Artık telefon aldığımızda konuşma kalitesine bile bakmıyoruz. Hep teknk özellikler, ekran büyüklüğü gibi kriterler bizim için önem kazanmış durumda. Bir de işin sağlık boyutunu unutuyoruz. Bütün bir gün yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlar acaba ne kadar radyasyon yayıyor?
Okurlarımız için en yeni ve en doğru teknoloji haberlerini paylaşıyoruz. En yeni çıkan telefonları sizlerle beraber inceliyoruz fakat belki de en önemli unsurlardan biri olan SAR değerlerini atlıyoruz.
Türkiye‘de hala pek çok kullanıcı telefonunu yatarken yastığının altına ya da kafasının yanına koyuyor. Bütün gece yanınızda radyasyon yayan bir cihaz tutuyorsunuz. Hem de en önemli yer olan beyninizin yanında. ShiftDelete.Net bünyesinde zamanında bu tarz konular paylaşılmış. Eski modellerin bulunduğu geçmiş tarihteki içeriklerden birincisine, ikincisine ve üçüncüsüne buradan ulaşabilirsiniz. Bunların yanında en az radyasyon içeren akıllı telefonları listelediğimiz 2010 tarihli içeriğe de buradan ulaşabilirsiniz.
En çok radyasyon yayan akıllı telefonlar listesinin yenilenmiş halini aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz. İyi seyirler. Ayrıca bir sonraki sayfada SAR değerleriyle ilgili güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.
#video_12726#
{pagebreak::2}
SAR ( Specific Absorption Rate – Özgül Soğurma Oranı ) Nedir?
SAR, insan vücüdu tarafından absorbe edilen elektro-manyetik radyasyon oranı anlamına geliyor. Yani vücut ısısını yükseltme etkisine sahip. Belli bir noktadan sonra vücut bundan zarar görmeye başlıyor. SAR genelde, 100 kHz ve 10 Ghz aralığında bulunan alanlara maruz kalma düzeyini ölçmek için kullanılıyor. Bu da telefonlardan yayılan sinyal aralığına işaret ediyor.
SAR değeri 1 gramlık doku başına düşen değerlerle ölçülüyor. Ölçüm birimi olarak W / Kg kullanılıyor. Ölçümler ABD ve Avrupa’da değişiklik gösteriyor.
Bilim adamları insana zarar verdiği sınır olarak farklı açıklamalar yapıyorlar. Amerika Federal İletişim Komisyonu tarafından, cep telefonlarında izin verilen SAR oranı, 1.6 W/Kg olarak belirlenmiş. ABD‘de ölçümler 1 gramlık doku başına değerler baz alınarak yapılıyor. Avrupa’da ise değerler farklı. Avrupa 10 gram doku üzerinden ölçüm yapıyor. Ölçülen dokudaki artışla beraber izin verilen SAR değeri de artıyor. Avrupa’da 2 W/Kg seviyesine kadar SAR değerindeki akıllı telefonların satışına izin veriliyor.
Bu yüzden ABD‘de satılan telefonlarla Avrupa‘da satılan telefonlar arasında SAR değer farkları bulunmaktadır. Avrupa‘da satılan telefonların SAR değerleri daha yüksek oluyor. Bazen ülkemizde daha da yüksek değerde telefonlar satılabiliyor. Bizim bu konuda pek bir sınırlandırmamız yok. Fakat genelde bize Avrupa ülkelerindeki telefonlar yollanıyor. O yüzden Avrupa’daki değerlere bakacağız.
Yüksek SAR değerine sahip cihazların insanlara verdiği yan etkiler (24 saat):
-Görüş alanında daralma
-Kalp rahatsızlıkları
-Kalp pilinin bozulma riski
-Hafıza zayıflaması ve beyin tümörü riski
-Yoğun stres ve yorgunluk hissi
-Kalıcı işitme bozuklukları
-Konsantrasyon ve dikkat bozulması.
