Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

En ilginç Kickstarter projeleri – 9

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Kitle fonlaması siteleri eski günlerini aratsa da, tahminler Corona virüs sonrası bu platformların daha da kuvvetlenebileceği yönünde. Özellikle indiegogo bu tür fonlama projelerinin pazarlaması açısından Kickstarter platformuna göre bir adım önde duruyor.

Haftanın en ilginç 5 kitle fonlaması projesi

Bu hafta da sizler için tasarım ve özellikleriyle öne çıkan Kickstarter ve indiegogo projelerini bir araya getirdik. İşte bu haftanın en ilginç projeleri: Her şeyi temizleyen mini robot, tek başına orkestra, akıllı robot süpürge, dünyada ki powerbank, hem şık hem pratik elektrikli scooter

10000 mAh bataryalı akıllı telefon satışa sunuldu!

10000 mAh bataryalı telefon birçok kişiyi heyecanlandırdı. Oukitel WP6 adı ile piyasaya sürülen bu cihazın özellikleri şaşırtıyor. Fiyatı ne?

Her şeyi temizleyen mini robot: Puroll

Aslında temizlik robotu derken, süpürgeyi kastetmiyoruz. Puroll hem kıyafet hem de sebze meyve temizleyebilen bir cihaz. Daha önce Ultrasona isimli aynı mantıkla çalışan bir girişim tanıtmıştık hatırlarsanız. Aslında Puroll çalışma mantığı da aynı. Ancak bu cihazın kendine göre bazı avantajları bulunuyor.

Puroll nasıl çalışıyor?

Puroll, ultrasonic ses dalgalarını kullanan bir temizlik robotu. Robot dediğimize bakmayın, avuca sığacak kadar küçük bir cihazdan bahsediyoruz. Aynı zamanda bu cihaz, kablosuz olarak çalışma özelliğine sahip.

Bu mini cihaz, ultrasonic dalgalar dışında, suyu iyonize ederek bakteri ve virüse karşı tam bir temizlik sağlıyor. Kendini geleceğin temizlik cihazı olarak tanımlayan Puroll’u sadece su dolu bir kaba koymanız yeterli.

Bu arada kurumuş lekeleri de bu cihazla çıkarmanız mümkün. Puroll, suyu iyonize ediyor ve ultrasonic dalgalarla lekelere nüfuz ediyor. Cihaza bu temizlikte yardımcı olmak için suya deterjan da eklemek mümkün.

Bunun dışında Puroll’u, sebze meyveyi sterilize etmek için de kullanabiliyorsunuz. Yine suyun içine koyabileceğiniz, aklınıza gelen her türlü eşya da bu cihaz sayesinde temizleniyor. Cihazın üç ayrı temizleme modu bulunuyor. Bu modları seçmek için ise bu kablosuz cihazın şarj standına oturması gerekiyor.

Stand üzerinde yer alan düğmesine bir kere bastığınız zaman 20 dakikalık hızlı temizlik, iki kere bastığınız zaman biraz daha yavaş ama güçlü bir temizlik yaptığı 30 dakikalık moduna geçiyorsunuz. Eğer çok daha etkili bir temizlik istiyorsanız düğmeye üç kere bastığınızda Puroll güçlü temizlik moduna geçiyor.

Bu güçlü temizlik modu kıyafet temizliği için öneriliyor. Bu modda deterjan eklemeniz çok daha etkili bir temizlik sağlıyor. Bu arada temizlik yaparken, benzer ürünleri bir arada temizlemeye dikkat etmeniz gerekiyor.

Mavi ışığının yanıp sönmesi ve sesli uyarısıyla bu akıllı cihaz, temizliğin bittiğini bildiriyor. Bu arada cihazı herhangi bir moda almayı unutursanız, cihaz en son çalıştığı mod ile temizlik yapıyor.

