En tehlikeli mesajlaşma uygulamaları belli oldu

3

Mesajlaşma uygulamaları, siber korsanların kişisel bilgileri çalmak ve dolandırıcılık için sıkça saldırı yaptığı hedefler arasında yer alıyor. Bu kapsamda Kaspersky, Android cihazlarda en tehlikeli mesajlaşma uygulamaları başlığı altında bir çalışma yayımladı. Ayrıca en çok hangi ülkelerde kullanıcıların saldırılara maruz kaldığı belli oldu.

Küba’dan Facebook ve WhatsApp kararı

En tehlikeli mesajlaşma uygulamaları arasında zirve WhatsApp’ın oldu

Hızlı ve ücretsiz mesajlaşma uygulamaları insanlar arasında oldukça popüler. Ancak güvenlik noktasında birçok uygulamanın zaafı olduğuna defalarca şahitlik ettik. Özellikle WhatsApp veri güvenliği konusunda son zamanlarda ülkemizin de gündem maddeleri arasında yer alıyordu. Kaspersky’nin araştırmasına göre de WhatsApp’ın en tehlikeli mesajlaşma uygulaması olduğu ortaya çıktı.

En tehlikeli mesajlaşma uygulamaları listesinin zirvesinde WhatsApp, veri hırsızlığı saldırılarının yüzde 89,6‘ına hedef oluyor. İkinci sırada ise yüzde 5.6 ile Telegram, üçüncü sırada da yüzde 4.7 ile Viber yer alıyor. Listenin en güveniliri ise yüzde 1 saldırıya hedef olma oranıyla Google Hangouts oldu. Rusya, Brezilya ve Hindistan‘daki kullanıcılar ise saldırılardan en çok mağdur olanlardı.

Raporun verileri ise; güvenli mesajlaşma özelliğini sahip Android ve Kaspersky’nin Internet Security sürümüne sahip cihazlardan oluştu. Diğer yandan çalışma süresince Kaspersky, 91.242 saldırı vakası tespit etti.

3 YORUMLAR

  1. Kullanicisi olmayan yazılım neden tehlikeli olsun. Bilgi hırsızlığı hırsızlık yapmak icin yapılır, kendine ben bunu yapabilirum demek için yapılmaz. Hangouts a saldırı yaptım geçen gün, hic bir bilgi calamadim ama onemli olan basarmakti, ben süper hacker im demez hic bir hırsız 😁

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version