Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

En ilginç Kickstarter projeleri -10 Nisan

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Kitle fonlaması denilince ilk akla gelen Kickstarter ve Indiegogo sitelerinden en iyi projeleri sizler için derlemeye devam ediyoruz. İşte bu haftanın en ilginç Kickstarter projeleri: Ultrasonic ses dalgasıyla temizlik, havlunun yerine geçecek kurutucu, sıcak kahve için teknolojik kupa, dünyanın en hafif elektrikli bisikleti ve kişisel hava durumu cihazı.

Ultrasona ile ultrasonik temizlik

Ultrasona, başarılı ve fonlanma aşamasını geçmiş bir Kickstarter kitle fonlaması projesi. Doğrusu temizliğin çok önemli olduğu bu günlerde her evde olması gereken pratik bir zihni sinir projesi ile karşı karşıyayız.

Ultrasona, ultrasonik temizlik için ses dalgası yayan bir ufak başlığa ve kabloyla o başlığı kontrol eden bir led ekranlı kontrolcüden oluşuyor.

En iyi kitle fonlaması projeleri

Kickstarter ve Indiegogo sitelerinden en iyi kitle fonlaması projelerini sizler için bir araya getirdik. İşte projeler; UV diş fırçası, Titanyum telefon kılıfı, sinema başlığı, taşınabilir klima ve stres azaltıcı başlık.

Peki ama Ultrasona ne işe yarıyor?

Ultrasona ultrasonik dediğimiz, yani bizim duyamadığımız frekansta ses dalgalarıyla su içinde yarattığı basınçla temizlik yapıyor. Kıyafetten, saate, traş bıçağına ve sebze meyveye kadar her türlü temizlik için kullanılabiliyor.

Herhangi bir şekilde deterjan kullanmadan yapılan temizlik için temizlik yapılacak materyallerin su içinde bırakılması gerekiyor. Bu suya yerleştirilen cihaz, kısa bir süre içinde temizlik sağlıyor.

 

Tabii ki burada suya koyduklarınız, aynı türde olmalı. Çünkü Ultrasona bu suyun içine türe göre farklı frekanslar gönderiyor. Bunları da küçük bir led ekranlı kumandadan ayarlıyorsunuz. Temizliğin ne kadar süreceği de bu ekranda takip edilebiliyor.

Ultrasona, özellikle meyve ve sebze temizliği sırasında her türlü virüs, bakteri ve ilaç kalıntılarını da temizleyebiliyor. Projenin fiyatı 95 dolar olarak belirlenmiş.

Ultrasona hakkında daha detaylı bilgilere projenin Kickstarter sayfasından ulaşabilirsiniz.

Havlu yerine geçen kurutucu: Arebo

Bütün dünyada devam eden Corona salgını, yıllardır kullandığımız havlulara olan güvenimizi de sarstı. El havlularını çoktan bırakmış olsak da banyo havlularımız hayatımızın olmazsa olmazlarından. Arebo kurutucu ise havluların yerini almaya geliyor. İşte kitle fonlaması projesinin detayları.

Xiaomi’nin muhtemelen bilmediğiniz ilginç ürünleri

Xiaomi bir süredir ürün gamının çeşitliliği ile birçok alanda adının duyurulmasını sağlıyor. Bir teknoloji şirketi olarak Xiaomi Youpin platformu ile farklı ürünleri akıllandırıyor. İşte o ilginç ürünler...

Peki Arebo ne işe yarıyor?

İlk bakışta bir tart formunda olan Arebo kurutucu gerçekten de üstüne çıkmanızla çalışıyor. Orta kısmında yer alan ana an ve yine ayakların altında yer alan hava boşluklarıyla vücudun her yerini beş dakika içinde kurutabiliyor.

Her ne kadar, uzun saçlar için tam bir garanti verilmese de, kurutucu önemli anlamda saçları da kurutabiliyor.