Doğrusu dışarıdan gelen her şeyin sabunlandığı Corona günlerinde işimize yarayabilecek bir girişimle karşı karşıyayız. Cihazın Kickstarter özel fiyatı ise 89 dolar. Kitle fonlaması projesi hakkında daha fazla bilgiye Kickstarter sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Tek başına orkestra: Jammy EVO

Jammy Evo, dışarıdan bakıldığında, elektronik bir gitardan fazlası değilmiş gibi görünüyor. Ama karşımızda, tek başına başka hiçbir enstrüman kullanmadan kayıt yapabileceğiniz farklı bir girişim var.

Sınır tanımayan en iyi 5 elektrikli bisiklet

Elektrikli bisiklet dünyası her geçen gün genişliyor. Sınır tanımayan tasarım ve özellikleriyle en ilginç 5 modeli bir araya getirdik.

Aslında günümüzde profesyonel elektronik altyapı için sadece bilgisayar üzerinden bile bu desteği sağlamak mümkün. Ancak size iyi bir altyapı sunacak olan bu programlar hem çok pahalı hem de, bu programları etkin kullanmak için başka pahalı cihazlara da ihtiyacınız oluyor.

Jammy Evo ise, sadece gitar çalma becerilerinizi kullanarak her türlü enstrüman sesini kullanabileceğiniz bir yapıda tasarlanmış.

Jammy Evo nasıl çalışıyor?

Peki ama hangi cihazın sesini nasıl ayarlayacağız? Evo bunun için yanında bir programla birlikte geliyor. Kolay bir kullanımı olan program üzerinden istediğiniz enstrümana göre ayarlama yapmanız sonrası kolayca yine bu program aracılığıyla kayıt alabiliyorsunuz.

Bu arada sadece bu elektronik gitarı bilgisayarınıza bağlamanız yeterli. Yine isterseniz telefonunuza ya da tabletinize bağlayarak da kullanmanız mümkün. İki parçaya ayrılan ve kolayca taşınan bu elektronik gitar sayesinde profesyonel kayıt almanız da mümkün hale geliyor.

Bu arada, kayıt almak için bir ekolayzır cihazına ihtiyacınız kalmıyor. Jammy Evo ile bilgisayar üzerinden bu kayıtları yapmak ve temiz bir sonuç almanız mümkün. Elektronik gitarın, arka fon için de özel bir seçeneği bulunuyor. Gitarın üstünde yer alan bir yuvarlak düğmeyle, farklı arka plan seçeneklerini canlı olarak seçmeniz mümkün. Aynı zamanda gitarın çıkan başlığı sayesinde, sağ yada sol elle çalmak da mümkün.

Bu elektronik orkestra, müzik bilginizi de iyileştirmek için özel video derslerini de yanında veriyor. Bu setle birlikte Kickstarter üzerinde temel paketi 299 dolar, eğer özel nikel kaplama teller ve taşıma çantası gibi ek ürünleri de isterseniz 369 dolar ödemeniz gerekiyor. Kitle fonlaması projesi hakkında daha fazla detaya Kickstarter sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Akıllı robot süpürge: Neabot Robot Vacuum

Robot süpürgeler bir süredir hayatımızda. Türkiye’de henüz çok yaygın hale gelmiş olmasa da, temizliğe ayıracak zamanları kalmayan yoğun çalışanlar için robot süpürgeler bir kurtarıcı haline geldi.

Ancak bu süpürgelerin en büyük sorunu, tahmin edildikleri kadar akıllı olmamaları. Bazen bir köşeye takılıp kalan, yanlış haritalama yapan ve bu yüzden iyi temizlik yapamamak gibi bir çok sorun karşımıza çıkıyor. Neabot ise bu sorunları ortadan kaldırdığı iddiasında.

En ilginç Kickstarter projeleri – 8

Kickstarter ve indiegogo sitesinde yer alan kitle fonlaması projelerini bir araya getirmeye devam ediyoruz. İşte haftanın en ilginç 5 projesi

Neabot nasıl çalışıyor?

Neabot 2700 Pa gibi görece yüksek bir emiş gücüyle karşımıza geliyor. Bu akıllı robot, emiş motorunun dışında, ön tarafında yer alan iki adet dönen fırçaya sahip. Böylece cihazın önüne çıkan her şeyi, hızlı bir şekilde motoruna yönlendiriyor.

