Hayatınızı kolaylaştıracak en iyi yapay zeka araçları

0

Yapay zeka günümüzde hayatımızın her alanına hızla nüfuz ediyor ve dijital deneyimlerimizi kökten değiştiriyor. Artık karmaşık kodlar yazmaktan sosyal medya içerikleri oluşturmaya, hatta yaratıcı metinler yazmaktan toplantı notları tutmaya kadar birçok işi yapay zeka destekli araçlarla kolayca halledebiliyoruz. Biz de 2024 yılının en iyi yapay zeka araçlarını kategorilerine ayırarak inceleyecek ve hayatınızı nasıl kolaylaştırabileceklerini keşfedeceğiz.

1. Sohbet robotları (Chatbotlar)

Yapay zekanın popülerleşmesinde en büyük rolü oynayan araçlardan biri olan sohbet robotları, doğal dil işleme yetenekleri sayesinde insanlarla etkileşim kurabiliyor, sorularınızı yanıtlıyor ve hatta sizinle sohbet edebiliyor.

ChatGPT:
Son olarak GPT-4o modeliyle desteklenen ChatGPT, sektör lideri konumunda. Esnekliği ve kullanım kolaylığıyla dikkat çeken ChatGPT, pazarlama metinleri yazma, pazar araştırması yapma, satış e-postaları oluşturma gibi birçok alanda kullanılabiliyor.

Claude:
Anthropic tarafından geliştirilen Claude, güvenli ve yaratıcı bir sohbet robotu. Basit etkileşimli arayüzler kodlayabilen, ayrı bir sekmede belgeler yazabilen ve hatta sizin için oyunlar tasarlayabilen Claude, birçok farklı görevi yerine getirebiliyor.

Meta AI:
Henüz Türkiye’de kullanılabilir olmasa da Meta AI, Facebook, Instagram ve WhatsApp’a entegre edilecek yapay zeka özelliklerinin ilk adımı. Sorularınızı yanıtlamanın yanı sıra metin istemleriyle görüntüler ve kısa animasyonlar da oluşturabiliyor.

Zapier Central:
Zapier Central, binlerce uygulamada çalışmak üzere kendi yapay zeka asistanlarınızı eğitebileceğiniz deneysel bir yapay zeka çalışma alanı. Asistanınızı HubSpot, Notion ve Airtable gibi uygulamalardaki verilerinize erişim sağlayarak eğitebilir ve veri kaynaklarının otomatik olarak senkronize olmasını sağlayabilirsiniz.

2. Arama motorları

Yapay zekanın en büyük sorunlarından biri olan halüsinasyonlar (hatalı veya uydurma bilgiler) ile mücadele etmek için bazı araçlar, web aramalarını uygulamalarına entegre ederek sonuçları yapay zeka tarafından oluşturulan yanıtları desteklemek için kaynak olarak kullanıyor.

Perplexity:
Yüksek kaliteli yanıtları, kaynakları doğru bir şekilde alıntılaması ve takip soruları sorduğunuzda bile konudan sapmamasıyla dikkat çeken Perplexity, Google, Bing ve özel sıralama sinyallerini birleştirerek en iyi sonuçları belirliyor.

Google AI Overviews:
Henüz Türkiye’de olmasa da Google Arama’yı kullanırken artık arama sonuçlarının yanı sıra en üstteki sonuçların yapay zeka tarafından oluşturulan bir özetini de görebilirsiniz. Google’ın kaynak seçimleri henüz mükemmel değil. Ancak oluşturulan yanıt derinlemesine bir araştırmaya başlamadan önce iyi bir genel bakış sunuyor.

Arc Search:
Arc Browser projesinin bir parçası olan Arc Search, yapay zeka özelliklerini arama deneyiminize getiriyor. Sorunuzu girin ve “Browse for me” seçeneğine dokunun. Arc en iyi sonuçları alacak, bölümlere ayıracak ve kaynak içeriği yapılandırılmış bir yanıta özetlemeye başlayacaktır.