-Embriyo gelişiminin zarar görmesi
-Kulak çınlaması ve kulaklarda ısınma
-Kadınlarda düşük riskinin artması
-İşitmede geçici aksaklıklar oluşması
-Kan hücrelerinin bozulması
-Bas ağrıları ve sersemleme
-Bağışıklık sisteminin bozulması
Yüksek SAR Değerlerine Sahip Cihazların Uzun Vadeli Zararları (10 yıl):
-Yüksek tansiyon
-Genetik yapının bozulması
-Sperm sayısının azalması
-Beyaz kan hücresi (lenfoma) kanseri
-Cilt kanseri
-Kan beyin bariyerinin zedelenmesi
Özellikle çift SIM kartlı telefonlarda SAR değerleri tavan yapmakta. Çift SIM kartlı telefonları alırken düşünmenizi öneriyorum. İki tane telefon yanınızda taşırken aynı anda ikisini kafanızın yanına getirmiyorsunuz. Fakat çift SIM kartlı modellerden telefonla konuştuğunuzda iki bağlantının radyasyonu sizin beyninize gitmekte.
Sonuç
Günümüzde yediğimiz, içtiğimiz, kullandığımız pek çok şey kanserojen. Dünyadaki radyasyon oranı artmakta. Yani kısacası insan sağlığını tehlikeye atan herşey artıyor. Zaten kanser hastalığındaki artışın en büyük sebebi de bunlar.
Artık pek çok uzman! farklı açıklamalar yapabiliyor. Özellikle telefonlardaki radyasyon olayları, yazları çıkan karpuz diyeti gibi alışılmış bir konu oldu. Bu konuda radyasyon yaymıyor diyenleri pek kaale almamak lazım. Sonuçta üreticiler bu değerleri veriyor.
Sonuçta cep telefonları radyasyon az da olsa yayıyor. İnsan sağlığı için değişken kriterler var fakat 0.6 W / Kg‘den sonrası riski daha da arttıracaktır. 1.5 W / Kg değerindeki telefonları seçerken 1 – 2 kere düşünün. Sağlığımız da söz konusu.
İçeriğimizde oluşturduğumuz değerler Avrupa ölçümleridir. 10 gramlık doku başına 2 W / Kg şeklinde ölçülmüştür. Değerler kafada oluşan yoğunluğa göre yazılmıştır. Bazı sitelerde bazı modellerin farklı yazan değerleri olabilir. Onlar genel vücudumuzdaki SAR değerlerini baz alarak yazmış ya da ABD‘nin 1.6 W / KG değerini baz almış olabilirler.
Bu tip ölçümler, telefonların tüm alıcı ve vericileri aktif olarak kullanılırken yapılıyor. GPS, Bluetooth, WiFi, mobil data, Radyo gibi ne kadar kablosuz alıcı ve verici varsa aktif ediliyor. Esasında yanınızda sadece WiFi açık oalrak duran bir telefon, bu kadar SAR değerlerine ulaşmayacaktır. Ama bu sözüm rehavete kapılmanızı hızlandırmasın.
İşin bir de operatör kısmı da var. Ülkemizde bu noktaa pek aydınlık değil. Avrupa’da ve Amerika‘da bazı noktalarda baz istasyonları radyasyon daha az olsun diye verebileceği hızın altında çalışabiliyorlar.
Daha sık ve daha az yoğunlukta çalışan baz istasyonları bazı bölgelerde mevcut. Fakat ülkemizde baz istasyonu sayısında ciddi bir sıkıntı var. Bu yüzden nasıl bir yoğunlukla çalıştıkları muallakta. Son bir ekleme daha yapacağım. Az çeken bir operatörünüz varsa, telefonun SAR değerleri daha da yükselecektir. Çünkü telefon çekmek için antenlerden çok daha fazla sinyal yollayacak ve alacak. Bu şarj tüketimini de arttıracaktır. Kısacası herşey iç içe geçen bir yapıda. Genel olarak bilinçli ve dikkatli olmak lazım.
Ayrıca Samsung‘un bazı modelleri çok düşük SAR değerleri alarak beni açıkcası şaşırttı. Galaxy S3 özellikle 0.21 W / Kg ile bana diyecek pek birşey bırakmıyor.
:: Telefon alırken SAR değerlerine dikkat ediyor musunuz? Ayrıca yazımız faydalı oldu mu?
çok güzel ve özellikle bilinçlendirici bir yazı olmuş. emeğinize sağlık
iyikiii samsung kullanıcısyımısım 🙂 nokia hem takoz hem kanserojen demek 😀
bu tolgaya gıcık oluyordum ama sevmeye başlıyorm sanki. herif faydalı şeyler söylüyorrr
Benim giom yok!