Bu akıllı robotun en önemli özelliği ise, kendi torbasını kendisinin boşaltması. Neabot’un şarj istasyonu aynı zamanda, bir tür toz torbası. Robot haznesi doldukça, bu şarj istasyonuna dönüp, kendi kendine hazneyi boşaltıyor. Tek yapmanız gereken bu istasyonda bulunan hazneyi boşaltmak.

Robot 5200 mAh gücündeki piliyle tek bir şarjla 200 metrekarelik bir alanı, 3,5 saatte temizleyebiliyor. Neabot, özellikle halılar üzerine gelince özel güçlü bir emiş gücüyle temizlik yapıyor. Bu arada akıllı süpürgeyi kolayca uygulama üzerinden kontrol etmek mümkün. Ciahzın 700 Pa, 1200 Pa ve 2700 Pa gücünde olan üç adet temizlik modu bulunuyor. İsterseniz bu modlar içinde daha özel ayarlar yapmanız da mümkün.

Neabot, akıllı haritalama sistemine sahip. Buna göre süpürgenin üzerinde bir LIDAR sensörlü kamera bulunuyor. Böylece hatasız bir haritalama yapan cihaz, aynı zamanda bir süre sonra rotasını ezberleme ve kendi temizlik rutinini oluşturma gibi özelliklere sahip.

Yine bir şekilde cihaz evde yeri değişen bir eşya olduğunda, yani rotasında bir farklılık algıladığında öğrenerek bunu da harita bilgisine işliyor. LIDAR, bildiğiniz gibi NASA tarafından yıllardır gezegenlere gönderilen uzaktan kontrollü araçların kolayca yön bulmasını ve haritalama yapmasını sağlıyor.

Süpürgenin ne kadar alanı temizlediğini, nereleri temizlediğini ve ne kadar süresi kaldığını da uygulama üzerinden takip etmeniz mümkün. Yine bu uygulama üzerinden, robotun girmemesi gereken alanları belirleyebiliyorsunuz. Uygulama ile robotun belirli bir alanı istediğiniz yoğunlukta temizlemesini de isteyebiliyorsunuz.

Bu akıllı robot şarjı azaldığında da, şarj istasyonuna kendisi gidebiliyor. Süpürge Kickstarter üzerinde indirimle 369 dolar fiyatına sahip. Kitle fonlaması projesi hakkında daha fazla detaya Kickstarter sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Dünyadaki en hızlı powerbank: Flash

Bu powerbank, kendisini dünyanın en hızlısı olarak lanse ediyor. Flash, biraz kalın yapısına rağmen, önemli özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Evde oynayabileceğiniz en ilginç 2D oyunlar

Her hafta farklı oyun türlerinden tavsiye verdiğimiz listemizde bu hafta sıra 2D oyunlarda. İşte evde oynamak için en ilginç 2D oyun listemiz

Flash ve özellikleri

Flash’ta 100W gücünde 1 USB-C Power Delivery 3.0, 2 USB-A bağlantı noktası ve bir de kablosuz şarj pedi bulunuyor. Yani aynı anda 4 cihazı birden bu şarj istasyonu şarj etmeniz mümkün. Tam tamına 20.000 W gücündeki powerbank, 40W USB-A Huawei Süper şarj,  22.5W Oppo, Oneplus VOOC ve SVOOC 40W desteği, Vivo VOOC 22.5W hızlı şarj desteklerine sahip.

Aynı zamanda 100W çıkışlı Power Delivery USB-C çıkışıyla Macbook Pro ya da, USB-C çıkışıyla şarj olabilen alan Dell XPS 15 v.b. laptopları da bu powerbank ile şarj etmeniz mümkün. Bir Macbook Pro için 2 kez tam şarj sunan cihaz, iPhone 11’i ise 5 kez tam doldurabiliyor.

10W kablosuz şarj yapabilen powerbank, 2,5 W desteğiyle Apple Watch şarj alanına da sahip. Bu powerbank sadece 1 saat 20 dakika içinde tam olarak dolabiliyor.