3. İçerik oluşturma için

Yazar tıkanıklığı yaşayanlar için yapay zeka destekli içerik oluşturma araçları büyük bir kolaylık sağlıyor. Metin istemleri girerek, şablonlardan başlayarak veya “tarifler” kullanarak, yapay zeka modellerini bir ortak yazar olarak kullanabilir ve ilk taslakları daha hızlı oluşturabilirsiniz.

Jasper:
Güçlü bir yapay zeka içerik oluşturma platformu olan Jasper, yüksek hacimli içeriğe ihtiyaç duyan kullanıcılar için ideal. Başlamanıza yardımcı olacak düzinelerce şablon içeriyor, araştırma ve kaynak bulmak için internete bağlanıyor ve ayrıca yapay zeka ile görseller oluşturmanıza olanak tanıyor.

Anyword:
Pazarlamacıların adım adım içerik oluşturmasına yardımcı olan Anyword, öncelikle metin isteminizi ekleyerek birkaç başlık oluşturuyor. Ardından favori başlığınızı seçebilir ve oluşturulan bir taslağı görebilirsiniz. Bu taslağı ele almak istediğiniz konulara göre düzenledikten sonra, son parçayı oluşturmaya geçebilirsiniz.

Writer:
Büyük işletmeler yanlış bir bilgi veya yanlış bir iddianın markalara zarar verebileceği, itibarı zedeleyebileceği ve davalara yol açabileceği için hata yapmayı göze alamaz. Diğer büyük dil modelleri gri alanlarda dolaşırken Writer tescilli büyük dil modelleri ve içeriğinizin doğru kalmasını sağlamak için birçok araç sunuyor.

4. Metin geliştirme

Yapay zeka yazım denetimi alanını da değiştiriyor. Eskiden sadece yazım ve temel yapı hatalarını tespit edebilirken şimdi tonu ve karmaşık dili tespit edebiliyor ve yazınızı daha net hale getirmek için öneriler sunabiliyor.

Grammarly:
Yaygın bir yazım ve yapı denetimi uygulaması olan Grammarly, İngilizce’nizi düzgün tutmanıza, tonunuzu ayarlamanıza ve uzun veya karmaşık ifadeleri basitleştirmek için kısayollar önermenize olanak tanıyan eksiksiz bir çözüm.

Wordtune:
Metninizi geliştirmek için birçok alternatif ifade bulmanıza yardımcı olan Wordtune, kontrol etmek istediğiniz metni girdiğinizde eş anlamlılara kolayca göz atabilir, tüm cümlelerin yeniden yazılmasını isteyebilir ve önerileri son taslağa uyarlayabilirsiniz.

ProWritingAid:
Grammarly’nin doğrudan rakibi olan ProWritingAid, dil bilgisi, stil ve yazım puanlarınızı izlemenize yardımcı olacak birçok istatistik sunuyor. En büyük avantajlarından biri, tüm bu özelliklerden yeni bir tekrarlayan fatura eklemeden yararlanmanıza yardımcı olan ömür boyu planı.

5. Video oluşturma ve düzenleme

Tam teşekküllü video oluşturma henüz geliştirme aşamasında olsa da videoyu geliştirmek, arka planları doğru bir şekilde kaldırmak ve hatta her kareye birkaç yeni görüntü çizmek için yapay zekadan yararlanan bir dizi video aracı zaten mevcut.

Runway:
Yeni Gen-3 Alpha modeli yapay zeka video oluşturmada büyük bir adım ve ticari olarak temin edilebilen en iyi çözümlerden biri haline getiriyor. Yapay zeka ile video oluşturmanıza, kendi modellerinizi eğitmenize ve metin istemlerini kullanarak karelerin parçalarını çizmenize yardımcı olan bir dizi ilginç özelliğe sahip.

