Reklam

En İyi 8 Ücretsiz Güvenlik Yazılımı

3
Reklam

Bilgisayarınızın güvenliğini sağlamak zor bir iş değildir. Güvenlik sağlayıcı onlarca yazılım halihazırda piyasada bulunabiliyor. Her kullanıcı ise onlarca dolar para ödeyip bu yazılımları edinmek zorunda değil. Bu kişiler için ücretsiz antivirüs yazılımları mevcut.

Biz de sizler için en iyi olduğunu düşündüğümüz 8 güvenlik yazılımını inceledik. Burada unutulmaması gereken nokta; güvenlik yazılımının tanımı. Bu güvenlik yazılımları arasında hem antivirüs yazılımları, hem de anti-malware yazılımları mevcut. Yani diyelim ki bir anti-malware yazılımı ile tüm sisteminizi virüslerden korumuş olmazsınız. Hangi yazılımın hangi işlevi olduğunu, yazıların içerisinde belirttik.

Reklam

{pagebreak::8. PC Tools iAntivirus}

8. PC Tools iAntivirus

Bu yazılımımız Windows tabanlı işletim sistemleri için değil de, Mac tabanlı işletim sistemleri için. Mac platformunda güvenlik sorunları olduğunu inkar edemeyiz. Az da olsa Mac için geliştirilen antivirüs yazılımı mevcut. PC Tools iAntivirus de bunların başında en etkili olanlarından biri. Üstelik ücretsiz! Dediğimiz gibi, Mac için zararlı yazılım sorunu, çok yok. Fakat bu bilgiye sırtımızı rastlayıp sistemi zararlı yazılımlara açık hale getirmeye de gerek yok.

Klasik Mac konseptinden dışarı çıkmayan yazılımın arabirimi, Apple menşeili Mac uygulamalarının yanında hiç sırıtmıyor. Üstelik Quick Scan, Full Scan gibi seçenekleri sayesinde yazılım, kullanıcının Mac sisteminin güvenliğini tam anlamıyla kontrol almaya hazır. Kolay bir kullanıma sahip olan PC Tools iAntivirus, virüsleri tanıyıp devre dışı bırakma konusunda da oldukça iddialı.

Mac sisteminiz için ücretsiz bir antivirüs yazılımı arıyorsanız, PC Tools iAntivirüs’e göz atmakta fayda var. Dolayısıyla PC Tools iAntivirüs’ü sıralamanın en sonuna koyuyoruz ki, Windows işletim sistemlerinin güvenliğini sağlayan yazılımların arasında adaletsizlik olmasın.

{pagebreak::7. MalwareBytes Anti-Malware}

7. MalwareBytes Anti-Malware

Listenin bundan sonrası Windows platformları için geliştirilen güvenlik yazılımlarından oluşuyor. Fakat Malwarebytes Anti-Malware için bir antivirüs yazılımı diyemeyiz. Bu yazılım, virüs olmayan fakat sisteme olumsuz anlamda etki eden zararlı yazılımları tespit edip sisteminizden uzaklaştırıyor. Bu açıdan incelendiğinde Malwarebytes Anti-Malware iyi bir güvenlik yazılımı.

Başarılı olup olmadığını test ettiğimizde ise, bazı konularda eksikleri olduğunu gördük. Fakat diğer taraftan, düşük seviye koruma için (ki genelde ev kullanıcılarını ilgilendiren koruma bu) ise, oldukça başarılı olduğunu gözlemledik. Eğer zararlı yazılım açısından yüksek risk taşıyan sitelerle çok işiniz olmuyorsa, Malwarebytes Anti-Malware’i tercih edebilirsiniz.

{pagebreak::6. Spybot Searh And Destroy}

6. Spybot Searh And Destroy

Listenin 6. sırasında yine bir anti-malware yazılımına yer veriyoruz. SpyBot Search & Destroy, sistemin işleyişini bozmayan fakat sisteminizde bulunmasına gerek olmayan ve sizden bilgi çalan ve worms adı verilen malware yazılımları temizleme konusunda oldukça başarılı bir yazılım. Spybot’un ücretsiz olması ise, malware yazılımlardan bıkan kullanıcılar için tam anlamıyla büyük bir fırsat!

