Radyo dinlerken veya film izlerken hoşunuza giden bir şarkıya denk gelirsiniz. Ancak dinlediğiniz şarkının kime ait olduğu hakkında en ufak bir bilginiz yoktur. Bu tür durumlarda ilk yaptığınız şey dinlediğiniz şarkının sözlerini İnternet’e yazmak olacaktır. Ancak bu kadar zahmete girmeden şarkı isimlerini kolayca bulan birçok uygulama mevcut. En iyi şarkı bulma uygulamaları listemize göz atmanızı öneririz.

Shazam, iOS 14 için widget desteğine kavuştu

Shazam, iOS 14 için widget desteğine kavuştu

iOS 14 için Shazam uygulaması yeni bir güncelleme aldı. Bu güncelleme ile birlikte Apple, iPhone ve iPad için müzik uygulaması artık ana ekran widget'larına sahip.

Şarkı bulmada en yetenekli uygulamalar (2021)

Piyasada Shazam başta olmak üzere birçok şarkı bulma uygulaması var. Her uygulamanın kendine has görevleri ve özellikleri olduğu için seçim size kalmış. En popüler şarkı bulma uygulamaları listemiz şöyle;

Shazam

şarkı bulma
En popüler şarkı bulma uygulamalarının başında Shazam geliyor.

En popüler şarkı bulma uygulamalarının başında gelen Shazam, oldukça zengin bir özellik yelpazesine sahip. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı sürümü olan uygulama dilediğiniz şarkıyı saniyeler içinde buluyor.

Shazam şarkıyı bulduktan sonra; şarkının sözlerini, belirli bir bölümünü ve hatta Youtube Music ile şarkının videosunu izlemeye olanak sağlıyor. Aynı zamanda uygulamanın Spotify, Google Play Müzik ve Apple Music entegrasyonu mevcut.

Aynı zamanda çevrimdışı çalışabilen Shazam uygulaması hafızasına kaydettiği müzikleri İnternet bağlantınızın olduğu anda tanımlayabiliyor. Eğer bir şarkı bulma uygulaması arıyorsanız, Shazam tam size göre…

SoundHound

şarkı bulma
En iyi Shazam alternatiflerinden biri

Eğer Shazam uygulamasına bir alternatif arıyorsanız, SoundHound uygulamasına göz atmanızı öneririz. Çalışma mantığı Shazam ile oldukça benzer de olsa, bazı noktalarda kesinlikle daha yetenekli.

SoundHound, diğer şarkı bulma uygulamalarına göre oldukça farklı yeteneklere sahip. Uygulamanın en dikkat çeken özelliği ise şüphesiz eller serbest modu. Bu özellik sayesinde herhangi bir butona basmadan ” Ok Hound ” dediğiniz anda dilediğiniz şarkıyı tanımlamaya başlayacaktır.

SoundHound eller serbest modu sayesinde, sevdiğiniz sanatçının en son çıkan şarkısını sorarak öğrenme imkanı sunuyor. Ayrıca dilediğiniz şarkıyı mırıldanarak da öğrenme imkanınız var. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı versiyonu bulunan SoundHound uygulamasının Spotify ve Google Play desteği de olduğunu belirtelim.

Musixmatch

70 milyonun üzerinde kullanıcısı var.

En büyük şarkı sözü veritabanı ünvanına sahip Musixmatch, Dünya genelinde 70 milyonun üzerinde kullanıcısı ile en iyi şarkı bulma uygulamalarının başında geliyor.

Çalışma konsepti olarak diğer uygulamalardan farklı olan Musixmatch, şarkıları sözlü ve sesli tanımlamasının yanı sıra müzik çalar işlevine de sahip. Musixmatch’ın geniş şarkı sözü veritabanı sayesinde, ismini bilmediğiniz bir şarkıyı ister bir bölümünü dinleterek ister bir satır şarkı sözünü yazarak kolayca bulma imkanınız var.

Uygulama, Spotify, YouTube, SoundCloud, Pandora, Apple Music ve Google Play Music gibi müzik platformları ile entegre çalışıyor. Musixmatch, müzik dinlerken şarkı sözlerini görebileceğiniz nadir şarkı bulma uygulamalarından biri. Ayrıca, uygulamanın 58 dil desteği sayesinde sevdiğiniz şarkının sözünü istediğiniz bir dile çevirebilirsiniz.

MusicID

Sade bir tasarıma sahip

Sade bir tasarıma sahip şarkı bulma uygulaması arıyorsanız, MusicID tam size göre. MusicID, diğer uygulamalara göre çok fazla özelliğe sahip olmasa da dilediğiniz şarkıyı hızlı bir şekilde buluyor.

Uygulama, şarkıyı tanımladıktan sonra şarkının tüm ayrıntılarını, Youtube videosunu ve benzer şarkıları sizlere sunuyor. iTunes ve Amazon entegrasyonu sayesinde tanımladığınız şarkıyı kolayca satın alabiliyorsunuz.

Bunun dışında tanımladığınız şarkı hakkında yorum yapma özelliği de bulunan uygulamanın ücretsiz olması en büyük artılarından biri.

Soly

Aynı zamanda müzik çalar olarak kullanılabiliyor.

Soly, tıpkı Musixmatch uygulaması gibi şarkı sözleri ile öne çıkan uygulamalardan biri. Müzik çalar özelliği de olan uygulama, oldukça basit bir arayüze sahip.

Hem sesli hem de sözleri ile dilediğiniz şarkıyı bulmanıza olanak sağlayan Soly, Youtube entegrasyonuna da sahip. Bu sayede şarkıyı tanımladıktan sonra Youtube’a giderek videosunu da izleme imkanınız var.

Uygulamanın tek eksi yönü ise reklamlar. Ücretsiz olduğu için karşınıza sürekli reklamların çıktığı uygulamayı kullanmak istiyorsanız, reklamlara katlanmanız gerekecek.

Genius

şarkı bulma
Apple Music ve Spotify desteği mevcut

En popüler şarkı bulma uygulamalarından biri de şüphesiz Genius. Uygulama, şarkıyı tanımlamanın yanı sıra şarkı sözlerini ve videosunu gösteriyor. Ayrıca uygulamanın Apple Music ve Spotify desteği sayesinde tanımladığı şarkıyı doğrudan telefonunuzda dinleyebilirsiniz.

Kullanışlı arayüzü ve geniş şarkı kütüphanesi sayesinde dilediğiniz şarkıyı saniyeler içinde tanımlayan uygulama, iOS ve Android platformlarında ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

Siz hangi şarkı bulma uygulamasını kullanıyorsunuz, yorumlara yazabilirsiniz.