S3 işte yaaa 😀
Güzel makale , eline sağlık.
Samsung Kraldır 🙂
çok güzel ve detaylı bir yazı olmuş. teşekkürler.
cok tesekkur ederiz. sar hskkinda cok fayfali bircok bilgi ogrendik.
Bu değerlerin en yüksek seviyede olduğunu da unutmayalım 🙂
S3 gerçekten enteresan olmuş
blackberry modellerine bakin..
Samsung un amiral gemileri geneli 0.30 ve altı oluyor.Nokia bildiğin beyin haşlıyor hele o C3 deki sar değeri fena
Elinize saglık oldukça faydalı bir yazı olmuş
s3 kullanıyorum ve eğer doğruysa süpermiş.. helal olsun…
Nokia Asha modelleri de çok radyasyon yayıyor, onları eklemeyi unutmuşsunuz
Nokianın çok eski modellerini kullanıp, samsungun yeni modellerini kullanmışsınız.
nokia 3310 u unutmuşsunuz
Bu duyarlılığınız için sizi gerçekten tebrik ederim. Çevremdekilere hep bunu anlatmaya çalışıyorum ama çok çok büyük bir çoğunluğu hiç umursamıyor, zaten her şey öyle gibisinden yaklaşımları var. Ne kadarından uzak durabilirsek kardayız mantığını anlatamadım. Hele telefonu baş ucunda uyumak nedir? Neyse bu arada S3 gerçekten şaşırtıcı.
zamanında e71 kullanırken resmen kulağım ağrımaya başlıyordu özellikle telefonun metal gövde olmasının verdiği iletkenlik sebebiyle radyasyonu iliklerinizde hissedebiliyordunuz neyse ki zaten 1 ay bile kullanmadan satmak durumunda kalmıştım neyse şimdi plastik malzemeyi kötüleyenler bunu da açıklasın bakalım
Bu tip ölçümler, telefonların tüm alıcı ve vericileri aktif olarak kullanılırken yapılıyor. GPS, Bluetooth, WiFi, mobil data, Radyo gibi ne kadar kablosuz alıcı ve verici varsa aktif ediliyor. Esasında yanınızda sadece WiFi açık oalrak duran bir telefon, bu kadar SAR değerlerine ulaşmayacaktır. Ama bu sözüm rehavete kapılmanızı hızlandırmasın.
Sony Xperia U almayı düşünüyorum fazla görüşüzme
s3 burada da en iyi telefon. O değilde ipnone’da yeni modellere doğru sar değerinin artması ilginç. Tamamen ticari çıkarlarını düşünüp insan sağlığını göz ardı ettikleri bir kez daha ortaya çıkmış oldu.
Bu tip ölçümler, telefonların tüm alıcı ve vericileri aktif olarak kullanılırken yapılıyor. GPS, Bluetooth, WiFi, mobil data, Radyo gibi ne kadar kablosuz alıcı ve verici varsa aktif ediliyor. Esasında yanınızda sadece WiFi açık oalrak duran bir telefon, bu kadar SAR değerlerine ulaşmayacaktır. Ama bu sözüm rehavete kapılmanızı hızlandırmasın.
Sony Xperia U almayı düşünüyorum fazla görüşme yapmam yapsamda en fazla 30.40dk 1.65kw sar yinede düşündürücü siz ne dersiniz bu konuda?
sat değerleri falan düşük olsa yine zarar veriyor boş bunlar sonuçta radyason var mı yok mu
insan fotograflari herseyi anlatiyor. yarim saat telefonla konusun kulaginiz isiniyor. ne var ne yok zarar veriyior. ozellikle turkiyedeki baz istasyonlari cok tehlikeli
samsung foreva 🙂
peki markalar arasında neden bu kadar çok fark var?
ben hep telefon alırken sar degerlerinede bakarım.
samsung galaxy s3 candır 🙂 galaxy mini kullanıyorum o da 0.961 ile samsungun en yüksegi 😀
bencede nokianın eski modelleri ile samsungun son model telefonları var bu nası iş
nokia lumia 800, 808 pureview eski telefon mu? nokia’Nın sanki yeni zibilyon tane telefonu var da 😀 hayret birşey ya
Evet yaa daha Türkiye de bile satılmayan preview 808 gibi tarih öncesine ait bir telefonu neden dahil ettiniz ki karşılaştırmaya???
