Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

En ilginç Kickstarter projeleri – 8

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Kickstarter ve indiegogo sitesinde yer alan en ilginç kitle fonlaması projelerini bir araya getirmeye devam ediyoruz. Hali hazırda iki siteye de tüm olumszluklara rağmen  Coronavirüs döneminde bile her gün onlarca proje ekleniyor.

En ilginç 5 kitle fonlaması projesi

Bu kocaman girişim havuzundan en ilginç olanlarını, sizler için için bir araya getiriyoruz. İşte Kickstarter üzerinden 3, indiegogo üzerinden 2 projeyi ele aldığımız en ilginç 5 kitle fonlaması projesi: Her kulak için kablosuz kulaklık, çanta boyutunda jeneratör, herkese dijital fotoğraf makinesi, taşınabilir oyun bilgisayarı, evde lazer baskı cihazı.

Bütçe dostu en uygun fiyatlı akıllı bileklikler!

Akıllı bileklik alacaksınız fakat karar veremiyorsanız, bu liste tam size göre. İşte bütçe dostu en uygun fiyatlı akıllı bileklikler!

Her kulak için kablosuz kulaklık: VIE FIT 2

VIE FIT 2, sürekli yeni model kablosuz kulaklıkların piyasaya çıktığı bu günlerde, ergonomisiyyle bu pazarda tutunmaya çalışıyor. Kulaklıkların temel sorunu, bazı kulaklar için çok da uygun olmayan tasarımlara sahip olmaları. Kulak içi kulaklık ya da kablosuz kulaklıklarda da bu sorun tam olarak aşılabilmiş değil.

VIE FIT 2 özellikleri

VIE FIT 2 ise, bu sorun için özel bir çözüm sunmuş. Kulak içine denk gelen mini hoparlör, özel bir kauçukla kaplanmış. Soft Shell isimli bu tescilli kauçuk, kulağınızın iç şeklini alıyor ve kulağınızı rahatsız etmiyor. Her kulağa aynı şekilde bir konfor sunan VIE, aynı zamanda kulağınızdan da düşmüyor.

Tabii ki kulaklığın tek özelliği bu değil. VIE FIT 2’nin hoparlörleri, 360 derece dönebilyor. Böylece kulağınızın şekline göre dönen bu hoparlörler, sizin için  en iyi ses performansını sunabilyor. Kulaklığın aktif gürültü engelleme teknoloisinin arkasında ise Qualcomm’un 8. nesil aktif gürültü engelleme teknolojisi var.

Böylece temiz bir ses deneyimi sunan kulaklık, Crystal Clear ses deneyimiyle, karşı tarafa da sesinizin temiz gitmesini sağlıyor. Bluetooth 5 desteği sunan kulaklık yine Qualcomm TrueWireless Stereo Plus teknolojisiyle donanmış. Bu teknoloji sayesinde kablosuz kulaklık daha gerçekçi bir stereo ses deneyimi sunuyor.

IPX5 seviyesinde su geçirmeyen, VIE FIT 2 pili 6 saat boyunca sürekli kullanıma dayanabiliyor. Şarj kutusu ile birlikte kulaklık, 33 saat kesintisiz kullanılabilme özelliğine sahip. Bu şarj kutusun ise 1 saat içinde tamamen şarj etmek mümkün.

Hem ergonomik yapısı hem de göze hoş gelen tasarımıyla öne çıkan bu kablosuz kulaklık,  Kickstarter üzerinde 65 dolar erken erişim fiyatına sahip. Ktile fonlaması projesi hakkında daha fazla bilgiye Kickstarter sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Çanta boyutunda jeneratör: EcoFlow R600

Tam anlamıyla bir el çantası boyutunda olan bu jeneratör, boyundan büyük işlevlere sahip. Elektrik kesintilerinde neredeyse birçok ev eşyasını çalıştıran EcoFlow R600 modeline gelin daha yakından bakalım.

