Yapay zekalı webcam: Obsbot Tiny
Bir zamanlar karıncalı görüntüleriyle ekranları süsleyen webcam teknolojisi, çoktan Full HD, 2K ve 4K gibi yüksek kaliteli çözünürlüklerle karşımıza çıkmaya başladı. Kitle fonlaması projesi Obsbot Tiny ise, küçücük boyundan beklenmeyen derecede marifetleriyle indiegogo üzerinde karşımıza çıkıyor.
Obsbot Tiny ve özellikleri
Bu küçük boyutlu webcam, yapay zeka desteği ile karşımıza çıkıyor. Peki ama Obsbot Tiny bu yapay zeka desteğini nerede kulllanıyor? Bu ilginç ve mini kamera, aslında YouTube için video içeriği hazırlamak isteyenler için birebir.
https://shiftdelete.net/cyberpunk-2077-oncesi-ne-izlemeli-iste-oneriler
Dans, hareketli videolar gibi durumlarda bu ilginç teknolojik ürün, her hareketinizi takip edebilen bir yapay zekayla donatılmış. Sağa sola ve yukarı aşağı hareket eden gimbal ile, her türlü ani hareketinizi yakalayabilecek ve netliği hiç kaybetmeden çekim yapabilecek özelliklere sahip.
Yapay zekanın yanında Full HD çözünürlüğe sahip olan kamera 60 FPS çekim yapabiliyor. Bunun dışında bu ilginç kamera hareket sensörüne de sahip. Yapay zekası sayesinde videoyu bir hareketle durdurmak ya da bir alana zoom yapmasını sağlamak mümkün.
Video görüşmeler için de Obsbot Tiny ideal özelliklere sahip. Buna göre video görüşme sırasında yüksek kalite sunan kamera, limitli İnternet kullanıcılarını da düşünerek, özel bir coding ile videoyu düşük bir bant genişliğine sıkıştırıyor.
YouTube çekimleri sırasında belki de en sinir bozucu olan şey, çevrenin gürültüsünün çekimlere yansımış olması. Obsbot Tiny bunun için pahalı ekipmanlar kullanmanın da önüne geçiyor.
Kamerada yer alan gürültü engelleyici özellik ile daha temiz bir ses elde etmeniz mümkün. Kamera çift kanallı ses çıkışı ile yine kayıt sırasında başka bir araca ihtiyaç duymadan da kaliteli kayıt almanızın yolunu açıyor.
Bu ilginç webcam, indiegogo için özel olarak belirlenen 109 dolar erken erişim fiyatıyla karşımıza çıkıyor. Proje hakkında daha fazla bilgiye indiegogo sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.
Bu haftanın kitle fonlaması projelerini nasıl buldunuz? Dikkatinizi çeken ve yer vermediğimiz ilginç girişimleri yorumlarda paylaşabilirsiniz.