İnternet fiyatları, ülkeye ve bölgeye göre oldukça değişkenlik gösteriyor. Özellikle şehir merkezlerine yakın yerlerde yaşayan insanlar, kırsalda yaşayan insanlara göre daha hızlı ve ucuz internet alabiliyor. Ülkelerin gelişmişlik durumları ve internet bağlantı noktalarına olan yakınlık da buna etken. İnternet paketi fiyatları her yıl değişkenlik gösteriyor. Geçtiğimiz yılan göre, en ucuz internet paketine sahip ülkeler belli oldu.
Depreme karşı fiber optik kablo dönemi başlıyor
Daha hızlı internet ve haberleşme sağlayan fiber optik kablolar ile yeni bir dönem başlıyor. Çalışmalar ile birlikte depreme karşı fiber optik kablo kullanılacak. Bu sayede hata oranı düşürülecek.En ucuz internet paketine sahip ülkeler belli oldu
Dünya genelinde, internet fiyatlarının Amerika’da ucuz olduğu yönünde bir kanı mevcut. Ancak yapılan araştırmalarda bu durum geçerli değil. Tabi bu ölçümler Amerikan Doları baz alınarak yapıldığı için, rakamsal olarak pahalı gelen fiyat belki de o ülkenin gelir durumuna göre fazla olmayabilir. Yüksek ihtimalle Amerika içinde aynı şey geçerli.
Bilgiler, 2020 Global Geniş Bant Fiyatlandırma Ligi Tablosu‘na veri toplayan İngiliz web sitesi Cable.co.uk‘den geliyor.Dünya çapındaki sıralamaya bakıldığı zaman, Amerika Birleşik Devletleri’nin internet fiyatları ortalama olarak 118 ülkeden daha pahalı. Aylık ortalama 50 dolarlık internet ücretine sahip olan Amerika, en ucuz 18 dolar ve en pahalı 299 dolar olmak üzere toplamda 27 paket ile tüketicilere hizmet sağlıyor. ABD’de geniş bant yaygın olarak bulunabiliyor ve alım oranı yüksek olsa da, pazardaki rekabet eksikliği Amerikalıların dünyanın geri kalanına kıyasla daha fazla ödeme yapmasına neden oluyor.
Dünyanın en ucuz internet fiyatlarına sahip ülkesi ise Suriye oldu. Ortalama fiyat aylık 6.60 dolar, en düşük tarife fiyatı ise 2.52 dolar olarak belirlenmiş. Bu durumun nedeni ise Suriye’de devam eden savaş sonucu para birimlerinin büyük ölçüde değer kaybetmesi olarak nitelendiriliyor. Ayrıca, ülke genelindeki ortalama hız sadece 0.9 Mbps. En ucuz ülkelerin geri kalanı Ukrayna (6.64 $), Rusya (7.35 $), Romanya (8.15 $) ve Beyaz Rusya (9.87 $) oldu.
En pahalı bölge, ortalama fiyatın aylık 2.666 dolar olduğu ve en pahalı paketin 15.051 dolara ulaştığı Afrika Eritre ülkesi oldu. Dünya üzerindeki en pahalı internet paketlerine sahip ülkelerin geri kalanı Moritanya (1333.78 $), Turks ve Caicos Adaları (1488.11 $), Lao Demokratik Cumhuriyeti (4386.95 $) ve Yemen (8333.33 $) oldu.
Türkiye ise ortalama 13.61 dolarla en ucuz internet paketi sunan 16. ülke oldu. Geçen yıl 12. sırada olan Türkiye, 4 sıra gerilemiş durumda. Sizde dilerseniz, en ucuz internet paketine sahip ülkeler için yapılan haritaya buradan ulaşabilirsiniz.