Neo V nin ne kadar acaba .s
Oha
Yazı için teşekkürler.
samsungtan her hangi bir ücretmi alıyorsunuz anlamadım. nerdeyse her yazınızda bir s3 reklamı ve diğer markaları yer vurma var.
telefonla çok konuşan bir 4s kullanicisi olarak gs3 kullanicilarina imrenmedim değil )
Her konuda olduğu gibi Samsung SAR değerlerinde de farkı açık ara ortaya koymuş.
Lütfen s3 reklamı yapmayalım
Galaxy android gibi takıntınız var
her koşulda galaxy savunmaya gecmeyin
Galaxy S de 0,268 miş
nokia her zaman çok iyi sinyal gücüne sahip olmuştur. samsung ise çekmez. bu yüzden mi acaba?
0,21 nireee 1,65 nireeee
korelilerin sağlık takıntısı işe yarıyor 🙂
Çok saçma buldum yazınızı bu değerlerin doğru olduğuna hiç inanmıyorum çünkü iphone her modelinde çok yüksek sar değerlerine sahip ancak sizin yazınızda desire s ile aynı neredeyse oysaki sardatabase de 4 katı olarak lanse ediliyor ve şiddetlede bunun doğru olduğuna inanıyorum
İphone nerde iphone ? 🙂
samsung serisinin dusuk cikma sebebi anten bolgesinin telefonuna lt kisiminda konuslandirilmis olmasindan kaynaklaniyor, galiba burdaki olcumlerde kafa bolgesini baz alinarak olculmus aslinda bir butun olarak vucuda vercegi degerde paylasilsa guzel olurdu.
Samsung cidden şaşırtıyor
S3’üm ya yine lider
Apple ürünlerinin değerlerini yanlış yazmışsınız sanırım.
http://www.sardatabase.com/apple/
SARdatabase.com iyi bir sitedir fakat benim yazdıklarım Avrupa bölgesi ölçümleri ve sadece kafa bölgesinde ölçülen radyasyon oranı. Bunu yazı içerisin 3 4 kere yazdım. Keşke biraz daha yazsaydım İşte o yüzden farklılıklar olabiliyor. Belki sizin verdiğiniz linktekiler vücuttaki sar değerini ölçüyor? Belki de ABD ölçümlerini kullanıyor ?
Bu noktada çok fazla kaynak var.
SDN OKURU 15.07.2012 13:06 araştır bak heryere sar değerlerine bak. olan yazıyor burada. sen nerenin çalışanısın söyle bakam kuyruk acın nereden?
la tolga bi dolu etiket eklemişsin 🙂 site trafiğini arttırmayı hakediyor güzel yazı olmuş
yazı böyle olur..
Sitede sınır değer olarak 2.0 gösteriliyor. Bu da Avrupa değerlerine işaret ediyor. Zaten kafa ve vücut ayrımı Amerika ölçümlerinde mevcut. Avrupa’da tek değer veriliyor. Galaxy S2 ile örnek vermek gerekirse:
http://www.gsmarena.com/samsung_i910…_s_ii-3621.php linkte hem Avrupa hem Amerika mevcut. 0.34 Avrupa için kafa SAR değeri.
http://sardatabase.com/info.asp?bran…alaxy%20S%20II sitesinde de verilen değere bakarsanız GSMArena’daki Avrupa kafa SAR değeri ile aynı olduğunu görürsünüz.
Sonuç olarak sardatabase sitesinde verilen iPhone SAR değerleri haberde bahsi geçen değerler ve haberdeki değerlerde hata var.
Yazınıdan dolayı teşekür ederim. Nokia e72 kullanıyorum. Nokia’nın düşüğe yakın diyerek kendimi teselli ediyorum. Bir de n86’ım var, ikisi de dip dibe.:( Aslında şu çin malı çift sim kartlı olanların da ölçümlerini bir sayfaya koysaydınız farkı görmemize yarayabilirdi.
En iyi s3 o zaman
S3 almakla iyi birşey yapmışım o zaman 🙂
Hocam iPhone 4S üzerinden gidelim.
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_4s-4212.php
Burada Avrupa SAR oranı 0.99 verilmiş. Sardatabase.com’da da 0,988 oranı verilmiş. Yani yuvarlarsan 0.99. Ben de öyle yazmışım.
iPhone 3G için bakıyorum.
