Akıllı telefonlar, giyilebilir teknoloji ürünleri, yapay zekalar vb. yeni teknoloji çözümleri, insan hayatında olumlu/olumsuz pek çok değişimlerin meydana gelmesinde önemli rol oynadılar.
Günlük işlerin daha hızlı ve verimli gerçekleşmesi, daha geniş bir iletişim ağı gibi hizmetleri sunan teknoloji ürünleri, aynı oranda çeşitli olumsuzlukların meydana gelmesine de katkıda bulunmuşlardır.
Kısa vadede, asosyal ilişkiler, verimsiz zaman geçirimi gibi ortaya çıkan sorunlar uzun vadede; radyasyon beraberinde vücut organlarında hasar, Alzheimer, vertigo to gibi rahatsızlıkların meydana gelmesinde büyük pay sahibi oldu.
Çağımızın hastalığı olarak betimlenen Alzheimer’e karşı ise, uzmanlar bulmaca çözmek, bazı işleri tutmak gibi çeşitli çözümleri ortaya atıyorlar.
Biz de teknolojinin getirdiği olumsuzlukları yeniden teknolojiyle çözebileceğinizi düşünerek, en iyi 5 zeka geliştirme uygulamasını hazırladık.
1- Peak
Android ve iOS cihazlarına uygun olarak geliştirilen Peak uygulaması, klişe tabiriyle eğlendirirken beyninizi geliştiren uygulamalardan biri olarak gözüküyor.
Beyni geliştirme adına; görsel hafıza, sayısal hafıza vb. hafıza mekanizmalarını çalıştırmanız için 30’dan fazla seçenek sunan oyun ücretsiz olarak Google Play Store ve App Store’dan indirilebiliyor.
#video_11450#
{pagebreak::1}
2- Elevate
İngilizce dil seçeneği ile kullanıcılara sunulan oyun, kullanıcıların çeşitli bölümler ve bölüm sonu beyni değerlendirme kriteri gösteren bir deneyim sunuyor.
Zorluk seviyesi basitten zora doğru giden oyun Android ve iOS cihazlarına indirilebiliyor. Her yaştan insana hitap etme parolası ile hareket eden oyun, içerisinde 15 tane mini oyun barındırıyor.
#video_11451#
{pagebreak::2}
3- Lumosity
Chrome Web Tarayıcı, iOS, Android cihazlarına uyumlu olarak geliştirilen Lumosity, Elevate’e benzer olarak İngilizce dil seçeneği ile kullanıcılara sunuluyor.
Daha hızlı düşünme takibinde daha hızlı karar verme, hafızayı güçlendirme gibi hafıza tekniklerini kullanıcıya sunma hedefini taşıyor. Akıcı oyun içi grafiklerine sahip uygulamanın, kullanıcının hafızasını sıkılmadan güçlendireceğini söyleyebiliriz.
Uygulamanın çocuk kullanıcılara daha fazla hitap ettiğini söyleyebiliriz.
#video_11452#
{pagebreak::3}
4- Fit Brains Trainer
Mobil cihazlar için başka bir zeka geliştirme uygulaması olarak görülen Fit Brains Trainer; hafıza, konsantrasyon, dil becerileri konularını odağına almış durumda.
35’ten fazla oyunu bünyesinde barındıran uygulama, diğer uygulamalardan farklı olarak kullanıcının duygusal zeka tercihlerine de eğiliyor. Uygulama Android ve iOS cihazlarına indirilebiliyor.
#video_11453#
{pagebreak::4}
5- Cognito
Bellek, mantık ve kelime bilgisi, istatistik gibi özelliklerle kullanıcılara hitap etme yoluna gidiyor. iOS cihazlarına uygun olarak geliştirilen uygulama Apple’ın sağlık uygulaması ile bütünleşebiliyor. Uygulama kullanıcılara App Store’dan ücretsiz olarak sağlanıyor.
#video_11454#
:: Zeka geliştirme uygulamalarının, zeka gelişimine bir katkısı olacağını düşünüyor musunuz?
Bir öğretmen olarak paylaşımız için teşekkür ederim.Çok işime ( işlerine) yarayacak.
Bunların zekayı geliştirmediği biliniyor ama bu tarz en iyi oyun brain wars tavsiye ederim.
Ben ne yapıp zeki olabilirim garip bir soru
Telefonlardan edinilecek zeka bir yana dursun,kitap okumayı daha zevkli halde gösterecek uygulamalara ühtiyaçlar var
Ben size en güzel zeka geliştirme uygulamasını söyleyeyim,hem eğlenin hemde arkadaşlarınızla hoş vakit geçirip bilgilenin; "Trivia Crack" 1 hafta oynuyorsun kendini bilgiç gibi hissediyorsun…
Supersin ata
daha fazla önerileri bekliyorum
Kitap okumayı geliştirecek uygulama didi biri.. Te allam ya
Bunları oynayanlar zekâ geliştirecek ha! Breh breh
Neden bunlar en iyileri? En iyi bunlar mı geliştirdi zekanızı?
En iyi zeka geliştirme yöntemi akıllı cihazların bağımlısı olmamak.
Bir bakalım derim. Teşekkürler ata bey kardeşim.
başarı %99 ÇALIŞMAK, %1 ZEKA dır : Henry FORD
sanane
Başarı, %40 ÇALIŞMAK, %160 Zekadır. (%200).