Descript:
Videolarınızı bir senaryoya dönüştüren Descript ses ve video parçalarını kırpmak için bir zaman çizelgesi kullanmak yerine metin senaryosunu düzenlemenize olanak tanıyor. Bunu yaparken video otomatik olarak kırpılıyor. Düzenlemenin geri kalanı da benzer şekilde çalışarak konuşan kafa videolarınızı düzenleme süresini kısaltıyor.

Wondershare Filmora:
Uzun süredir piyasada olan Wondershare Filmora, artık arka planları kaldırmanıza, düşük kaliteli klipleri gürültüsünden arındırmanıza ve ses kalitesini iyileştirmenize olanak tanıyan bir dizi yapay zeka özelliği de sunuyor. Tüm bunlar, klasik video düzenleme kullanıcı deneyimiyle sunuluyor, böylece hiçbir zaman kaybolmuş hissetmeyeceksiniz.

6. Görüntü oluşturma

Yapay zeka destekli görüntü oluşturucular metin istemlerini alarak etkileyici sonuçlar üretebiliyor. Hem son derece eğlenceli hem de oldukça kullanışlı olan bu araçlar, yaratıcılığınızı ortaya çıkarmanıza yardımcı olabilir.

DALL·E 3:
ChatGPT’nin yaratıcıları olan OpenAI tarafından geliştirilen bir görüntü oluşturucu olan DALL·E 3, kullanımı çok kolay (ChatGPT’de çalışıyor) ve ister yeni başlamış olun ister uzman, ilginç sonuçlar üretiyor. Yapay zeka görüntü oluşturma alanını keşfetmeye başlamak için harika bir seçenek.

Midjourney:
Etkileyici sonuçlar üreten Midjourney, metin istemlerinizle yaratıcı görseller oluşturmanıza olanak tanıyor. Discord içinde kullanımı artık daha anlaşılır hale geldi ve tarayıcınızda da görüntüler oluşturabilirsiniz.

Ideogram:
Görüntü modelleri harf çizerken yaşadıkları sorunlarla ünlüdür. Ancak Ideogram bunu başardı. Bir istemde istediğiniz zaman doğru metin oluşturabiliyor. Bunun dışında kalite açısından Midjourney’nin biraz gerisinde kalsa da, güzel görünümlü görüntüler üretiyor. Ek estetik kontrol istiyorsanız, görüntü düzenleyiciyi deneyin.

7. Sosyal Medya Yönetimi için Yapay Zeka Uygulamaları

Sosyal medya kanallarınızı aktif tutmak, bir düzine topu havaya atmaya çalışmak gibidir: yeni toplar gelir, eskileri düşer ve hepsini aynı anda havada tutmanız gerekir. Görüntüler, videolar, metinler, kitlenizle etkileşim kurma, her şeyi raporlara sarma ve bunu tutarlı bir şekilde tekrarlama… Yapay zeka, bu karmaşık süreci yönetmenize yardımcı olabilir.

FeedHive:
İçerik geri dönüşümü ve koşullu yayınlama konusunda öne çıkan FeedHive, daha önceki paylaşımlarınızı yeni takipçilerinizle buluşturmanıza ve her hafta sıfırdan içerik oluşturma baskısını azaltmanıza yardımcı oluyor. Yapay zeka destekli içerik geri dönüşüm özelliklerinin yanı sıra, yönetici şapkasını yaratıcı şapka ile değiştirdiğinizden emin olmak için çok sayıda başka araç da içeriyor.

Vista Social:
Birden fazla kanalı aynı anda yönetirken neler olduğunu takip etmek kolay değil. Vista Social, her şey için bir merkez görevi görerek tüm sosyal medya içeriklerinizi tek bir yerde topluyor. Yapay zeka araçları, içeriği platformdan platforma yeniden kullanmanıza yardımcı oluyor, böylece örneğin LinkedIn için yazmaya başlayabilir ancak Facebook ve Instagram için hazır hale getirebilirsiniz.

