Dünyanın en yavaş internetine sahip 10 ülke

79

Günümüzde internet, özellikle de koronavirüs salgının etkisiyle hayatımızda hiç olmadığı kadar fazla yer kaplar hale geldi. İçinde bulunduğumuz 2021 yılında şirket çalışanlarının büyük bir çoğunluğu evden çalışma sistemi ile istihdam olmaya devam etmekte. Haliyle de internet bağlantısı bu konuda en önemli olgu olma özelliğini sürdürüyor.

İnternetin yavaş olması durumunun ne kadar büyük problemlere yol açtığı biliniyor. Zira yavaş bağlantı hızına sahip olmak, oyun oynamanın, acil bir sorunu çözmenin, hizmet almanın, videolar izlemenin, fatura ödemenin ve kişinin sevdikleriyle sağlıklı görüşme gerçekleştirmesinin önüne geçmektedir.

TaoTronics inceleme

En yavaş internet hızına sahip 10 ülke

Görece gelişmiş olan ülkeler, sahip oldukları yeni teknolojiler sayesinde her zamankinden daha hızlı internet bağlantılarına sahip olabiliyor. Ancak bazı ülkeler internet kalitesi açısından o kadar da şanslı değil.

Zira altyapı sıkıntıları, politik meseleler, gelişmişlik düzeyi ve maddi gerekçeler sebebiyle bu ülkeler dünyanın geri kalanına kıyasla daha yavaş internet bağlantılarına sahip. Biz de sizler için 2021 yılında dünya üzerindeki en yavaş internet hızına sahip olan 10 ülkeyi mercek altına aldık.

Suriye

Speedtest’in hazırladığı listede global indeksine göre listemizin 10. sırasında Suriye var. 2011 yılından beri iç savaşla boğuşan komşumuz Suriye, global indeks sıralamasında 171. Sırada yer alıyor. Ülkenin sabit geniş bant genel internet ortalaması 9.97 Mbps olarak belirlenmiş durumda.

Burundi

Afrika’nın ve dünyanın en fakir ülkelerinden biri olarak lanse edilen Burundi, listemizde 9. sırayı aldı. İnternet değeri de gelişmişlik seviyesiyle aynı oranda olan Burundi’nin sabit geniş bant puanı 9.54 Mbps belirlendi.

Gine

Listemizin 8. sırasında ise Batı Afrika’dan Gine var. Genel olarak çok önemli maden kaynaklarına ve kahve çeşitliliğine sahip Gine, sahip olduğu çeşitliliği kullanamayan ülkelerden. Gine’nin sabit geniş bant puanı 9.33 Mbps.

Demokratik Kongo

Eski adıyla Zaire, yeni adıyla Demokratik Kongo, internet hızı en yavaş ülkelerden biri. Afrika’nın en büyük ikinci ülkesi olan Demokratik Kongo, 7.80 Mbps sabit geniş bant puanına sahip.

Sudan

Sudan internet konusunda ilginç atılımlara sahip bir ülke. Geçtiğimiz yıllarda ülkede yaşanan protestolar nedeniyle kesintiler yaşandı. Son olarak da hükümet, üniversite sınavlarında kopya çekilmemesi için bağlantılarını sabah saatlerinde kesme kararı aldı. Sudan’ın sabit geniş bant puanı 7.45 Mbps.

Cezayir

En yavaş bağlantı hızına sahip bir başka ülke de Kuzey Afrika’dan Cezayir. Kara kıtada Etiyopya ile birlikte kesinti yaşanan ülkeler arasında kendine yer bulan Cezayir, Speedtest’in raporunda da sonlarda yer alıyor. Ülkenin sabit geniş bant puanı 7.14 Mbps.

Küba

Dünyada Komünizm ile yönetilen birkaç ülkeden biri olan Küba’da halkın interneti kullanması kararı 2019 yılında alındı. Wi-Fi hizmetinin saat başına bir dolar olduğu Küba’nın sabit geniş bant puanı 6.24 Mbps.

Ekvator Ginesi

Afrika’nın en küçük ülkelerinden olan Ekvator Ginesi, internet hızı konusunda da oldukça gerilerde yer alıyor. Sahra Altı Afrika’sında yer alan ülkenin sabit geniş bant puanı 5.73 Mbps.

Yemen

İç karışıklıklarla boğuşan bir başka ülke de Yemen. Zengin petrol kaynaklarına ve bir o kadar zengin komşu ülkelere sahip Yemen’in sabit geniş bant puanı 4.84 Mbps olarak belirlendi.