Atılan formattan sonra kurulması gereken ilk yazılımlar arasında yer alan ve yapısı gereği çok fazla yer kaplamayan SpyBot Search & Destroy, Türkçe dil desteğiyle de bizlerin ilgisini çekmeyi başardı. Her açıdan malware konusunda güven veren bu yazılımı her daim sisteminizde bulundurmanızda fayda var.

{pagebreak::5. Avast! 4 Home Edition}

5. Avast! 4 Home Edition

Avast! 4 Home Edition ile birlikte sisteminizin güvenliğini deneyimli geliştiricilere bırakmayı düşünebilirsiniz. Avast! 4, yapısı itibariyle dünyanın en popüler ücretsiz antivirüs yazılımlarından birisi konumunda bulunuyor. Windows 95‘i bile destekleyen yapısı itibariyle de anlaşılacağı üzere Avast! geliştiricileri, uzun süredir bu işin içerisinde yer alıyor ve bu konuda ne kadar uzman olduklarının altını çiziyor.

Virüs korumasının dışında trojan ve diğer zararlı yazılımlar için de sahip olduğu koruma sistemi sayesinde sisteminizin temiz kalmasını sağlıyor. Yazılımın arayüzü ise diğerlerine oranla daha karışık diyebiliriz. Avast!’ın en göze çarpan dezavantajlarından birisi ise, güncel zararlı yazılımları tanıma konusunda yaşadığı sıkıntı diyebiliriz.

Yine de deneyimine ve güvenlik konusunda elde ettiği başarılarıyla Avast! 4 Home Edition’ı, listenin beşinci sırasına uygun buluyoruz.

{pagebreak::4. Avira Antivir}

4. Avira Antivir

Kırmızı kare üzerine şemsiyeli logosuyla ne kadar etkili bir antivirüs yazılımı olduğunun sinyallerini veren Avira Antivir, son yayınladığı 10. versiyonuyla kullanıcıların beğenisini kazanmayı başardı. Luke Filewalker isimli tarama ekranına sahip yazılımın son versiyonunu, otoriteler tarafından da olumlu puan almayı başardı.

Sistemi yormayan yapısı ve sade arabirimiyle dikkat çeken yazılımın, zararlı yazılımları tespit etme konusunda bizden tam puan aldığını söyleyemeyiz belki ama, internet dünyasında sıkça karşılaşılan ve risk boyutu çok yüksek olan zararlı yazılımları tespit etmesiyle, tercih edilebilir bir yazılım olduğunu söyleyebiliriz.

Eğer internetin en derin noktalarına uğramayan, ortalama bir internet kullanıcısıysanız, Avira Antivir‘i gönül rahatlığıyla kurup kullanabilirsiniz. Memnun kalma olasılığınız bir hayli yüksek. Biz de tüm bunları göz önünde bulundurarak Avira Antivir’i, en iyi ücretsiz güvenlik yazılımları listemizin dördüncü sırasında ağırlıyoruz.

{pagebreak::3. AVG Free Antivirus}

3. AVG Free Antivirus

Güvenlik yazılımı pazarında uzun süredir varlığını koruyan bir diğer antivirüs geliştiricisi ise AVG. AVG’nin 2009’un son çeyreğinde piyasaya südüğü AVG 9.0 ile birlikte, aldığı övgülerin ne kadar yerinde olduğunu kanıtlamıştır. Ücretsiz olmasının yanı sıra güvenlik konusunda da başarılı bir yapıya sahip olan antivirüs yazılımının 9. versiyonunda sistem optimizasyonu da bulunuyor.

Diğer bir deyişle eski AVG sürümlerini kullanmışsanız, bu yeni sürümde yazılımın, sisteminizi ne kadar daha az yorduğunu ilk günden fark edeceksinizdir. Arkaplanda açık kaldığı süre boyunca varlığını bile hissetmeyeceğiniz yazılım, sisteme saldıran zararlı yazılımları tespit edip, bu tehdit ile ne yapılması gerektiği konusunda da kullanıcıya geniş seçenek sunuyor.