Buffer:
Buffer’ın yapay zeka özellikleri, mesajınızı her sosyal medya platformunun etkileşim stiline uyacak şekilde geliştirmeye odaklanıyor. Yeni bir gönderi oluştururken, yan sekme kanalın gereksinimlerine uyan metinle güncellenerek tonu ve uzunluğu daha da özelleştirmenin yollarını sunuyor. Ayrıca, tüm gönderi fikirlerinizi not alabileceğiniz bir yer sunarak bunları yapay zeka ile hızlı bir şekilde genişletebilir ve yayınlanmak üzere zamanlayabilirsiniz.

8. Ses ve müzik oluşturucular

YouTuber’lar ve diğer sosyal medya içerik oluşturucuları bazen içerikleri için orijinal materyaller bulmakta zorlanıyor. Yapay zeka ses ve müzik oluşturucuları, bu soruna çözüm sunuyor.

ElevenLabs:
Piyasadaki en gösterişli yapay zeka ses oluşturma platformu olan ElevenLabs, yüksek kaliteli çıktısı, ses efekti oluşturucusu ve Christy Carlson Romano (Disney’nin Kim Possible’ı) gibi gerçek dünyadaki kişiliklerden bazılarını içeren 300’den fazla sesiyle dikkat çekiyor. Net, ilgi çekici seslere ihtiyacınız olduğunda ve seslendirme sanatçılarıyla çalışmak için zamanınız veya bütçeniz olmadığında, bunu mutlaka deneyin.

Suno:
Hızlı bir şarkı bestelemek istiyor ancak kayıt stüdyosunda takılmak için zamanınız yoksa, Suno tam size göre. Bir metin istemi girin ve Suno, şarkı sözleri, çeşitli müzik besteleri ve gerçek bir ses parçasıyla eksiksiz bir şarkı oluşturacaktır.

AIVA:
AIVA da müzikle ilgileniyor ancak farklı bir yaklaşım benimsiyor. Bir metin istemi yerine, oluşturmaya başlamanın üç yolu var: destansı orkestradan sinematik siberpunka kadar bir stil seçerek, akor ilerlemesiyle veya ilham kaynağı olarak bir ses referansı yükleyerek. Hazır olduğunuzda, son versiyona doğru ilerlerken enstrüman parçalarını ekleyerek veya kaldırarak sonucu bir zaman çizelgesi düzenleyicisinde düzenleyebilirsiniz.

9. Bilgi yönetimi ve Grounding için

Yapay zeka aynı zamanda güçlü bir asistan arama aracıdır. Kişisel verilerinize, çalışma alanınıza veya ikinci beyninize bağladığınızda, ihtiyacınız olan her şeyi bulabilir ve doğal bir dilde yanıt olarak sunabilir. Bu, “grounding”in özüdür: bir yapay zeka modelini gerçeklerinize yakın tutmak – halüsinasyonlarla uçmasına izin vermemek.

Mem:
Aldığınız notları etiketlemek ve birbirine bağlamak için yapay zeka kullanan Mem, notlarınızı düzenlemek için zaman harcamanıza gerek kalmamasını sağlıyor. Bilgi parçacıklarını toplayabilir, depolayabilir ve Mem’in yapay zeka özelliklerinin her şeyi bağlantılı ve düzenli tutacağına güvenebilirsiniz. Bu notları arama zamanı geldiğinde, otomatik etiketlere göz atabilir ve arama çubuğunu kullanarak sizin için önemli olan her konu hakkında yazdığınız her şeyi bulabilirsiniz.

Notion AI:
Notion, bilgilerinizi düzenlemek için güçlü bir çalışma alanıdır, ancak disiplinli olsanız bile, önemli sayfalar yine de gözden kaçabilir. Notion AI Soru-Cevap ile artık değil: verilerinize dayalı olarak yanıtlar üretir ve sizi kaynaklara yönlendirir, yıllar önce bir toplantıda kaydettiğiniz kayıp içgörüyü ortaya çıkarır.