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_3g-2424.php
EU Head 0.56 diyor. Sardatabase.com’a bakalım, 0,8 civarı. Burada farklılık oluyor.
Şimdi bazı kaynaklar kendilerince çelişiyorlar burada. Samsung Galaxy S2’den onlarca çeşit var. Ondaki farkı anlarım ama iPhone 3G bir tane var bu farkı anlamak zor.
Araştırınca daha çook farklı değerler çıkıyor. Hangisini yazarsanız başka bir yerden gelip, link koyup yanlış diyebilirsiniz. Tesbitiniz doğru. Yazarken bazen çok ikilemde kaldığınız oluyor. Aynı model için 3 4 tane farklı değer gördüğüm de oldu. Arada muallak değerler olabiliyor
Hocam iPhone 4S üzerinden gidelim.
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_4s-4212.php
Burada Avrupa SAR oranı 0.99 verilmiş. Sardatabase.com’da da 0,988 oranı verilmiş. Yani yuvarlarsan 0.99. Ben de öyle yazmışım.
iPhone 3G için bakıyorum.
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_3g-2424.php
EU Head 0.56 diyor. Sardatabase.com’a bakalım, 0,8 civarı. Burada farklılık oluyor.
Şimdi bazı kaynaklar kendilerince çelişiyorlar burada. Samsung Galaxy S2’den onlarca çeşit var. Ondaki farkı anlarım ama iPhone 3G bir tane var bu farkı anlamak zor.
Araştırınca daha çook farklı değerler çıkıyor. Hangisini yazarsanız başka bir yerden gelip, link koyup yanlış diyebilirsiniz. Tesbitiniz doğru. Yazarken bazen çok ikilemde kaldığınız oluyor. Aynı model için 3 4 tane farklı değer gördüğüm de oldu. Arada muallak değerler olabiliyor
Hocam iPhone 4S üzerinden gidelim.
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_4s-4212.php
Burada Avrupa SAR oranı 0.99 verilmiş. Sardatabase.com’da da 0,988 oranı verilmiş. Yani yuvarlarsan 0.99. Ben de öyle yazmışım.
iPhone 3G için bakıyorum.
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_3g-2424.php
EU Head 0.56 diyor. Sardatabase.com’a bakalım, 0,8 civarı. Burada farklılık oluyor.
Şimdi bazı kaynaklar kendilerince çelişiyorlar burada. Samsung Galaxy S2’den onlarca çeşit var. Ondaki farkı anlarım ama iPhone 3G bir tane var bu farkı anlamak zor.
Araştırınca daha çook farklı değerler çıkıyor. Hangisini yazarsanız başka bir yerden gelip, link koyup yanlış diyebilirsiniz. Tesbitiniz doğru. Yazarken bazen çok ikilemde kaldığınız oluyor. Aynı model için 3 4 tane farklı değer gördüğüm de oldu. Arada muallak değerler olabiliyor
pinponcular her yerde zıplıyorlardı ama burda oturmus kalmıslar :-)))
Herseyi koyuyorsunuz sadece ipod touch koymıyorsunuz walkman bile koymussunuz beee
mukemmel bir yazi olmus….
simdiye kadar sdn ve daha bircok teknoloji sitesinde de okudugum en guzel yararli yazi kesinlikle budur…
tebrikler…
Motorola da epey yüksek ondan bahsedilmemiş sanki…
En düşük sar değeri S3’de miymiş şimdi? ^^
HTC nin ne kadar zottirik modeli varsa yazmışsınız, Sensationlar yok…
blackberry beni hiç şaşırtmadı doğrusu 😀 forever htc!
Koca dev ekranda (S3) 0.21 vay be. Sarıl yat uyu geceleri o derece zararsız. Iphone kibrit kutusu kadar ama nükleer santral mübarek..
