Apple’ın iOS 8 ile birlikte iPhone ve iPad’leri çok daha kullanışlı hale getirdiğini söylersek yanılıyor olmayız. Önceki sürüm güncellemelerinde çok fazla bir farklılık gözükmezken iOS 8’de özellik bakımından büyük yenilikler mevcut.
Bu yeniliklerden en büyüğü şüphesiz iOS 8.3 ile birlikte gelen Türkçe Siri oldu. Ülkemizdeki kullanıcıları oldukça mutlu eden bu özelliği burada sizler için test etmiştik.
Apple kullanıcılarının iOS 8 ile birlikte tanıştığı yeniliklerden bir tanesi de uzun zamanda Android platformunda kullanımda olan widget desteği. Artık her iki platformda da yer alan widget desteği kullanıcılara büyük kolaylıklar sunuyor.
Bildirim merkezine yerleştirilen widget’lar sayesinde uygulamalara çok daha kısa süre içerisinde erişim sağlanarak cihazını daha işlevsel bir şekilde kullanmanıza olanak sağlanmış oluyor.
Bizde bu yazımızda sizler için en iyi iOS 8 widget’larını bir araya getirdik.
İşte en iyi iOS 8 widget’ları:
Evernote
En çok kullanılan not alma uygulamarından bir tanesi olan Evernote, internet üzerinde veya günlük yaşantınızdaki önemli bilgileri saklamaya yarayan bir uygulamadır.
Oldukça basit bir kullanıma sahip olan Evernote’un ayrıca ses kayıt seçeneği de bulunmakta. Elbette böyle bir uygulamanın widget’inin olmaması düşünülemezdi.
Evernote widget’ı sayesinde kolayca yeni bir not, hatırlatıcı veya liste oluşturabiliyor, fotoğraf ekleyebiliyor ve hatta son baktığımız notlara da kolayca ulaşabiliyoruz.
Evernote’u buradan cihazınıza indirebilirsiniz.
{pagebreak::2}
Launcher
Sistem ve uygulama kısayollarını bildirim merkezinde görüntülemenizi sağlayan Launcher uygulaması, iOS 8 ile birlikte gelen widget desteğinin sunduğu en büyük kolaylıklardan.
Hücresel veri (3G/Edge) dahil tüm sistem kısayollarını atabildiğimiz uygulama ile cihazımızda yüklü olan uygulamarı, kişileri ve kendi oluşturduğumuz URL destekli kısayolları da bildirim merkezine atayabiliyoruz.
Launcher uygulamasını buradan cihazınıza indirebilirsiniz.
{pagebreak::3}
Wdgts
Oldukça kullanışlı bir widget uygulaması olan Wdgts ile bildirim merkezini çok daha kullanışlı bir hale getirebiliyorsunuz.
Wdgts sayesinde bildirim merkezine konumlandırabildiğiniz hesap makinesi ile çok daha hızlı bir şekilde işlemlerinizi yapabilirken takvim, şarj durumu, batarya durumu, döviz kurları gibi bir çok duruma çok daha hızlı bir şekilde erişebileceksiniz.
Wdgts uygulamasını buradan cihazınıza indirebilirsiniz.
{pagebreak::4}
Wunderlist
Wuderlist diğer tüm platformlarda olduğu gibi iOS platformunda da çalışabilen oldukça başarılı bir iş planlama ve takım halinde çalışmanıza olanak veren bir not alma programıdır.
Yapılacaklar listesi, alışveriş listesi, ekibinizle iş listesi hazırlamanız için tüm araçları ücretsiz olarak kullanımınıza sunuyor. Bildirim merkezinde ise bugün yapmamız gereken işleri gösteren uygulama, anında tamamlandı olarak işaretlemeye de imkan sağlıyor.
Wunderlist uygulamasını buradan cihazınıza indirebilirsiniz.
{pagebreak::5}
iStudiez
iStudiez ile bir öğrencinin ihtiyacı olan her şeyi yapabilirsiniz. Ders programınızı bu uygulamaya kaydedebilir, hangi dersten neler yapılması gerekiyor onları not alabilir ve sınav sonuçlarınız üzerinden sınavlardaki performansınızı takip edebilirsiniz.
Lafın kısası ücretli ve ücretsiz sürümü bulunan iStudiez ile bir dönem boyunca bir öğrencinin ihtiyacı olan birçok şeyi yapabiliyor.
iStudiez Pro uygulamasını buradan cihazınıza indirebilirsiniz.
{pagebreak::6}
Orby
Monis Manzoor adlı geliştiricinin hazırladığı uygulama sayesinde iOS cihazlarınızın bildirim merkezini olduğundan çok daha gelişmiş hale getirebiliyorsunuz.
Bildirim merkezine direkt olarak hafıza, CPU, depolama, batarya, veri kullanımı, ağ adresleri, müzik paylaşma gibi widgetler eklemenize olanak sağlayan bu uygulama bir çok işlemi oldukça kolay bir şekilde yapmanıza olanak sağlıyor.
Orby’ı buradan cihazınıza indirebilirsiniz.
{pagebreak::7}
Yahoo Weather
Oldukça başarılı bir hava durumu uygulaması olan Yahoo Weather, iOS 8 ile birlikte bildirim merkezinde yerini alıyor.
Çok daha hızlı ve pratik bir şekilde hava durumuna göz atmanızı sağlayan uygulama en doğru tahminlerle ücretsiz olarak App Store’da yerini almış durumda.
Yahoo Weather’ı buradan cihazınıza indirebilirsiniz.
:: Siz hangi widget’ları kullanıyorsunuz?
Sadece launcher…
Orby su an ucretli durumda
ben pek kullanan görmedim
Orby, şu an 3 $
{Zaten pil 2 saate bitiyor bu widgetlarla 30 dk bilemedin priz yanında kamp kurarlar
Hiçbirini kurup rezil edemem telefonumu. Bunları yapmak isteyen zaten gidip android alır
Orby ücretsiz denilmiþ ama 2,99$ görünüyor ?
İstediğini yapsın widget konusunda android tokatlar 😀
Yahoo weather son günlerde saçmalamaya başladı. Sıcaklığı sürekli fahrenheit olarak gösteriyor
Android önce com. hatasını düzeltsin skfkskfmamdm
hep android çalıyo derlerdi isheep'ler buna niye ses çıkarmıyorlar. çalan apple olunca problem yok
Iphone kullanan masum köylünün widget ile imtihanı 🙂
Widget kadar gereksiz ve bu kadar abartılan ne var anlamıyorum açıkçası.
Telefonla hiç uğraşmayım hiç bir sorunum olmasın diyorsan ve PARAN VARSA (borç harç kredi kartı değil) iphoneden iyisi yok
abı sen 5 hececılerdenmisöin
hadi yine gel benim ol benim olmazsn kime veririm…….
telefonumu bekir abi caner abiye soyle halıdayı unutmasn
Abi ios artık eskisi gibi kısıtlı değil apple artık biraz daha esnek davranıyo yoksa kaybeder