Personal AI:
Mem ve Notion notlara ve belgelere odaklanırken, Personal AI mesajlaşmaya odaklanıyor. Uygulamaya yüklediğiniz veriler hafıza bloklarına dönüştürülüyor. Ardından, biri size mesaj attığında, kişisel yapay zekanız verilerinize göre bir yanıt oluşturur: ayrıntıları düzenleyebilir veya hemen göndermek için dokunabilirsiniz. Yapay zeka modelinizin sizin hakkınızda yeterince bilgi sahibi olduğunu hissettiğinizde, başkalarının sizin ChatGPT benzeri bir versiyonunuzla konuşuyormuş gibi hissetmesini sağlayacak olan yapay zeka Otopilot’u açabilirsiniz.

10. Görev ve proje yönetimi

İyi bir plana sahip olduğunuzda, işbirliği ve yürütme daha kolaydır. Yapay zeka proje yönetimi ve görev yönetimi, ne yapılacağı konusunda daha fazla netlik kazanmanıza, süreçleri optimize etmenize ve listenizdeki her görevi tamamlamanıza yardımcı olabilir.

Asana:
Proje yönetiminde güçlü bir araç olan Asana, çok çeşitli faydalı yapay zeka destekli özellikler ekliyor. Akıllı hedefler, çeyrek için daha iyi hedefler belirlemek için geçmiş verileri kullanıyor. Proje risklerini ve iş akışı engelleyicilerini belirliyor, böylece sorunlar ortaya çıkmadan önce bunlarla başa çıkabilirsiniz. Ve projelerinizle ilgili her şeye yanıtlar sağlayarak neler olup bittiği (veya olmadığı) konusunda daha fazla görünürlük kazanmanıza yardımcı oluyor.

Any.do:
Bir projenin tüm görev listesini bilmemek doğaldır. Sıfırdan tamamlamaya kadar olan tüm adımları bulmakta sorun yaşıyorsanız, Any.do sizin için görevler oluşturur. Bunları yazarken, yapay zeka önerilerine göz atabilir ve listenizi büyütmek için tıklayabilirsiniz.

BeeDone:
İşleri halletmek için biraz heyecana ihtiyaç duyanlara yönelik ilginç bir seçenek olan BeeDone, sıkıcı görevleri küçük oyunlara dönüştürüyor ve ilerlediğinizde ödüller sunuyor. Alışkanlıklarınızı takip ediyor, size rehberlik edecek bir yapay zeka asistanı sunuyor ve listenizden rastgele bir görevi ele almak istiyorsanız Görev Ruleti’ni çevirebilirsiniz.

11. Transkripsiyon uygulamaları ve toplantı asistanları

Toplantılarda not almak odaklanmanızı azaltabilir, o halde neden bu aktiviteyi tamamen ortadan kaldırmıyorsunuz? Yapay zeka transkripsiyon/toplantı asistanı uygulamaları, sesi metne dönüştürmek ve daha sonra gözden geçirmenize olanak sağlamak için harikadır. Bu, toplantılarınızda daha fazla bulunmanıza ve aynı zamanda transkripsiyonu daha sonra iyice analiz edebilmenize yardımcı olacaktır.

Fireflies:
Tüm toplantılarınızı yazıya dökmek ve sohbet konularını takip etmek için harika olan Fireflies, toplantı içeriğini özetlemeyi, metin oluşturmayı ve sorgunuzu karşılamak için geçmişinizde arama yapmayı halledebilen Fred adlı kendi botuna sahip.

Avoma:
Bir toplantıyı yazıya dökmek sadece ilk adımdır. Kelimelerin üstünde, altında ve etrafında çok daha fazla şey oluyor ve Avoma buna odaklanıyor. Dolgu sözcük sayısı, monologlar ve konuşma-dinleme oranları gibi konuşma istatistiklerini takip ediyor.