Yine yüzde 85 şarja ise 35 dakika da ulaşması mümkün. Bu powerbank, yüzde 85 seviyeye kadar hızlı şarj kullanıyor, sonrasında ise kalan kapasiteyi normal bir seviyede dolduruyor. Bu sayedede piyasada ki powerbanklerin karşısında avantaj sağlamış oluyor.

Flash, Tesla tarafından geliştirilmiş, grafen tabanlı Panasonic bataryanın kullanıldığı ilk şarj istasyonu olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede hem güvenli hem hızlı hem de şarj ederken neredeyse ısınmayan bir cihazla karşı karşıyayız.

Powerbank, grafen alaşımın kararlılığı sayesinde yoğun kullanımlarda bile 5 yıl boyunca aynı kapasiteyi ve aynı hızı vermeye devam ediyor. Yine powerbank 2 sene de kapasitesinin ve hızının azalmayacağı garantisine sahip.

Kısacası, Tesla’nın Panasonic ile birlikte ürettiği ve bütün dünyada elektrikli araç teknolojisinde devrim yaratan bu hızlı ve güvenli şarj Flash ile şimdi de powerbank düzeyine kadar inmiş oldu. Flash, indiegogo üzerinde 149 dolar fiyat etiketine sahip. Kitle fonlaması hakkında daha detaylı bilgiye indiegogo sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Hem şık hem pratik elektrikli scooter: Ninebot KickScooter ES2

Elektrikli scooter piyasası gün geçtikçe çetin bir hale gelse de, bunların arasından tasarımıyla ve ergonomisi ile ön plana çıkan pek fazla model bulunmuyor. İşte indiegogo üzerinde fonlanan Ninebot, bunu değiştirmenin peşinde.

En ilginç Kickstarter projeleri

Kitle fonlaması siteleri Kickstarter ve indiegogo üzerinden ilginç projeleri derlemeye devam ediyoruz. İşte bu haftanın en ilginç 5 projesi.

Ninebot scooter ve özellikleri

Ninebot, öncelikle bembeyaz rengi, seçkin tasarımı ve yumuşak tasarımsal detaylarıyla ön plana çıkıyor. Özellikle şehir yaşamı için şık bir tasarımın da hayatımızda önemli bir payı var. Ancak Ninebot sadece şık tasarımının arkasına gizlenen bir scooter değil. Bu arada scooter beyaz dışında siyah ve fümenin hakim olduğu bir renk seçeneğine  daha sahip bulunuyor.

Scooter, tam şarjla 25 km menzile sahip. Ortalamanın üstünde olan bu menzilde 25 km hız yapabiliyor. Tek bir hareketle kolayca katlanan scooter, 12,5 kg gibi taşınabilir bir ağırlığa sahip. Ninebot bu hafifliği, havacılıkta kullanılan özel bir alüminyum alaşıma borçlu. Yani hem hafif hem de sağlam bir scooter var karşımızda.

Ninebot, 10 dereceye kadar eğimleri de çıkabilen bir yapıya sahip. Hem mekanik hem de elektronik freni bulunan araçta, ön ve arka tarafta anlık sarsılmaları yumuşatan birer amortisör bulunuyor. Fren kısmına geri dönersek, scooter dururken hem arka tekerin üstüne bastırarak hem de freni sıkarak, hiç sarsılmadan anında durabilirsiniz.

Scooter, IP54 lisansıyla toza ve suya karşı korumalı yapıda üretilmiş. Ön tarafında bir LED ışığı yer alan Ninebot, arka tekerde de akşam belli olmasını sağlamak için kırmızı LED ışık kullanmış.

Scooter gidonu üzerinde yer alan dokunmatik küçük ekran üzerinden hızınızı ve pil durumunuzu görmek, sürüş modları arasında geçiş yapmak ve hızı sınırlandırmak mümkün. Şık tasarımı ve beyaz gövde üzerine kırmızı detaylarıyla ön plana çıkan Ninebot, indiegogo üzerinde 469 dolar fiyat etiketine sahip. Kitle fonlaması projesi  hakkında daha detaylı bilgiye indiegogo sayfasından ulaşabilirsiniz.

Yorum Ekleyin