En iyi ücretsiz Windows alternatifleri

55
  • FreeBSD

FreeBSD, Linux gibi açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olarak bizlerin karşısına çıkıyor. Linux gibi FreeBSD de Unix işletim sistemi ailesinin üyeleri arasında bulunuyor. Şu anda işletim sistemi ücretsiz bir şekilde tarayıcı üzerinden indirilebiliyor ve bir topluluk tarafından geliştiriliyor. FreeBSD işletim sistemini de Windows alternatifi olarak kullanabilirsiniz.

  • Syllable

Syllable, masaüstü için geliştirilmiş bir işletim sistemi olarak bizlerin karşısına çıkıyor. Küçük işletmeler ve evler için geliştirilen işletim sistemiyle sadece günlük işlerinizi yapabiliyorsunuz. Performanslı işler için uygun olmayan işletim sistemini eğer performansa çok ihtiyacınız yoksa Windows alternatifi olarak ücretsiz indirip kullanabilirsiniz.

55 YORUMLAR

  1. linux tarfında oyun işi çok ilerledi büyük firmalar daha fazla linux tarafı için destek verse windows tarafının kuyusu daha derin olur, o günü çok bekliyorum dual os kullanacağıma sadece linux kullanırdım.
    bu arada eski bilgisayarlar için Zorin os öneririm bir kaç eski bilgisayara kurup ihtiyarlara hazırladım kullanıyorlar çatır çatır 😉

    • Xbox oyunları blizzard activision oyunları vs Microsoft un elinde ve gittikçe büyüyor bu yüzden Windows a rakip çıkabileceğini hiç sanmıyorum oyun konusuna gelirsek iyi bir sistemin varsa Windows gayet stabil ve oyun alternatif i çok fazla☺️

    • Artık sadece yüklü gelmiyor, aonradan da indirilebiliyor. Chrome OS Flex ismiyle internet üzerinden USB Stick’e indirip oradan her Windows PCye Chrome yükleyebilirsiniz ücretsiz olarak. Yalnız eş zamanlı çalışmaz. Windows’u siler. Yavaşlamış, eski bilgisayarları hayata döndürmek için bire bir. Ben yükledim kullanıyorum.

  2. Agalar Mac OS diyorsunuz da Mac OS ücretsiz değilki. Ücretsiz olanları yazmışlar. Hem başlangıç için Linux Mint ve Zorin OS’i şiddetle tavsiye ederim.

  3. Hala senelerdir aynı muhabbet. Windows alternatifi olsa olsa Mac olur. Linux, ChromeOS vs. gibi sistemler olmaz.

    Neden derseniz, bunlara ilişkin uygun program yazılmamıştır, veya çok azdır. Ne oyun oynanabilir, ne ofis bilmemnesi yapılabilir.

    Hemen yazılır bu dediğime de cevap, efendim emülatör var, bilmemne programı var, onlarla çalıştırıyorsun. Ya ben emülatör kullandıktan sonra ne anladım o işletim sisteminden? Ya da atıyorum, efendim ofis programı alternatifi varmış, onlarla işini çok rahat görüyormuşsun.

    Tam iş yaparken bir şey lazım olur, o sırada mutlaka “aaa bu bunu desteklemiyor, aaa bu çalışmıyormuş” tarzı bir durum olur. Net.

    O yüzden bunlar “alternatif” olamazlar, TERCİH olurlar. Tercihlere saygı duyarız.

    • Unix ile Linux o kadar çok farklı da değil, kökleri aynı, yani MacOS seviyorsan belki bir gün Linux sevmeye de başlayabilirsin. Kim bilir?

  4. Linux diye yazmak çok genelleme olmuş bence. Milyon tane fistro var ve hepsi windowsa alternatif olarak kullanılabilir değil yeni başlayanlar için

  5. Adamlar düzeni kurmuş biz boşa konuşuyoruz.Para dönmesi için windows,kazık yemek için mac , fakirler ve eski bilgisayarlar için linux …Her kesime göre sistem kurup yaymışlar.

    • orayı bi düzeltelim fakirler için değil, ıq seviyesi yüksekler için Linux.
      ayrıca son kullanıcıya hitap etmez enterprise için bakıldığında alt yapı backbone sistemlerinin yüzde 70 ini linux ve linux tabanlı sistemler oluşturur (verdiğin cevap aklının bir yansıması ise nick name’in tam oturmuş )

    • “kazık yemek için mac” öyle mi? hayatında mac görmemiş, kullanmamış adam gelip burada çamur atıyor. evet fiyatı pahalı, ama aynı fiyata PC topla, 3 yıl sonra parçasını değiştirmen gerek. o kazık dediğin mac’i çoğu zaman parça değiştirmeden 5 yıldan fazla kullanırsın. aynı performans, ve daha stabil kullanım sunar.

  6. dünya üzerinde hepsi de UNIX tabanli olan 3 adet işletim sistemi vardir MAC OS, WINDOWS OS ve LINUX distros isimleri farkli olsa da acik kaynak kod olan LINUX yüzlerce versiyonu vardir mesela chrome OS Android OS Debian OS Mint Os bu harika sistemin versiyonlaridir şahsen kullandigim UBUNTU bunlarin en baslarinda gelir

  7. Bir de çok küçük boyutlu ve çok eski bilgisayarlarda bile çalışabilen KolibriOS adında bir sistem var, henüz denemediğim için bilemiyorum ama düşük düzeyli donanımlar için çok iyi bir çözüm olabileceğini düşünüyorum.

  8. Windows 10 ve Windows 11’e rakip olacak yeni bir ürün keşfettim, Windows 10 LTSB ve LTSC sürümleri, donanımınıza uygun eski
    Winver sürümleri yükleyebiliyorsunuz ve güncellemeler ile sürüm yukarıya yükselmiyor, hep o sürümde kalıyorsunuz ve güvenlik güncelleştirmeleri almayı sürdürüyorsunuz. Mağaza yok ve hafif.

  9. linuxte oyun oynanmaz diyen en son 1990larda kullanmıştır linuxü. bişey bilmediğini de bilmiyorlar cahiller. zannediyor ki kendisi BT uzmanı, o yapamıyorsa demekki olmuyor, kimse yapamaz. sadece anticheat programı olmadığı için ona bağımlı birkaç oyunu açamazsın o kadar (valorant misal). program linuxa yazılmasa bile exe’yi kurabilirsin, illa linuxe yazılması gerekmiyor photoshop, ms office vs. (btw, i use arch)

  10. Öncelikle Linux diye bir işletim sistemi olmaz. Linux dağıtımı olur. Ben yıllardır Linux Manjaro kullanıyorum. İşlev, performans, göresellik ve özelleştirilebilme açısından süper. İyi çalışmalar.

    • Sanırım bu Linux bir OS değildir yalnızca bir dağıtımdır tartışması dünyada yalnızca Türkiye’de oluyor. Şimdi Ubuntu web sitesine girdim baktım, Ubuntu PC Operating System yazıyor. Türkçesi ile Ubuntu PC İşletim Sistemi. Demek ki Ubuntu dağıtım olduğu gibi aynı zamanda bir işletim sistemi imiş. Ubuntu öyle diyor, disrtribution yani dağıtım filan dememiş, işletim sistemi demiş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version