Aramalarınızda insanların tartıştığı konuları kaydediyor, böylece hemen ele almanız gereken acil sorunların neler olduğunu anlamanıza yardımcı oluyor. Ve son olarak, satış ekibinizin nasıl iyileştirileceğini anlamalarına yardımcı olmak için bir dizi yapay zeka puanlama aracı sunuyor.

tl;dv:
En cömert ücretsiz planlardan biriyle tl;dv, uzaktan toplantılarınızdan kısa özetler oluşturuyor. Tüm toplantılarınızı platformda tutuyor ve klasörlere ayırmanıza olanak tanıyor. Vurgulamak istediğiniz ilginç bir kısım mı var? Bir noktaya değinmek veya ekibinizi herhangi bir konuda güncellemek için herhangi bir toplantının kısa kliplerini oluşturabilirsiniz.

12. Zamanlama

Kimse toplantı ayarlamanın veya gün için işinizi planlamakla ilgili ekstra işlerden hoşlanmaz. İdeal bir dünyada, takviminize bakar, toplantılara atlar ve görevlerinize belirtilen tarih ve saatte başlardınız. Yapay zeka, işinizi ve hayatınızı planlamanın zorluklarını ortadan kaldırabildiği için buna yaklaşıyoruz.

Reclaim:
Alışkanlıklarınızı koruma konusunda harika bir iş çıkaran Reclaim, haftalık fitness hedeflerinizi veya okuma hedeflerinizi asla kaçırmamanızı sağlıyor. Dahası, programınızı yeniden düzenleyerek önemli görevleri tamamlamanız için ihtiyaç duyduğunuz zamanı koruyacaktır.

Clockwise:
Ekipler için daha iyi olan Clockwise, haftada bir saat tasarruf etmenizi vaat ediyor ve bunun işe yaradığını göstermek için kullanmaya başladıktan kısa süre sonra bir saatlik bir mola planlayacak. İşi, molaları ve toplantıları uyum içinde yaşadığınız ideal gününüzü oluşturmak için ayarları yapabilirsiniz.

Motion:
Proje yönetimine odaklanan Motion, tamamlamanız gereken tüm görevlerin kaydını tutmanıza yardımcı oluyor. Her görevin önceliğini ayarlayarak, yapay zeka motoruna takvimde ne zaman görünmesi gerektiğini ve diğer görevleri etrafına nasıl yerleştireceğini söyleyeceksiniz.

13. E-posta ve Gelen Kutusu yönetimi

İnsanlar yılda yaklaşık bir ayını iş e-posta gelen kutusunu yönetmekle geçiriyor. Takip edilecek bu kadar çok mesaj varken, e-postanın sizi gerçekten ilerlemenizi sağlayan şeylerden uzaklaştırdığını hissedebilirsiniz. E-postaları kategorize etmek, yanıt taslakları oluşturmak ve her şeyi güncel tutmak için bir yapay zeka e-posta asistanı kullanarak yönetim süresini kısaltmaya başlayabilirsiniz.

Shortwave:
Tek bir uygulamada birçok yapay zeka özelliği sunan Shortwave, şu anda yapay zeka e-posta yönetimi alanında lider konumunda. E-posta oluşturmanın ve konu özetlerinin yanı sıra -ki bu kategorinin olmazsa olmazıdır- doğal dille etkinlik planlamanın ve yapay zeka yanıtlarıyla derin gelen kutusu aramanın da keyfini çıkaracaksınız. Şimdilik sadece Gmail hesaplarıyla çalışıyor, ancak yakında bunun değişmesini umalım.

Microsoft Copilot Pro for Outlook:
Teknoloji devinin 365 paketi için yapay zeka özellik paketi olan Microsoft Copilot, bir dizi harika akıllı araç ekliyor. Temel bilgileri birkaç faydalı değişiklikle yaparak harika bir e-posta arkadaşı haline getiriyor: bir konuyu özetlerken, ilgili mesajlara atlamanıza yardımcı olacak kaynaklar sunuyor; ve e-postanızın nasıl karşılanacağından emin değilseniz, Copilot tarafından Koçluk’u kullanabilirsiniz: yapay zeka, iletişiminizin tonunu, içeriğini ve yapısını analiz edecek ve daha net ve daha empatik hale getirmek için ipuçları sunacaktır.