Türkmenistan

Türkmenistan, Speedtest’in belirlemiş olduğu listenin en son sırasında yer alıyor. Hükümet tarafından sık sık kesinti yaşanılan internet fiyatlarında da geçtiğimiz yıllarda iyileştirmeye gidildi. Ancak bu bile ülkenin en yavaş internet hızına sahip olmasının önüne geçemedi. Türkmenistan’ın sabit geniş bant puanı 4.19 Mbps.

Öte yandan Türkiye, listede kendine orta sıralarda yer buldu. 35.16 Mbps hıza sahip olan Türkiye, bir sıra gerileyerek 180 ülke arasında 102. oldu.

79 YORUMLAR

  1. Söyleye söyleye dilimizde tüy bitti,eleştirince nankörlükle suçlanır olduk oysa ki ben vatanımı o atgözlüğüyle bakanlardan daha fazla seviyorum.Benim derdim bu ülkenin bu durumu haketmemesi ve internet ortalama hızında en azından ilk 50 ye girmesi.Yıllarca yeterli altyapı yatırımı yapılmadı.O yüzden gerilerde kaldık.Yok belediye izin vermiyor yok karayolları izin vermiyor ne demek kardeşim,gelişmiş ülkelerde böyle saçmalıklar yok.Ülkenin gelişmesini istiyorsan,daha hızlı internet zorunluluktur.Hem fiber altyapıyı güçlendirip yaygınlaştıracaksın hem belediye hem karayolları buna izin verecek.Bunu bazı geri kafalılara ve öngörü ve vizyon eksikliği olan insanlara bir türlü anlatamadık.Nasıl ki yollarda hız limiti arttırılsın deniyor ki bu gayet mantıklı bir karar,internet hızının da artması lazım.Bu kadar hıza gerek yok diyenleri anlayamıyorum.O zaman araba kullanırken de daha yavaş,motor gücü düşük araba tercih etsinler.Büyük boyutlu dosyaları indirirken neden 2 kat veya 4 kat fazla bekliyeyim?Neden makinem fazladan elektrik yaksın ve zamanım boşa gitsin?İndirdiğim programları beklerken neden geç yatmak zorunda kalayım?Neden 7 yıl boyunca aynı hızı alayım ve hızım hiç artmasın?Matbaanın kullanımına da bazıları karşı çıkmıştı ve bize çok pahalıya maloldu.İnternet kullanımında da geç kaldık.Dünyadaki hemen her ülkede durmaksızın yatırımlar yapılıp internet hızı her sene artarken bize bu hız yeter diyemessin,dememelisin!Vatanını,milletini gerçekten seven birisi bunu diyemez,diyorsa bundan şüphe ederim.

    • kanka bize bu hiz yeter diyen yok zaten. turktelekom denen firma diger firmalara altyapi koydurmaya izin verdirtmiyor. mesut cevik kanalinda turknet ti sanirim yetkilisi anlatmisti. turktelekom burfa benim altyapim var deyip koydurmalarina izin vermiyormus. birde su kismi var sehirlerin partileri hnlangi firma onlarin partisine sicak bakmiyorsa koydurtmuyor. turknet in elinde imkan olsa ulkenin her yerine hizli intetnet goturur ama iste turktelekom yuzunden yapamiyorlar. ayrica lablonet nasil doseyebiliyor o zaman dersen kablonet devletin. ona ses cikaramiyorlar.

      • zamanında bu kadar hız yeter,fazlasına gerek yok diyen cahiller çıkmıştı sözüm onlara kardeşim bir de eleştiri kabul edemeyip olayı hemen siyasete bağlayanlara

      • Yorumlara baktım da , millet niye bu halde sorusunun cevabı gibi. Herkes “Türkiye niye yok, Türkiye orta sıralarda bence vb”, gibi saçma sapan şeyler yazmış. Bu da yaziyi kimsenin okumadığını gösteriyor. Okumayan bir millete.de bu kadar İnternet hızı mustehaktir. Bu arada yazının sonunda Türkiye 182 ulke arasında 102. Diyor

      • 24 Mbit hızlı değil,öyle olduğunu sanıyorsunuz ancak geri kalmış ülkeler 8,16 veya 24 kullanıyor.Gelişmiş ülkeler çoğunlukla 100 ve üzeri..