EcoFlow R600 özellikleri

EcoFlow aslında üç ayrı modelden oluşuyor. Bunlardan R600 en hafif olanı. Tam tamına 5 kilo olan bu küçük jeneratör, üzerinde bulunan kulpuyla kolayca bir çanta gibi taşınabiliyor. Jeneratörün üç ayrı boyutu da bazı ortak özelliklere sahip.

En ilginç Kickstarter projeleri

Kitle fonlaması siteleri Kickstarter ve indiegogo üzerinden ilginç projeleri derlemeye devam ediyoruz. İşte bu haftanın en ilginç 5 projesi.

Her üç modelde de 3 AC çıkış bulunuyor ve bunların toplam güç çıkışı 600 W. Yine üç modelde de bir adet 100 W gücünde Type-C çıkış yer alıyor. Ve bu çıkışın MacBook Pro desteği bulunuyor. Üç adette Type-A çıkış yer alan cihazda, bu çıkışlardan biri hızlı şarj desteği de sunuyor.

R600 Toplam güç kapasitesi 288 Wh, Max 576 Wh, Pro 768 Wh şeklinde. Jeneratörün X-Boost teknolojisi de çok ilgi çekici. Buna göre EcoFlow, çok yüksek elektrik enerjisi isteyen cihazları, çok daha az elektriği daha yoğun ve güvenli şekilde vererek çalıştırabiliyor. Bunlara televizyon, mikrodalga, elektrikli ocak, saç kurutma makinesi, matkap hatta 2300W enerji isteyen yuvarlak testereyi  bile bu yolla çalıştırabiliyor.

Jeneratörlerin çıkışları, siparişin geldiği ülkenin elektrik standartlarına göre de değiştirilebiliyor. Ev içinde duvardan 250 W enerji alabilen jeneratör, 1,6 saat gibi kısa bir sürede şarj olabiliyor. Jeneratörün Max modeli 3 saat ve Pro modeli ise 4,5 saat gibi bir sürede ev elektriği ile şarj olabiliyor.

Güneş enerjisiyle de şarj olabilen modeller, yine burada da çok hızlı dolarak rakiplerinin önüne geçiyor. Buna göre ailenin en küçüğü 1,6 ile 3 saat arasında, Max 3 ila 6 saat arasında Pro ise 4,5 ila 9 saat arasında solar ile şarj olabiliyor. Burada tek solar panelde en uzun sürede şarj olurken eğer iki panel kullanılırsa, jeneratörler en minimum sürede şarj olabiliyor.

Bu arada Pro modeline eklemeler yapılarak çok daha fazla enerji elde etmek mümkün. EF-1500 denilen bu ek güç kaynağı ile birlikte üç kattan daha fazla ekstra güç sağlıyor. Kickstarter üzerinde R600 modeli 299 dolar, Max modeli 399 dolar, Pro 499 dolar ve ek kapasiteli Pro ise 999 dolar fiyatına sahip. Kitle fonlaması projesi hakkında daha detaylı bilgiye Kickstarter sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Analog fotoğraf makinenizi dijitalle tanıştırın: I’m Back 35

Analog fotoğraf makinelerinin devri çoktan kapandı ve yerini çoktan dijital makinelere bıraktı. Peki ama sandıklara kaldırılan bu eski yadigarlara yeniden hayat vermenin bir yolu yok mu? Kickstarter üzerinde fonlanan kitle fonlaması projesi I’m Back 35, tam olarak eski analogları dijital dünyaya taşımayı amaçlıyor.

I’m Back 35 nasıl çalışıyor?

Proje, analog SLR fotoğraf makinelerinin dijital beceriler kazanmasını amaçlıyor. Aslında projenin ilk versiyonu bundan iki yıl önce duyuruldu. Bu yeni versiyonda ise proje, dijital anlamda daha fazla beceri kazanmış.

SLR makinenin içine girdiği bir kılıfı andıran proje, içinde yer alan sensörü sayesinde, analog makineden aldığı görüntüyü, dijital hale getiriyor. Aslında dijital SLR mantığıyla çalışan proje, yeni versiyonda kullanıcılara manuel ayar yapma imkanı da tanıyor.