Gemini for Gmail:
Google, Workspace paketi genelinde yapay zeka özelliklerinin kilidini açan Gemini eklentisiyle oyunda. Ekranın sağ üst köşesindeki yıldız simgesine tıklayın ve dalın. Gemini, gelen kutunuzda bağlamsal eylemler sunarak en önemli konu başlıklarınızı özetliyor ve siparişlerinizi takip ediyor.

Bir e-posta açarken, tüm sohbeti özetleyebilir ve yan sekmeden bir yanıt oluşturmaya başlayabilirsiniz. Ve yanıtınız biraz daha fazla bağlama ihtiyaç duyuyorsa, arama sonuçlarını kaynak olarak kullanmak için Google Arama ile hızlıca yeniden deneyebilirsiniz.

14. Sunumlar ve slayt gösterileri

Temiz ve güzel slaytlar performansınızı destekler, kitlenizin ilgisini çeker ve vurgulamak istediğiniz noktaları anlamalarına yardımcı olur. Sorun? Özellikle sıfırdan başlıyorsanız, sağlam bir slayt destesi oluşturmak oldukça zaman alabilir. Yapay zeka yardımcı olabilir mi?

Tome:
Yapay zeka tahmin edilemez olabilir, ancak Tome ferahlatıcıdır: işe yarıyor. İsteminizi girin veya satış etkinleştirmeden şirket tanıtımlarına kadar kullanım durumlarını kapsayan bir şablon kitaplığından seçim yapın. Tome, özü kavradığından emin olmak için bir taslak oluşturur. Onayladıktan sonra, sunumu oluşturmaya devam eder. Notion ve standart bir deste düzenleyicisinin birleşimi gibi hissettiren basit kontrollerle düzenleyebilirsiniz.

Beautiful.ai:
Beautiful.ai, adının vaadini yerine getiriyor. Tüm düzenler ve stiller belirlenerek güzel bir slayt destesi oluşturma sürecini basitleştiriyor. Renkleri seçin, kitaplıkta telifsiz resimler bulun ve sunumunuzu bir araya getirmeye başlayın. Sık sık değişen verileriniz varsa, bunları kaydırıcılar ve tablolar kullanarak güncelleyebilirsiniz. Değerler daha sonra sunumda dinamik olarak değişecektir.

Slidesgo:
Slidesgo, konuyu, yazım tonunu ve genel bir şablonu seçmenize olanak tanır. Yapay zeka sizin için tüm sunumu oluşturur ve buradan kendi içeriğinizi ekleyebilir, her slaytı özelleştirebilir ve yazmak, resim oluşturmak veya yeni bir slayt oluşturmak için yapay zekayı kullanabilirsiniz.

15. Özgeçmiş oluşturma

İş aramak başlı başına bir iştir. Açık pozisyonları aramak, özelleştirilmiş özgeçmişler hazırlamak ve hedeflediğiniz şirketleri etkileyici ön yazılarla etkilemek oldukça zaman alabilir. Yapay zekanın bu yolculuğun her aşaması için yanıtları var ve sürece kolayca uyum sağlamanıza ve kariyerinizin bir sonraki aşamasına geçmenize yardımcı oluyor.

Teal:
Birden fazla iş başvurusunu takip etmek için en iyi ücretsiz özgeçmiş oluşturucu olan Teal, hedeflerinize odaklanıyor. Uygulamaya kaydolduğunuzda, deneyiminiz, hedeflediğiniz pozisyon ve ne kadar kazanmak istediğiniz hakkında sorular soruyor. Süreci tamamlamak için, yeni işi almak veya mevcut işinizden yükselmek için ne kadar zamanınız olduğunu ekleyin.