      • 24 mbps senin download hizin ve oda 2.4 mb/s a denk gelir ki bununda tamamını hiçbir zaman alamazsın. Upload hızını hiç saymıyorum bile ondan bir habersizdir zaten elin oglu 1gbit statik internet kullanırken yani indirme gönderme eşit sen “24 mbps” hızın ile mutlu ol sizin gibi zihniyetler yüzünden fiberden mahrumuz bakır kablolar ile VDSL ile sürünüyoruz.

    • Kardeşim Türkiye’nin interneti çok iyi bakarsak ama doğru düzgün bi modem kullanırsak daha iyi olur Türkiye’nin internetinin yavaş olduğunu sanıyorsunuz

      • en baba modemi de kullansanız operatörden alabileceğiniz maksimum bir hız vardır onun üstüne çıkamazsınız.Türkiyenin dünya ortalama internet hızı oldukça gerilerde Speedteste girin bakın ben yaklaşık 6.5 yıldır aynı hızı alıyorum ve şehir merkezinde,cadde üstünde evim bu kadar zamandır etrafta fiber döşendiğine pek şahit olmadım.Yatırımlar yavaşladı.10 yıl önce de internet hızı 4 Mbit gayet yeterli diyenler vardı.5 yıl sonra bu kullandığımız hız hiç yetmeyecek.

      • Aynen doğru diyosun. Örneğin altyapın 6 mbps olsa bile modemin çok iyi olursa pahalı bir modem ile altyapıya gerek duymadan 500 Mbps internete sahip olabilirsin(!) Valla o kadar cahilsin ki internet hızının sadece modem ile alakalı olduğunu sanıyosun.

  2. Avrupada yaşıyorum 120mbps internet var evde 200mbps gelecek yakinda Türkiye hala TTNET in eelinde can cekisiyor her altyapida yatirim var ama internette yok gelecekte internetsiz hic birşey yapilmayacak ama vu konuda da 10 yil geriden gelmeyi iyi beceriyoruz. Bravo Ttnet bravo turknet bravo ulkemin cebini düşünen duyarsiz ve bencil insanlari

    • Sebebi sadece Türk Telekom değil teknoloji cahili bir toplumuz araştırma,okuma,haber takip etme,bir kaç siteden teknoloji haberlerini takip olayı maalesef çoğu vatandaşımızda yok.Kendini geliştirmediği gibi herşeyi biliyorum sanıyor.Yutrdışına hiç çıkmadığı halde bütün dünyayı tanıdığını sanıyor.Diğer ülkelerle kıyaslama olayı zaten yok.15 yıl önce de 4 Mbit kullanırken fazla hıza gerek yok bu bize hayli hayli yetiyor diyen cahiller çıktı.Bir kesim sürekli takoz koydu gelişmeye belki bilerek belki cahilliklerinden ama faturasını herkes ödüyor.İnsanımız daha bilinçli olsaydı tepki gösterseydi şimdi bu düşük hızları kullanmak zorunda kalmayacaktık ama eğitimli ve bilinçli vatandaşlar sayesinde bazı şeyler gelişir ve ilerleriz yoksa böyle devam eder gider.5 yıl sonra 102. değil de 150. oluruz.

    • Parası olup altyapısı olmayan ne yapsın boş beleş konuşmayalım bahçemin duvarının yanından Superonline fiber geçiyor ama neymiş müştakil evlere hizmet vermiyorlar sizin ve bana adsl vdsl yeter diyenler yüzünden fiberden mahkumun 🤦

  3. Kusura bakmayın da Türkiye’nin İnterneti çok mu iyi saçma sapan karşılaştırma yapıyorsunuz. Bir kere de kötü durumda olanlarla değil iyi olanlarla karşılaştırma yapın örnek mi istiyorsunuz? Amerikadaki İnternet hızına bakın. 3 GB lık dosyayı 1-2 dakikada indirilebiliyor ama biz 2 saat bekliyoruz. Yorumdaki arkadaşlar da haklı yani

    • Hızdan ziyade fiyat ve ulaşılabilirlik daha önemlidir. İsterse 250 mbit ortalama olsun pahallıya satarsan görüntüde iyi olursun. 1 mbiti kaçtan kullanıyor ülkeler ona bakmak lazım.

