Oyun sektöründe akıllı telefonların da katılımıyla ciddi bir dönüşüm söz konusu. 2010’dan itibaren yaşanan köklü değişim sonrası, mobil oyunculuk kavramı bir hayli yaygınlaştı. Bu sayede yer ve mekan farketmeden üst düzey oyun deneyimi sunan akıllı telefonlar, PC ve konsollara doğrudan bir rakip haline geldi.
Bu süreçte mobil oyunların sayısı da arttı. Özellikle Battle Royale konseptli oyunların hayatımıza girmesiyle bu oyunlara harcanan paralar dudak uçuklatmaya başladı. Peki an itibariyle en çok hasılat elde eden mobil oyunlar hangileri?
Subway Surfers’ın geri dönüşü: En çok indirilen mobil oyunlar belli oldu!
En çok hasılat elde eden mobil oyunlar
Mobil sektörün analizindeki en güçlü araçlardan biri olarak kabul edilen Sensor Tower, mart ayının en çok para harcanan mobil oyunlarını açıkladı. Geçen ayın şampiyonu 272,4 milyon doları kasasına koyan Honor of Kings oldu. Yapıma en çok para harcayan ülke yüzde 96,6 ile Çin oldu. İkinci sırada yüzde 1,3 ile Tayvan, üçüncü sırada ise yüzde 1 ile Tayland yer aldı.
Mart ayında en hasılat yapan ikinci mobil oyun 199,8 milyon dolarlık gelirle PUBG: Mobile oldu. Çin, yüzde 56,4’le yapıma en çok para harcayan ülke olurken, ABD ise yüzde 9,5 ile ikinci ülke ünvanını aldı. Türkiye ise bu ay da PUBG: Mobile’a en çok para harcayan ülkelerin arasında yer almadı.
Küresel mobil oyun pazarı, Mart 2022’de App Store ve Google Play Store platformlarından toplamda 7 milyar dolar elde etti. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,3 oranında düşüş yaşadı. Aynı zamanda Mart 2022’de mobil oyunlara en çok para harcayan ülke 1,9 milyar dolarla toplam harcamaların yüzde 27,4’ünü oluşturan ABD oldu. Google Play Store’un kullanılamadığı Çin yüzde 19,2 ile ikinci sırada karşımıza çıkarken, Japonya da yüzde 19’la üçüncü sıradan kendine yer buldu.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce mobil oyun sektörünün gidişatı nasıl? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.
çok geç kaldık bu işler için çokk