Tespit ettiği tehdit ile ilgili olarak, temizle seçeneği bulunan yazılım, bu sayede virüs bulaşmış önemli dosyalarınızın da sorgusuz sualsiz silinmemesini sağlıyor. Eğer dosyayı kurtaramayacak kadar riskli bir tehdit ise, bu durumu kullanıcıya belirtiyor ve dosyayı karantina altına almayı teklif ediyor.

Antivirüs yazılımları arasında oldukça popüler ve artı puana sahip olan bu yazılımı biz de listenin üçüncü sırasına koyuyoruz ve size de AVG Antivirus yazılımını tavsiye ediyoruz.

{pagebreak::2. Panda Cloud Antivirus}

2. Panda Cloud Antivirus

Antivirüs yazılımları arasında sisteminizi zararlı yazılımlardan koruma olayına farklı bir açıdan yaklaşıyor Panda. Bir virüs saldırısıyla karşılaştığınızda, üstelik antivirüs yazılımınız bu virüsü tanımıyorsa, yazılımın kendini güncellemesini bekleyecek vaktiniz yok demektir. Panda Cloud Antivirus ise bu olaya bir çözüm bulma gayretinde. Yazılım, en güncel virüs bilgilerini ve tanımlarını internet bağlantısı sayesinde anlık takip ediyor ve yepyeni bir virüs sisteminize saldırıda bulunsa bile Panda tarafından tanınıyor.

Ücretsiz olması ise bu yazılımı çok değerli bir noktaya getiriyor. Cloud Computing, yani bulut bilişim teknolojisinden yararlanan antivirüs yazılımını tanımlamak gerekirse; tam bir otomatik antivirüs yazılımı diyebiliriz. Zira gerek arabirimi gerek işlevselliği olsun, Panda Cloud Antivirüs size sisteminizin güvenliği konusunda oldukça güven veriyor. Minimalist bir tasarıma sahip arayüzü ile kullanımının da oldukça kolay olduğunu söylemeliyiz.

Panda Cloud Antivirüs, bulut bilişim teknolojisinin avantajlarını kullanarak, güvenlik konusuna farklı bir açıdan yaklaştığından dolayı, en iyiler arasında bu yazılımı ikinci sıraya koymak konusunda bir engel göremedik ve listenin ikinci sırasını Panda Cloud Antivirüs’e ayırdık.

{pagebreak::1. Microsoft Security Essentials}

1. Microsoft Security Essentials

Windows 7 ile son yıllarda Vista yüzünden aldığı eleştirileri bertaraf etmeyi başaran Microsoft, geliştirdiği güvenlik yazılımı olan Security Essentials ile de hayli övgü alıyor. Microsoft’un ücretsiz olarak yayınladığı ve ileriki yıllarda da ücretsiz kalacağı konusunda söz verdiği güvenlik yazılımı olan Security Essentials, sisteminizi başarılı bir şekilde koruyor.

Üstelik Microsoft tarafından geliştirilmiş olmasının avantajlarını da sonuna kadar kullanıyor. Diğer bir deyişle, bellek gereksinimi oldukça az ve sisteminizi yormuyor. Dolayısıyla arkaplanda bu yazılım çalışırken, ağır işlemci gücü isteyen işlerin altından da başarıyla kalkabilirsiniz. OneCare’in başarısız olması ve sonlandırılmasıyla birlikte firmanın güvenlik konusuna iyi çalıştığına iyi bir örnektir Security Essentials.

Gerek Microsoft’un kendi işletim sistemlerine olan aşinalığından dolayı sistemin açıklarını iyi bildiğinden, gerek koruma konusundaki güvenilirliğinden dolayı Microsoft Security Essentials‘ı en iyi ücretsiz güvenlik yazılımı seçiyoruz.

:: Siz de kullandığınız güvenlik yazılımlarını bizimle paylaşın

3 Yorum

  1. pc de önceden kurulu avast home nin bütün kaçırdığı virüsleri Microsoft Security Essentials ile yakaladım ve temizledim.

  2. BİLGİSAYAR ÜZERİNDE BİLGİSAYARA İZİNSİZ GİREN HACKER AVAST.AVİRA.PANDA GİBİ ANTİVİRULER HACKERLAN BAŞA ÇIKAMAZ SADECE BİLGİSAYARDA TEK BİR ANTİVİRUS YAZILIMI OLUR ODA HACKER DAYANAMAZ

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version