta olmak üzere çeşitli alanlarda yaşanan gelişmelere hiçbir şekilde sessiz kalmayan Elon Musk, yaptığı paylaşımlar ve açıklamalarıyla Metaverse ve web 3.0 kavramlarına hiç de sıcak bakmıyor. Zira geçtiğimiz günlerde Dogecoin yaratıcısı Shibetoshi Nakamoto‘nun Metaverse hakkında attığı alaycı tweeti beğenen ve altına gülen emoji koyan CEO, The Babylon Bee ile yaptığı röportajda söz konusu evren hakkındaki görüşlerini ilk kez açıkladı.
Elon Musk’a göre, Metaverse ve web 3.0 ekosistemleri şu an için tamamen bir pazarlama taktiği. Bu noktada insanların kendisiyle söz konusu evrenler hakkında konuştuğu ifade eden iş insanı, anlatılanlardan hiçbir şey anlamadığını söyledi. Bu projelere karşı geri planda kalmasının ana sebebi ise uzun vadede bir gelecek görmemesi diyebiliriz.
CEO, Metaverse ve web 3.0’ın saatlerce VR gözlüğü kullanmaları nedeniyle insanların gözlerini bozabileceğini, kendi Neuralink yanı kısaca beyne çip takma projesinin ilerleyen dönemlerde tüm bunların önüne geçerek insanları herhangi bir cihaz kullanmadan sanal gerçekliğe sokabileceğini düşünüyor.
Neuralink nedir?
Elon Musk, yeni iletişim çağı için iletişimi kafatasına takılan bir çiple gerçekleştirmenin peşinde. Her ne kadar bu çaba bazı kesimler tarafından insanları köleleştirme gibi algılansa da, Musk beş yıldır gizlilik içinde projeyi yürütüyor. Yine bazı tıp uzmanları da projenin felçlileri ayağa kaldırmak gibi bir başarıya ulaşamayacağı görüşünde. Proje ile ilgili temel bilgilere sahip olsak da, Neuralink‘le ilk defa geçtiğimiz yıllarda karşı karşıya geldik.
Elon Musk bu teknolojiyi ilk olarak felçli insanlar için kullanmak istiyor. Buna göre Neuralink teknolojisi insan beynini yapay zeka ile birleştirerek ‘AI simbiyozu‘ elde edecek. Bu çip insan beyni ile yapay zeka arasında bir köprü işlevi görecek. Böylece insanlar sadece düşünerek belli eylemleri gerçekleştirecek. Elon Musk, bir maymunun sadece düşünerek oyun oynadığı bir videoyu da daha önce paylaştı.
Kafatasına yerleştirilen çipin pilinin nasıl dolacağı ise en çok merak edilen sorulardan biriydi. Bu sorunun yanıtı yine Elon Musk’tan kablosuz şarj teknolojisi şeklinde geldi.
Ancak yeni kablosuz şarj teknolojilerinin havadan aktarımına rağmen, kafatasına gönderilecek bir akımın nelere yol açabileceği ise endişe yaratıyor. Yine farklı bir yoldan yapılacak enerji aktarımının nasıl olacağı da merak konusu. Neuralink’in bu temel soruna tam olarak nasıl çözüm getirdiğini ise asıl lansman sonrası görebileceğiz.
İlk defa seninle aynı görüştegim sadece tuzak popilitesi var kalıcılığı yok tıpkı bir çok coin ve token gibi yok olup gidicek