iOS 8.4 güncellemesinin yayınlanmasından kısa bir süre sonra TaiG ekibi Jailbreak aracını yayınlamıştı. iOS 8.4 için Jailbreak çıkmasının ardından geliştiriciler Cydia üzerinde bulunan Tweak’lerini güncellemeye başladı. Uyumluluk sorunları giderilen Tweak’ler kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor. Görsel modifikasyonların yanında ek özellikler de ekleyebileceğiniz bu Tweak’leri sizler için bir araya getirdik.

:: iOS 8.4 ile Uyumlu Tweak Listesi

:: Jailbreak Nasıl Silinir?

iOS 8.4 Jailbreak Nasıl Yapılır?

iOS 8.4 Jailbreak için TaiG programını buradan indirin. iOS cihazınızdan Ayarlar>iCloud>iPhone’umu Bul bölümüne girin ve bu seçeneği pasif hale getirdin. Daha sonra Ayarlar>Parola bölümünden “Parolayı Kapat” seçeneğine tıklayın.

Yukarıdaki işlemleri tamamladıktan sonra TaiG programını açın ve iPhone veya iPad’inizi PC’ye bağlayın. Taig programında “3K Assistant” seçeneğindeki tiki kaldırın ve Start tuşuna basın.

Bu işlemleri tamamladıktan sonra iOS cihazınızda Cydia uygulaması yer alacak. Cydia uygulamasına girin ve gerekli repoları güncellemesini bekleyin.

Battivator

iOS 9’un güç tasarruf modundan daha gelişmiş özellik sunan bu Tweak, sistemde şarjı sömüren tüm hizmetleri tek tık ile kapatabiliyor, parlaklığı belirlediğiniz seviyeye düşürebiliyor ve ayrıca bu işlemi yine sizin belirlemiş olduğunuz şarj yüzdelerinde gerçekleştirebiliyor.

15-07/13/battivator.jpg

{pagebreak::1}

Eclipse 2

iOS’in tüm arayüzünü değiştirmenizi sağlar. Sistemdeki tüm beyaz renkleri direkt siyaha çevirebilirsiniz.

15-07/13/eclipse-2.jpg

{pagebreak::2}

Mirmir

iOS 9 ile sadece iPad modellerine gelen uygulama içerisinde pencere modunda farklı bir uygulama çalıştırma özelliğini Mirmir Tweak’i sayesinde iPhone’da da kullanabilirsiniz.

15-07/13/mirmir.jpg

{pagebreak::3}

Aeternum

Apple Watch arayüzünü iPhone’da kullanmanızı sağlar.

15-07/13/aeternum.png

{pagebreak::4}

Asphaleia

iOS’in sunduğu güvenlikten daha fazla bir güvenlik sağlayan Asphaleia Tweak’i sayesinde tüm uygulamalara ve uygulama içi seçeneklere Touch ID ile şifre koyabilirsiniz.

15-07/13/asphaleia.png

{pagebreak::5}

ColorBadges

ColorBadges, uygulama işaretlerini renklendiriyor. Uygulama işaretleri rengi, uygulama simgesinin renk tonuna uygun hale getiriliyor. Klasik kırmızı tonlu bildirim işaretinden sıkılanlar için ColorBadges birebir çözüm.

15-07/13/colorbadges.png

{pagebreak::6}

Classic Dock

Classic Dock, iOS 8’de iOS 6’nın klasik görünümlü dock’unu kullanmanızı ve temalara özel olarak geliştirilen farklı tasarıma sahip dock’ları kullanmanızı sağlıyor.

15-07/13/classic-dock.jpg

{pagebreak::7}

FlipControlCenter

iOS 7 ile kontrol merkezi gelmiş ancak bu bölüm özelleştirmeye kapatılmıştı. FlipControlCenter Tweak’i sayesinde kontrol merkezine, hücresel veri, vpn, otomatik parlaklık, titreşim ve konum servisleri gibi kısayolları atayabiliyorsunuz.

15-07/13/flipcontrolcenter.jpg

{pagebreak::8}

ColorBanners

ColorBanners, kilit ekranına ve bildirim merkezine gelen bildirimleri renklendiriyor. Uygulama simgesine göre renkli arkaplan oluşturan ColorBanners, bildirimlerin hangi uygulamadan geldiğini renklerden kolayca öğrenmenizi sağlıyor.

15-07/13/colorbanners.jpg

{pagebreak::9}

Amplify

Spotify için geliştirilen Amplify Tweak’i sayesinde, Spotify’a zamanlayıcı kurabilir, albümleri alfabetik sırayla görüntülemek için hızlı kaydırmayı kullanabilir ve çalan müziği durum çubuğunda gösterebilirsiniz.

15-07/13/amplify.jpg

{pagebreak::10}

Twitter++

Twitter uygulamasına yeni özellikler kazandıran Twitter++ Tweak’i sayesinde, Twitter’ı ekran kullanabilir, gif ve videoları direkt olarak iPhone’a kaydedebilir, Instagram linklerine tıkladığınız zaman direkt Instagram uygulamasında açılmasına izin verebilir ve birçok kişinin canını sıkan Tweet’lerin altında bulunan hızlı takip et tuşunu kaldırabilirsiniz.

15-07/13/twitter.png

{pagebreak::11}

WAQuickReply

WhatsApp uygulamasından gelen mesajları hızlıca bildirim merkezinden cevaplayabilirsiniz.

15-07/13/waquickreply.png

{pagebreak::12}

Polus

iOS kontrol merkezinde bulunan kamera, klinometre, flaş ve hesap makinası kısayolları yerine uygulama kısayolları atayabilirsiniz.

15-07/13/polus.jpg

{pagebreak::13}

Bloard

iOS’in klavyesini siyah yapar.

15-07/13/bloard.jpg

{pagebreak::14}

Cornered

iOS 9 ile gelen yuvarlak köşeli pop-up’ları iOS 8’de kullanmanızı sağlar.

15-07/13/cornered.jpg

{pagebreak::15}

WatchNotifications

Apple Watch ekranında görünen bildirim stilini iPhone’da kullanmanızı sağlar.

15-07/13/watchnotifications.jpg

{pagebreak::16}

Controllers For All

Dualshock 3 ve Dualshock 4 kontrolcülerini iPhone’a bağlamanızı ve oyunları kontrolcü ile oynamanızı sağlar.

15-07/13/controllers-for-all.jpg

{pagebreak::17}

Stunden

Android 5.0 Lollipop tasarımından ilham alınarak geliştirilen Studen Tweak’i, iOS’in rahatsız etme moduna yeni özellikler eklemenizi sağlıyor.

15-07/13/stunden.jpg

{pagebreak::18}

Springtomize 3

Bildirim merkezi, kontrol merkezi, uygulama simgeleri, animasyon hızları ve kilit ekranını özelleştirebilirsiniz.

15-07/13/springtomize-3.jpg

{pagebreak::19}

EqualizerEverywhere

iOS’in manuel ayar yapmaya imkan vermeyen Equalizer ayalarını, EqualizerEverywhere ile değiştirebilir ve bu değişiklikleri sadece müzik uygulamasında değil videolar ve oyunlarda da kullanabilirsiniz.

15-07/13/equalizeeverywhere.jpg

:: iPhone’da hangi Tweak’leri kullanıyorsunuz?