Dışarıdan bakınca bu vücudu kısa sürede kurutabilen kurutma makinesi için çok fazla elektrik yaktığı yanılgısına düşebiliriz. Ancak, projenin Kickstarter sayfasında paylaşılan değerlere göre yalnızca 1200W harcıyor. Projenin fiyatı 220 dolar olarak belirlenmiş.

Bu rakam fazlaymış gibi gelse de, normal bir saç kurutucusunun 1600W harcadığını bilmek gerekiyor. Basit ama etkili bir buluş olan Arebo kurutucunun Kickstarter sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Kahvenizi sıcak tutan kahve kupası: Volcanic One

Aslında bu tür projelerle ilk defa karşılaşmıyoruz. Kickstarter dünyası ilk günlerinden itibaren bu tür kahve kupası ısıtıcılarıyla karşımıza çıkıyor. Ancak buna karşın Volcanic One, biraz daha farklı bir yapıya sahip. Bir kere karşımızda sadece bir kahve kupası ısıtıcısı yok. İşte kitle fonlaması projesinin detayları.

İlginç Kickstarter ürünleri! (Video)

Peki Volcanic One ne işe yarıyor?

Volcanic One, bir adet USB üzerinden çalışan Wireless şarj pedi ve seramik şık bir kahve kupası ikilisinden oluşuyor.

Tabii ki burada asıl işi sıcak kalmasını sağlayan şarj pedi. Seramik kahve kupası tabii ki süs değil. Seramik doğal bir termostat özelliği sağlıyor. Böylece kahveniz tam 1 saat boyunca sıcak kalabiliyor.

Proje sayfasında paylaşılan detaylara bakılırsa, Volcanic One kahve kupası geleneksel Çin seramik yapımı metodlarıyla 900 derecelik fırınlarda üretilmiş.

Volcanic One bunun dışında aynı zamanda bir wireless şarj pedi. Bu şarj istasyonunun üzerine Wireless şarj özelliği olan bir telefonu ile hızlı bir şekilde sarj etmeniz mümkün. Volcanic One, QC 3.0 hızlı şarj desteğine sahip. Projenin fiyatı ise 69 dolar olarak belirlenmiş.

Projenin Kickstarter sayfasında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Dünyanın en hafif elektrikli bisikleti: THE ONE

Elektrikli katlanabilir bisiklet çok da ilginç bir proje gibi gelmeyebilir. Ancak başlıkta da dediğimiz gibi THE ONE dünyanın en hafif katlanabilir elektrikli bisikleti ünvanını elinde bulunduruyor. İşte Indiegogo için hazırlanan kitle fonlaması projesinin detayları.

Saç dökülmesi sorununa kitle fonlaması çözümü

Xiaomi’nin kitle fonlaması sitesi Xiaomi Youpin, Çin’de yer alan teknolojik çözümlere ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri de saç dökülmesi önleyici başlık. Peki ama bu başlık nasıl çalışıyor?

Peki THE ONE nasıl bu kadar hafif?

THE ONE, tam tamına 12,5 kilogram ağırlığında. Bisikletle ilgilenenler bu kadar hafif olmak için tek yolun karbonfiber alaşım olduğunu düşünebilirler.

Ancak THE ONE, Magnezyum temelli ve kendine özel bir alaşımdan imal edilmiş. Ve bu alışım tamamen bu projenin geliştiricileri taraından özel olarak imal edilmiş.

Her ne kadar karbonfiber ile çok daha hafif bisiklet üretmek mümkün olsa da, maliyet açısından fiyatları da yukarı çıkaran bir materyal. Bu anlamda THE ONE hem hafif hem de ulaşılabilir fiyatlarda bir elektrikli biiklet üretmiş.

THE ONE sadece hafif olmasıyla değil aynı zamanda modüler tasarımıyla da öne çıkıyor. Öncelikle bu elektrikli bisiklet sadece 10 saniye içinde katlanabilecek şekilde tasarlanmış. Çok basit bir şekilde katlanan bisiklet, kolayca da taşınabilecek ölçülere küçülüyor.