Video formatı olarak 4K, 30 FPS destek sunan I’m Back 35, fotoğraf kalitesi olarak ise 14 Megapiksel çözünürlük sunuyor. Ancak bu düşük rakam sizi yanıltmasın. Analog SLR fotoğraf makineleri, yüksek ışık alma kapasitesine sahiptir. Eğer iyi bir objektif ile birlikte kullanırsanız, birçok dijital SLR ile yarışacak sonuçlar almanız olası.

Cihaz, bir tür SLR makinelere takılan ek batarya gibi. Bu yüzden bu tür aparatlara alışkın olanlara yabancı gelmeyecek bir ergonomide. I’m Back 35‘in arka kapağı Canon, Nikon, Olympus, Pentax, Contax, Leica, Minolta ve daha pek çok ortak SLR dahil olmak üzere 50 modelle uyumlu hale gelmiş durumda. Ve yüksek hızda çekim için 35 mm kameralarının kullandıkları eski motor sürücüleri yeniden tasarlanmış.

Cihazda eski versiyona göre daha performanslı bir pilde kullanılmış. Kısacası sadece kılıf şeklinde olan bu cihazla, bir kenara kaldırdığınız makineniz hayata dönebilir. 128 GB SD kart slotu da bulunan cihaz, analog cihazınızı dijitale çevirmek için her tür teknik özelliğe sahip gibi görünüyor.

Her ne kadar 50 model için destek sunulsa da, listede yer almayan cihazlar için evrensel bir arka kapak almanız gerekiyor. Kickstarter üzerinde erken erişim fiyatı 250 dolar olan proje, ek kapakla birlikte 300 dolar fiyat etiketine sahip. Proje hakkında daha fazla bilgiye Kickstarter sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Taşınabilir oyun canavarı: GPD Win Max

Güçlü bir oyun bilgisayarının taşınabilir bir boyutta hatta eski notebookların boyutlarında olmasını hangimiz istemeyiz? Daha önce cep telefonu boyutunda bir oyun konsolu yapan GPD, şimdi çıtayı daha da yükseltmiş görünüyor. İşte indiegogo üzerinde açılmış kitle fonlaması projesinin detayları

Notebook görünümlü oyun bilgisayarı

GPD Win Max, bir öneceki versiyondan daha üst performans sergilemesi için geliştirilmiş. En üst seviye oyunları, takılmadan oynatma iddiasında olan bu el konsolunun özelliklerine gelin beraber bakalım.

Evde oynanabilecek en ilginç sıra tabanlı oyunlar

Bu hafta evde oynayabileceğiniz sıra tabanlı RPG oyunları bir araya getirdik. Türün eski örneklerinin yanı sıra ilginç oyunlarda bu listede.

Intel 10. nesil i5 1035G7 işlemcisi ve Intel Plus 940 mobil entegre grafik kartıyla donanmış olan bilgisayarda 16 GB LPDDR4 RAM bulunuyor. 8 inç gibi küçük bir ekranı olan cihaz, 512 GB SSD’ye de sahip. Bu ekran ise IPS ve 1280 x 800 gibi bir çözünürlük sunuyor.

Intel’in 2019 yılında tanıttığı Iris 940, 10 nm işlem üzerine kurulmuş ve Ice Lake GT2 grafik işlemcisine dayanıyor. Piyasada bulunan üst seviye her oyunu açabilen bu grafik kartı, bu küçük oyun canavarının gücünü de açıklıyor.

Intel’in daha düşük güç tüketimi ve ısı yayılımı içeren entegre bir grafik yongası olan 11. nesil Iris Plus Graphics 940, 3DMark 11’de neredeyse ayrı bir grafik yongası olan NVIDIA GeForce MX250 kadar iyi bir performans sergiliyor. Yani karşımızda entegre bir ekran kartından çok daha fazlası var.