Not: Fanboy olmak ne güzelmiş yahu, 18′ ime gittim geldim.
herşey ortada yorumsuz
iPhone 4S 0.99
iPhone 0.97
iPhone 4 0.93
iPhone 3G 0.56
iPhone 3GS 0.45
Samsung GT-i9001 Galaxy S Plus 0.346
Samsung GT-i9100 Galaxy S II 0.338
Samsung GT-i9003 Galaxy S 0.31
Samsung GT-i9250 Galaxy Nexus 0.30
Samsung GT-i9300 Galaxy S III 0.21
ve fiyat olarakda eziyor özellik olarakta
benimkinin sar değeri en düşüklerden biri
HTC Desire S 0,353
aptal saptal işler
samsung super bidaha sevindirdi
Benim desire s de iyiymiş
emeğine sağlık kardeşim bende s3 aldım bugün sırf sar değeri düşük diye hayatta en önemli olan sağlıktır gerisi pek önemli değil. black berry beni çok şaşırttı o ne öyle 1.65, zaten ölüm noktası bu nasıl yaparlar bu saçmalığı anlamak güç.
ben radyasyon yüznden iphone alma konusunda endişeliydim ama burada sar deyerlerini öreninçe içim rahatladı teşekkürler.
İphone 3gs ye bak be endusuk iphone
xperia u nun sar değeri 1.22 dir içinden çıkan sar information da yazan bu sitesinde 1.62 yazdığına bakmayın biraz araştırma yapınca bazı sitelerde de bu sar değerine rastlarsınız
harika bi yazı olmuş teşekkürler nokia almayacağım.
Sola almak gibi bir düşüncem vardı 1.25 i görünce uçtu gitti.
nokia cıların kanserden gideceği belli(allah korusun)
Ben çok aptalım ya s3 alcaktım gidip xperia s aldım şekli ve kamerası iyi diye of
GT I9003 akar beyler…..
sende istikbal var yeğenim, telefon alırken öncelikle sar değerini dert edinmek akıllı insanlara özgü bir özellik.
çünkü biz, beraber olmak istediği kadının "ben aids virüsü taşıyan biriyim" sözüne, "atın ölümü arpadan olsun" diyebilenlerle aynı ülkede yaşıyoruz ya, o yüzden dediydim hani!
Optimus Black’im listede yok ama sar değeri 1.20 civarındaydı 1 yıldır kullanıyorum kulaklık ile kullanıyorum şimdilik sıkıntı yok. Sar değerleri telefon alırken göz ardı edilmemesi gereken etken olmalı.
2.00 ‘ kadar sorun olmaz yasal değer
yazı için teşekkür ederim, gayet güzel bilgilendirme olmuş, telefon alırken şekline şemaline bakarken birde sar değerini bilmek gerekmiş… neyse htc orta şeker çıktı kulaklıkla daha da iyi olur sanırım..
nokia e72 bede de bas agrısı yapıyodu 3gs de sıkıntı yaşamıyorum sımdılık
Bende E72 den S3 e geçtim hatta E72 babamda acaba onuda mı değiştirsek
çok faydalı olacağı kesin.
Nokia 5800 ne kadar radyasyon var acaba
Ben 1 yıldır E72 kullanıyorum, telefonu alırken de sar değeri neymiş ne değilmiş çok fikrim yoktu açıkçası. Şimdi 1.31 olduğunu öğrenince biraz rahatsız oldum. Doğru dürüst telefonla konuşmuyorum, internet ve mesajlaşma adına kullanıyorum daha çok. Başucumda telefon bırakmam, geceleri kapatırım. Hatta kullanmadığım zamanlar daha çok kapalı durur telefonum diyebilirim. Yine de baya tedirgin oldum ve değiştirsem mi diye düşünmedim değil. Telefonlar kapalıyken de radyasyon yayar mı? Veya işte bluetoothum açık değilken sadece internet bağlantısı yapıyor olmam telefonun riskini ne kadar artırır? Eğer ciddi bir şeyle karşı karşıyaysam telefonu değiştirmek isterim. Yardımcı olup sorularımı cevaplayacak biri olursa çok sevinirim.
http://www.gsmarena.com/samsung_i9300_galaxy_s_iii-4238.php
misc sar değerlerine dikkat edin us body…
beynimizde ur olmasını istemeyiz yani saol tolga bey
Benim xperia u var su an ogrendim bole bisey oldugunu telefonla neredeyse hic konusma yapmiyorum ama 3,4 saat bakiyorum film dizi whatsapp filan konusmadikca zarari olur mu
bence sar değerlerinde yanlışlık olkmuş bir yerde en az radyasyon yapan iphone 3gs deniliyor başka sitede ise iphone 3gs çok radyasyon yapıyor diyorlar hangisine inanayım
Biraz yanlışlık var evet.