Araplar bulmuşlar ucuz interneti pubg den çıkmıyorlar
Kırmızılıulkeler geneli batık ulke ve dolar kuru cok yüksek. Ondan hemen hemen ayni
En pahalı ama en zengin ve halkını sömürmeyen ülkeler. Bizimkiler geçmediğimiz köprünün ücretini bize kitliyorlar. Hayat pahalılığı ve zam konusun da bizim gibi ülkelerin eline kimse su dökemez.
Biz maaşı dolarla almıyoruz yanlız kardeşim.
Bizde en ucuz interneti türksat internet veriyor ama bilen yok!
Bunu hemen güzel bir zamla taçlandırmaları gerekiyor.
Algı olmuş arkasından zammı basarlar.
Mbit başına düşen doları konuşalım bence. Adam 530 mbit dl a. 69 dolar veriyorsa, mbit basına 13 cent veriyor. Ben 100 mbit e 90 lira veriyorum. Benim internet mbit başına 0.9 TL o da yaklasık 13 cent. … yani amerika ile ayni parayı veriyorum. Amerikada asgari ücret 7.25 dolar. Benim kadar çalışsa ayda kazanci 1570 dolar. Vergiden sonra cebine kalan 1350 dolar. 1350 dolar kazanip internete mbit başına 13 cent ödüyor. Ben aynı saatte 390 dolar kazanıp 13 cent ödüyorum… pardon da benim internetim daha pahalı… hesapta sorun var
türkmenistan
13 kusur dolarmıs. Ya sizde Canal tutuyorsunuz yalakalık yapacaz diye. Neden kendi birimleriyle yazmıyorsunuz. Benim Amerika’daki arkadasın benzer bir isle 4000 dolar kazanıyor. 65 dolar ödüyor ve 500 mbit lerde hız alıyor.
Ben 4500 lira alıyorum bunun 100 lirasını internete veriyorum. Ve aldığım hız 24 mbit
Böyle bir amacımız yok kesinlikle. Yazının “Tabi bu ölçümler Amerikan Doları baz alınarak yapıldığı için, rakamsal olarak pahalı gelen fiyat belki de o ülkenin gelir durumuna göre fazla olmayabilir.” kısmında zaten paketler dolar üzerinden hesaplandığı için, ülkenin gelirine göre değişkenlik gösterebileceğini belirtmeye çalıştım.
4500 lira maaşla 24 mbite 100 TL veren arkadaş benim internet 75 mbit ve 80 TL biraz araştır istersen
75 TL ye 100 mbps internet kullanıyorum.
Kusura bakmayın da gelir düzeyi normal.. Bizim türkiyede pahallı Uydunet bile geçiriyor sınır koyuyuor .. Avrupa’da böyle birşey yok. Sınırsız kullanıyor.. Hatta bazı ülkelerde mobil internet free
106 TL ye en fazla 30mps alabiliyorum aktarım ise 3mps yi hiç geçmedi bu ucuzluksa sorun yok devam edin alkışlarla.
Yarın araştırma yapın 4 sıra daha gerideyiz merak etmeyin son sırada da oluruz
yönetim kötü olursa net pahalanır dolarda artar ülkede batar
Ben uydunet kullanıyorum. 100 Mbit hız sonuna kadar da hakkını veriyor. Yüz güldüren kampanyasından.
Eee uçuyoruz ya 2023 te dünyadan çıkacağımız için burdaki internetin önemi olmadığını düşündüğü için yönetim internet konusunda 4 basamak geriletti ülkeyi tabi ne sandınız!
Sap ile samanı birbirine karıştırmayalım lütfen, çalışma iyi niyetli yapılmış olsa dahi dolar birimi üzerinden oldukça hatalı bir sonuç ortaya çıkartır. Gelir düzeylerine göre yapılması en doğru sonucu verir. internet hizmet bedelini gelir düzeyimiz ile karşılaştırınca yüzdesel anlamda diğer ülkelerden oldukça yüksek bir pay aldığını görebilirsiniz. Arkadaşımızın biri matematiksel açıklamaya çalışmış katıılyorum.