Güçlü bir motora sahip olan bisikletin motoru doğru bir şekilde arka tarafa yerleştirilmiş. THE ONE tam dolu şarjla 52 km yol alabiliyor. Bisikletin tam dolması için de 3,5 saat şarj olması gerekiyor. Doğrusu THE ONE hem şarj süresi hem de yol performansı kağıt üzerinde çok iyi görünüyor.

Bu arada elektrikli bisiklet bataryası gövde içinde takıp çıkarılabilir şekilde dizayn edilmiş. Böylece bisikletin bataryasını evde bile kolayca şarj etmeniz mümkün.

Ergonomik tasarıma sahip olan THE ONE, tekerlekleri kolayca bir arada dursun diye özel bir mıknatıs kullanılmış. Böylece bisikleti katlayıp taşırken, parçaların kayması gibi sorunların önüne geçiliyor. Projenin ilk versiyonu ve 40 km menzili olan THE ONE U1 999 dolar, 50 km menzili olan u2 ise 1199 dolar olarak fiyatlandırılmış.

Daha detaylı bilgiler için projenin Indiegogo sayfasına göz atabilirsiniz. 

Kişisel hava durumu cihazı: Tempest

Tempest, Indiegogo kitle fonlaması sitesinde fonlanan projelerden biri. Tempest ile kendi bahçenizde kendi hava durumu bilginizi almanız mümkün.

Cihaz, anlık olarak hava durumuna dair verileri toplayıp, telefonunuza indirdiğiniz uygulama üzerinden size anlık hava durumunu sunuyor. İşte kitle fonlaması projesinin detayları.

Xiaomi bulaşık makinesi piyasaya sürüldü

Xiaomi Temizleme Kabini olarak isimlendirilen ürün, bulaşıkları sterilize etmekte kullanıcılara yardımcı olacak. Xiaomi bulaşık makinesi, 75 dereceye ulaşabilen entegre ısıtma sistemi ile dikkat çekiyor.

Peki ama Tempest ne işe yarıyor?

Peki ama herhangi bir hava durumu aplikasyonu yerine neden Tempest kullanılsın? Şu anda anlık olmasa da saatlik olarak bölgenizde yer alan hava durumunu görebileceğiniz hava durumu siteleri bulunuyor.

Ancak Tempest, mesela bahçenizde mangal yaktığınızda havanın nasıl olacağını size anlık olarak aktarıyor. Peki ama bunu nasıl yapıyor?

Bahçeye kurduğunuz Tempest alıcı cihazı aynı zamanda telefonunuza kurduğunuz aplikasyona bağlanabiliyor. Bu bağlantı dışında Tempest taraından geliştirilen yapay zeka yazılımı sayesinde bu veriler anlık olarak işleniyor.

Karşımızda sadece bir hava durumu cihazı yok. Tempest aynı zamanda hava durumuna göre programlayabileceğiniz bir akıllı ev aparatı. Eğer akıllı bir eviniz varsa, Tempest ile hava durumuna göre proglamalar yapabilirsiniz.

Bu hava durumu cihazı, güneş enerjisinden aldığı enerjiyle çalışıyor. Kampanya sayfasında verilen bilgiye bakılırsa bu solar pillerin ömürlük olduğu da açıklanmış.

Tabii ki cihaz sadece bahçede değil açık hava ile temas imkanı olan teraslarda da kullanılabiliyor. Ancak güneş enerjisi ile çalıştığı için balkonların pek kullanım için uygun olmadığı söylenebilir. Projenin fiyatı ise 259 dolar olarak belirlenmiş.

Daha detaylı bilgiler için projenin Indiegogo sayfasına göz atabilirsiniz.

En ilginç Kickstarter projelerini nasıl buldunuz? En beğendiniz kitle fonlaması projesi hangisi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Yorum Ekleyin