Xperia Neo V’nin sar değerini ben 1.10 diye biliyorum. Ama listede yok.
http://shiftdelete.net/en-cok-radyas…_38571-s8.html
Samsung gakaxy S3 un bas sar degeri dusuk olabilir ama vucut sar degeri yuksek 1.49
Emeği geçene çok teşkkürler..
HELAL OLSUN TOLGA ABİ GENE YAPTIN YAPACAGINI BU ARADA SAMSUNG GENE KRAL ÖZELLİKLE S3
keşke sar değerinin yanında çekim kalitesini görüşme kalitesini de ekleseydiniz ya samsung s3 tam bir dert telefon çekmiyor sar değeri bi anlam ifade etmiyor ben iletişim kuramıyorum s3 tam bir bela
ace 2 yazmışsınız s3 mini yok
İphone değerleri biraz yanlış olmuş sanki o kadar düşük değildi
emeğinize sağlık
Samsungu tebrik ederim yaget başarılı. Bende iphone 5 kullanıyorum. Keşke samsung iphone 5 boyutunda ve iphone 5 kadar hızlı bir telefon yapabilse. O telefonu anında alırım
evet, kesinlikle SAR değerleri ile ilgileniyorum ve 1 in üzerinde olanları kanat takıp uçsa evden içeri sokmuyorum. En son kullandığım 0,3 civarlarındaydı. Yazınızı bu nedenle çok faydalı ve bilgilendirici buldum. Teşekkür ederim.
iPhone 5’in ne kadar ?
Eline emegine saglik…
demek ki S3 ü o kadar övmeleri boşa değilmiş
Vadafone telefonları ne kadar yayiyor
onlarzararlı
Not 2 kaç??
başka bir sitede 0.17 yazıyor ama o site SIII’ü 0.34 gösteriyor
Ödevimde çok yardımcı olacak
bnm anlamadığım şu çift sim kartı telefon aldık diyelim e buna tek sim kart takıp kullanıyoruz genede çift sim kart takmış gibi zararlımı oluyo ? bnce tek sim kart devrede olduğu için tek sim kartlı bi tel kadar radyasyona maruz kalıyorum umarım yamulmuyorumdur 🙂
0,517 iyi mi ?
Sony Xperia S sar değeri 0.78 mi eminmisiniz? bazı sitelerde 1.30 yazıyor hangisi doğru?
Samsung note 3 ünde dusuk gözüküyor. Fakat benim basimi cok agirtiyor.
şimdi arkadaşlar kafadan mı vucuttan mı o belirtilmemiş haber yapılacaksa adam gibi belirtirseniz kafa karışıklığı olmaz
Abi Samsung Galaxy tab 3 8.0 ortalama aşımı ağrıtıyor
Arkadaşlar Samsung tab 3 7.0 çok başımı ağrıtıyor
Xiaomi mi 5 te sar degeri 1,4 almak isyiyorum sikinti olur mu
1.4 SAR degeri olan telefonu alirsin, gunde 10 saat kullanirsin,10 yil sonra sonucu belli olur.Dikkat edin. bu akilli telefonlarin ilk bakilacak yeri SAR degeri olmalidir.Sizler kamerasina,tipine,markasina,hafizasina bakiyorsunuz !! Allah korusun diyelim
Çinli telefonları merak ediyordum. Güzel çalışma olmuş. Teşekkürler
ben xperia x compact almayı düşünüyorum diğer özelliklerine baktım yeterli geldi bana,ama sar değeri 1.08 miş 1in üstü zararlı falan demişler?
A5 2016 Neden yok çok düşük diyorlar doğru mu
arkadaşlar samsung ch@t 335 in sar değerini bilen varmı
Tolga Bey Yaptığınız her incelemede telefonun özelliklerini sıralarken sar değerlerini de söylerseniz çok iyi olur.
Mi5 sar değeri çift hat kullanılırsa geçerli tek hat kullanıldığı takdirde yaklaşık olarak kafa 0.35 vücut 0.70 ki diğer telefon modelleri ile eşdeğerdir.
Benim telefonum s3 bu haberI duyduguma cok sevindim
Arkadaşlar oppo a 72 almak istiyorum sar değeri ne
Yazınız beni bilgi sahibi yaptı
Faydalı oldu teşekkür ediyorum