Reklam

En Kötü 10 iPhone Uygulaması

0
Reklam

Mobil dünyanın en kapsamlı mobil uygulama ve oyun mağazası konumundaki AppStore, iPhone’un en önemli gücü konumunda. Ne kadar saçma ve gereksiz olursa olsun AppStore üzerinde yer almayı başaran yazılımların bir şekilde ilgi gördüğü muhakkak.

 


200.000 civarında uygulamanın barındırıldığı AppStore’dan bugüne kadar 4 Milyardan daha fazla uygulama indirilmiş.

Reklam

Ancak bu uygulamaların içinde öyleleri var ki saçma ve gereksiz sıfatı onlara fazla bile geliyor. Ancak saçmalığın popülaritesinden doğan bir getiri midir bilinmez bu yazılımlar kısa sürede ciddi indirilme rakamlarına ulaşmayı da başarmışlar aynı zamanda. İşte bugüne kadar AppStore’da yer almış en kötü 10 mobil uygulama…

{pagebreak::10. iGirl}

10. iGirl

Bir zamanların popüler oyuncağı sanal evcil hayvan beslediğiniz küçük oyuncakların modern hali olan iGirl, aslında yetişkinlere özel hazırlanmış bir uygulama. Sanal bir kız arkadaş sloganı ile duyurulan yazılım, ekrandaki karakterin dokunmatik ekran işlevleri, ivmeölçer fonksiyonu gibi özellikler ile çeşitli tepkiler vermesini sağlıyor.

{pagebreak::9. HangTime}

9. HangTime

Akıl almaz uygulamalardan bir tanesi de HangTime. Aslında bu yazılımın çok fazla bir işlevi bulunmuyor. Uygulamayı çalıştırıyorsunuz ve telefonu havaya atıyorsunuz. Telefonu tekrar geri yakaladığınızda yazılım görevini tamamlamış oluyor ve size ivmeölçerden yararlanılarak elde edilmiş özel bir skor sunuyor. Dostlarınızla bu oyunu oynamak istemezsiniz değil mi?

{pagebreak::8. SimStapler}

8. SimStapler

Ofislerin vazgeçilmez araçlarından biri olan zımba makineleri, teknoloji ile birlikte ne kadar değişim gösterebilir ki… Böyle düşünüyorsanız SimStapler isimli uygulama ile henüz tanışmamışsınız demektir. Uygulama bir zımba makinesi mantığında çalışıyor. Tabi ki sadece görsel ve işitsel olarak. Eğlence amaçlı tasarlanmış olan yazılım, kaç kez zımbaladığınızı da saymayı ihmal etmiyor.

{pagebreak::7. Pocket Heat}

7. Pocket Heat

0.99 $ bedelle AppStore’da yer alan bu uygulama bir çeşit elektrikli ısıtıcı mantığında çalışıyor. Ekranı bir çeşit radyatör gibi kullanan uygulama görsel olarak olduğu kadar sesli animasyonları ile de son derece başarılı. Yaratıcılıkta sınır tanımayan geliştiricilerin bu kez kayaya çarptığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu yazılım da geliştiricisine güzel paralar kazandıran uygulamalardan biri.

{pagebreak::6. Hold The Button}

6. Hold The Button

Hold The Button aslında bir çeşit oyun. Parmağınızı en uzun süre sabit bir şekilde ekranda tutmaya çalışıyorsunuz. Yakaladığınız en iyi dereceyi online olarak tüm dünya ile paylaşabildiğiniz uygulamaya günde 250.000’den faza skor kaydı gönderiliyormuş.

{pagebreak::5. I Am Rich}

5. I Am Rich

Ekranda parlak kırmızı bir ışık göstermekten başka hiçbir işe yaramayan uygulama AppStore üzerinde ilk yer aldığı günlerde 999,99 dolarlık fiyat etiketiyle merak konusu olmuştu. Daha da ilginci ise yazılımın bu fiyat ile bir miktar satarak geliştiricisine kısa yoldan para kazandırmasıydı. Şu anda 0.99 $ fiyatla AppStore’da yer alan yazılım, ilk günlerinin de verdiği popülerlik sayesinde ilgi görmeye devam ediyor.

{pagebreak:: 4. iNap@Work}

4. iNap@Work

Akıl almaz uygulamalardan biri de iNap@Work. Uygulama çalışma esnasında küçük uyku molaları vermek ancak bu molalar esnasında çalıştığınız izlenimini oluşturmak için geliştirilmiş. Ofis ortamında sıkça duyabileceğiniz sesleri ayarlanabilir periyotlarda çıkaran yazılım son derece inandırıcı. iNap@Work isimli yazılım AppStore’da 0.99 $ ücretle yer alıyor.

{pagebreak::3. Taxi Hold em}

3. Taxi Hold em

Taxi Hold em adından da anlaşılacağı üzere bir çeşit taksi çevirme uygulaması. Ancak uygulama öyle tahmin ettiğiniz türden GPS’i, mobil interneti kullanarak çeşitli işlevler göstermiyor. Ekranı dikakt çekici bir taksi yazısıyla çevreleyen uygulama dilerseniz ıslak bile çalabiliyor. Taxi hold em AppStore’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

{pagebreak::2. CalmCandle}

2. CalmCandle

Görselden de anlaşıldığı gibi CalmCandle isimli uygulama ekranda yanan bir mum oluşturmaktan başka bir işe yaramıyor. AppStore’da 4.99 $ bedelle satılan yazılım saçmalığı ile popüler olmuş yazılımlardan biri.

{pagebreak::1. Baby Shaker}

1. Baby Shaker

En kötü iPhone uygulaması olmayı hak ettiğini düşündüğümüz yazılım ise Baby Shaker. Ekrana gelen bebeklerin ağlamalarını durdurmak için telefonu hafifçe sallamanız ve bebeğin uykuya dalmasını sağlamanız gerekiyor. Telefonu çok hızlı ve sert bir şekilde salladığınızdaysa bebek ölüyor.

:: Sizin kötü olarak nitelendiğiniz iPhone uygulamaları neler?

YORUM YOK

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version