GPD Win Max özellikleri ve fiyatı

Cihazın üzerinde, entegre bir gamepad bulunuyor. Bu sayede oturduğunuz yerden, elinize alarak, mouse yada başka türlü kontrol cihazlarına ihtiyaç kalmadan da oyun oynamanız mümkün. Tabii ki yine bir mouse ya da kontrol cihazı da bağlayabiliyorsunuz. Tabii ki burada ergonomik açıdan cihazın sorunlu olduğu söylenebilir.

Bu entegre kontroller, klavyenin üst kısmına yerleştirilmiş. Elinize alacak kadar küçük bir cihaz olsa da, kontroller sırasında elinizin tam altına klavye denk geliyor. Bu da rahatsız edici bir detay.

Bu küçük oyun istasyonu, CNC magnezyum, alüminyum bir alaşımdan ana gövdeyi üretmiş. Bu sayede çok dayanıklı bir cihaz ortaya çıkıyor. Yine cihazın alt kısmında özel bir havalandırma sistemi yer alıyor. Bu alt kısım ise yüksek ısılara dayanıklı, sınıf V-0 yangın dayanımına sahip. Bilgisayarın gövdesi de  bükülmeye dirençli bir şekilde dizayn edilmiş. Yine ekranda son seviye Corning Gorilla Glass kullanılmış.

Bu mini bilgisayarı, aslında bir tür kumanda kolu gibi. Ekranın hemen yanında, sağ ve solda, oyun kumandalarında yer alan L1 L2 ve R1 R2 tuşları yer alıyor. Bir adet USB-C, iki adet USB-A, bir adet Thunderbolt 3 ve HDMI çıkışı yer alıyor.

Bu mini bilgisayar, küçük boyutlu ama 65W gücünde bir adaptörle geliyor. Böylece iki saat sürede tam şarj etmek mümkün. GPD Win Max özellikle Alienware UFO karşısında çok daha üstün bir performans sergilediğini indiegogo sayfasında ortaya koymuş.

Proje çok detaylı özelliklere sahip, daha fazla detaya sahip olmak isterseniz indiegogo sayfasından detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Bu arada fiyatıyla da bilgisayar olduğunu kanıtlayan GPD Win Max indiegogo üzerinde tam tamına 6038 dolar erken erişim fiyatına sahip.

Evde lazer baskı: LaserPeckerPro

Lazer baskı yaptırmak için ek ücretler ödemek, istemediğiniz tasarımlarla karşılaşmamak için artık evinizde bunu yapmanız mümkün. Bu dünyanın en küçük lazer baskı cihazı, kısa bir sürede indiegogo üzerinden hedefini tamamladı ve satışa açıldı. Gelin bu ilginç girişimi beraber inceleyelim.

LaserPeckerPro özellikleri

Ufak bir kahve makinesi boyutunda olan bu lazer baskı cihazı, birden çok materyale, akıllı telefon uygulaması üzerinden kontrol edilerek baskı yapabiliyor. Baskı yapacağınız deseni seçtikten sonra, baskı yapılacak olan nesneyi, cihazın merkezine yerleştirmeniz gerekiyor.

Laser baskı cihazının üstünde yer alan tuşa bastığınızda, kesici lazer, baskı yapılacak yüzeye göre en doğru konumu da ayarlıyor. Daha sonrasında ise yapmanız gereken, cep telefonun üzerinden baskıyı yapmanız kalıyor.

Bu baskı cihazı aynı zamanda, karton ve tahta gibi materyaller için kesici olarak da kullanılabiliyor. Cihazın yanında gelen koruyucu plastiği, lazerin üzerine geçirdikten sonra, bu işlemi de güvenli olarak yapmanız mümkün.

Metal, ahşap, deri, kumaş ve hatta kurabiye yiyeceklerde bile bu lazeri kullanmak mümkün. Hem yaratıcılığı geliştiren hem de küçük işletmeler için imkanlar yaratan proje, erken erişimde 159 dolar fiyat etiketine sahip. Proje hakkında daha fazla detaya indiegogo sayfasından ulaşabilirsiniz.

Bu haftanın kitle fonlaması projelerini nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Yorum Ekleyin