Platform, bu temel metrikleri takip edecek, böylece topun üzerinde gözünüzü tutabilirsiniz. Ardından, özgeçmişinizi ekleyin, başvurduğunuz fırsatları toplayın ve Teal, becerilerinizin işlerle nasıl eşleştiğini anlamanıza yardımcı olmak ve en iyi ilk izlenimi yaratmak için bu belgeleri düzenlemenize ve uyarlamanıza yardımcı olacak yollar sunmak için yapay zeka kullanacaktır.

Enhancv:
Özgeçmişinizin yanında kusursuz hale gelene kadar optimize etmenize yardımcı olacak bir yapay zeka asistanı sunan Enhancv, deneyiminizi manuel olarak ekleyerek veya LinkedIn profilinizi içe aktararak başlayabilirsiniz.

Yan sekmede, sloganınızı yeniden yazabilecek, güçlü yönlerinizi vurgulayabilecek veya yeni madde işaretleri için öneriler oluşturabilecek başlangıç istemleri bulunur. İşiniz bittiğinde, ATS kontrolünü çalıştırın: bu, özgeçmişinizi puanlayarak otomatik aday tarama araçlarından geçme olasılığının ne kadar yüksek olduğunu gösterecektir.

Kickresume:
Özgeçmişiniz yoksa endişelenmeyin. Kickresume, deneyiminiz ve eğitiminiz hakkında sorular soracak ve siz yanıtladıkça yapay zeka ile özgeçmişinizi oluşturacaktır. Şaşırtıcı bir şekilde çalıştığınız sektöre göre uyarlanmıştır, ancak gerçek becerilerinize ve iş geçmişinize göre oluşturduğu şeyleri doğruladığınızdan emin olun. Puanlama, öğrenme kaynağı önerileri ve yapay zeka destekli özgeçmiş eleştirisi gibi profilinizi güçlendirmek için ekstra araçlar sunar.

16. Otomasyon

Bu yapay zeka üretkenlik araçlarının her biri kendi başına etkileyici, ancak yapay zekayı günlük iş akışlarınıza entegre etmek istediğinizde, bu, yapay zekayı halihazırda kullandığınız diğer araçlara bağlamak anlamına gelir.

Zapier:
Zapier, işletmeniz için tamamen otomatikleştirilmiş sistemler oluşturmanıza yardımcı olan bir otomasyon platformudur. İş akışları oluşturmak için yapay zeka destekli bir asistan olan Copilot’u kullanarak doğal dili kullanarak otomatikleştirilmiş iş akışları (Zap olarak adlandırılır) oluşturun. Otomatikleştirmek istediğinizi açıklayın ve Copilot bir Zap taslağı önerecek, hesaplarınızı bağlayacak, verilerinizi eşleyecek ve hatta her adımı test edecektir.

Dropbox Dash:
Tüm veri kaynaklarınıza bağlanan yeni bir ürün olan Dropbox Dash. Bu noktadan itibaren, bir proje veya ekip hakkındaki tüm bilgileri toplamak için panolar oluşturabilir ve bulut dosyalarınızda derin yapay zeka destekli aramalar yapabilirsiniz.

Sparkle:
Bu ürün, İndirilenler, Belgeler ve Masaüstü konumlarınızı yönetir, dosya adlarını okur ve her şeyi düzenli alt klasörlere ayırır. Şimdilik sadece Mac’e özel, ancak o kadar benzersiz ki bir alkışı hak ediyor.

Loom:
Loom, ekranınızı kaydetmek, yeni bir proje sunmanıza veya hızlı bir güncelleme paylaşmanıza yardımcı olmak için zaten zaman kazandıran bir seçenekti. Yapay zeka özellikleri daha da fazlasını ekliyor: sunumunuza göre otomatik olarak bir ad verecek, bölümleri etiketleyecek ve ekibinizin bir bakışta ne bekleyeceğini bilmesi için bir konu dökümü sunacaktır.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version