Reklam

En İyi Açık Kaynak Yazılımlar!

0
Reklam

Yazılım dünyasının bilgisayar kullanıcıları için geliştirdiği servisleri kullanmak için illa belli bir meblağ ödemenize gerek yok. Kimi yazılımlar açık kaynak platformuna ait olup, GPL lisanslandırmasına sahip oluyor. Bu da, yazılımın ücretsiz kullanılabilmesine olanak sağlıyor.

 

Reklam

 

Belli bir para karşılığı satılan hemen her yazılımın, açık kaynak dünyasına ait bir alternatifini bulmak mümkün. Hatta kimi durumlarda ihtiyacınız olan yazılım sadece açık kaynak dünyasına ait olabiliyor. Bu yazıda sizlere açık kaynak dünyasının en ilgi çekici ve başarılı yazılımlarını tanıtıyoruz. Eminiz ki bu yazılımlar arasında sizin de ilginizi çekenler olacak ve kullanacaksınız.

{pagebreak::7-Zip}

7-Zip

Dosya sıkıştırma ve açma yazılımı olan 7-Zip‘in en önemli özelliği, hemen her türlü sıkıştırılmış dosyayı açabilmesidir. Oldukça işlevsel olan yazılımın kapladığı alan da bir hayli düşük. Eğer Winrar alternatifi bir sıkıştırma ve açma yazılımı arıyorsanız, 7-Zip’e mutlaka bir göz atın.

Daha fazla bilgi için tıklayın

{pagebreak::Firefox}

Firefox

Bu yazılımı artık anlatmaya gerek var mı bilmiyoruz ama en iyi açık kaynak yazılımlardan bahsedeceksek de, Firefox‘u atlayamayız. İnternet tarayıcısı dünyasında oldukça başarılı bir çizgiye sahip olan ve yüksek bir pazar payına sahip olan Firefox, ücretsiz eklenti desteği konusunda diğer tarayıcılara oranla çok daha geniş bir yelpaze sunuyor kullanıcıya.

 

 

Daha fazla bilgi için tıklayın

{pagebreak::OpenOffice}

OpenOffice

İşte karşınızda Microsoft‘un Office yazılım paketine en iyi alternatiflerden biri; OpenOffice. İşlevselliği ve kullanım kolaylığı açısından Microsoft Office yazılım paketi ile yarışabilecek düzeyde olan OpenOffice, ayrıca ücretsiz olmasıyla da Office kullanıcılarının göz bebeği konumunda diyebiliriz. Son olarak 3.2.1 versiyonu yayınlanan yazılımı denemenizi tavsiye ediyoruz.

 

 

Daha fazla bilgi için tıklayın

{pagebreak::Gimp}

Gimp

Eğer fotoğraf düzenleme ve görsel tasarım işleriyle ilgileniyorsanız, Photoshop‘un size ne kadar gerekli bir yazılım olduğunu da biliyorsunuzdur. Peki bu işler için olmazsa olmaz tek yazılım Photoshop mu? Hayır! Açık kaynak kodlu geliştirilen Gimp, Photoshop’un muadili olarak kullanıcılarına hizmet ediyor. Oldukça başarılı araçlara sahip olan bu güçlü yazılım, size Photoshop’u bile unutturabilir!

 

 

Daha fazla bilgi için tıklayın

{pagebreak::Audacity}

Audacity

Açık kaynak yazılım geliştiricileri hemen her teknoloji alanındaki yazılımlara el atar da, ses düzenleme yazılımlarını es geçer mi? Tabii ki hayır. Audacity, ses dosyaları üzerinde değişiklikler yapabilme, çeşitli efektler verebilme gibi imkanlar sunan, ücretsiz bir yazılım. Ses kayıt işleriyle uğraşmıyor olsanız bile, izlediğiniz videolardan ses kayıtları almak için ideal bir yazılımdır Audacity.

 

 

Daha fazla bilgi için tıklayın

Blender

Eğer 3D modelleme konusu ile ilgileniyorsanız, fakat sektörün popüler yazılımı olan 3D Max‘e yüksek ücretler ödemek istemiyorsanız, elinizin altındaki en sağlam alternatif Blender’dır. Blender 3D, üç boyutlu modelleme yapmayı amaçlayan kullanıcılara çok büyük kolaylıklar sağlıyor. Ayrıca video montaj ve grafik motoru geliştirebilme imkanına sahip olması da yazılımı ayrıca avantajlı durum sokuyor.

 

 

Daha fazla bilgi için tıklayın

{pagebreak::Free Download Manager}

Free Download Manager

Piyasada birçok indirme yöneticisi bulunuyor. Bunların arasından en iyisi hangisi, hangilerini tercih etmeli konusunda tereddütleriniz varsa, bir de ücretsiz alternatifini göz önünde bulundurmanızda fayda var. Yazılımın arayüzü bir hayli basit. Bu da yazılımı daha da çekici hale getiriyor.

 

 

Daha fazla bilgi için tıklayın

:: Bu yazılımlardan hangilerini kullanıyorsunuz ya da kullanmayı amaçlıyorsunuz?

 

YORUM YOK

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version