    • sen ne anlatiyon hemserim? turkiyenin interneti cok iyi diyen kim? turktelekom haricindeki firmalarin interneti iyi.turkiye hiz sorunu yok pahalilik ve altyapi eksikligi sorunu var. turktelekom diger firmalara altyapi hakki vermiyor. diger firmalari kotuleme . turknet kablonet comnet vdsl de netspeed falan. turktelekom disindaki firmalar ucuza veriyor interneti ama turktelekom bilinirligi bi azalsa cogalacak. dostum ben turknet fiber kullaniyorum 100 tl oduyorum ve 3 gb lik dosyalar dedigin gibi 2 3 dk de i iyor

      • iyi diyorsun da kardeşim diğer firmalar da çoğunlukla Türk Telekom altyapısını kullanıyor zaten kendi altyapısını kullanan az.Türk Telekom diğerlerine fazla pay vermiyor.Bulunduğum yerde Türk Telekom dışında hiçbir firmanın altyapısı yok öyle olsaydı çoktaaan başka bir firmaya geçip hızımı arttırabilirdim.7 yıldır ne Superonline ne Turknet ne de diğerleri bulunduğum bölgede yatırım yapmadılar ve yapamadılar.Yani Türk Telekoma gebeyiz onlar da işi ağırdan alıyorlar bir rehavete kapılmışlar.

  4. Önceden devlet destekli paketler 4 mbps 20 GB kota idi bunu sonra 8 mbps kotasız yaptılar.
    İnternet ucuz olmadığı müddetçe uçmaya gerek yok.bence bi aile için en düşük 8 mbps yeterli.
    Hani 100 yada 1000 mbps imkanı yoksa anlarım.ama isteyen 100 mbpsde alabiliyor. 1000 mbps içinde fiber gerekiyor.Turkiyenin 100 mbps internet alt yapısı var ama insanlar tercih etmiyor çünkü bütçeme uygun değil 8 işimi görüyor diyor.fiber neden kurulmuyor deniyorsa insanlarda talep yok.insanlar talep etse fiber kurarlar yoksa 1 kişi isteğiyle fiber altyapısı kurulmaz.singapurda 500 mbps 135 kusur TL.bizde en düşük 8 mbps 58 lira.burda önemli olan internetin bütçeye uygun olması.insanların parası olsaydı 100 mbps geçerdi.Ülke ortalaması artardı.ama ülke mbps ortalaması artcak diye insanlar cebinden para verme zorunluluğu yok.bence ülkede olarak internet bütçeye uygun.en azından ayda en az 100 130 lira değilde en az 50 60 lira internete para verebiliyorum.

    • paranız olsa da yüksek hız alamıyorsunuz çünkü dediğiniz gibi talep yok ve çoğunlukla 100 Mbit ve üzeri ülkemizde lüks görülüyor.Talep fazla olsa mecburen fiber döşenir.

  5. Bu listede Türkiyede olması lazım bu kadar berbat bir internet yok artık bu listedekilerin bile bizden daha iyi interneti olduğuna şüphem yoktur. Eeee kimse bilmez 90 larin altyapisini kullanan bir ülke ne olacak hep geri hep geri!

  6. Türkiyeyi dahil etmemiş olmamaları internetin bu üllede hızlı olduğu anlamını malesef taşımıyor. Hatta listelenen ülkelerin ne durumda oldukları aşikarken lıyaslama bile yapılmaz… Biz hala simetrik internet hizmeti alamayan, kötü alt yapısı olan, hatta hiç alt yapısı olmayan kasaba ve mahallelere sahip bir ülkeyiz. Bir de son zamanlarda fiber veya adsl alt yapısı olmayan yerler için 4,5 G üzerinden faiş fiyatlarla internet hizmeti satmaya başladılar ki evlere şenlik. Çünkü hem pahalı, hem 4.5G olduğu halde yavaş.

  7. Şöyle bir ortalama tablosuna baktım Irak bile 109. sırada ve Ermenistan 104. biz 102 sıradayız 180 ülke içinden.Irak ve Ermenistan ile hemen hemen aynı kulvardayız.Yunanistan 97. sırada ve bizden önde.Bazı arkadaşlar durumun vehametini tam olarak kavrayamıyorlar.Üstelik gitgide geriliyoruz.Artık bilişim çağındayız,herşey internet ve bilgisayar üzerinden yapılıyor.Bu yavaş internet yüzünden ne iş gücü,zaman ve para kaybı yaşanıyor bunu bir düşünün lütfen..

  8. Azerbaycan nerde ? Şu an kullandığım internet 2mbs ve keçdiyimiz yıl azerbaycanda ortalama interneti 8mbs almışlar bende burda ülkeleri kbs-lerle bekliyom birde zırçlxşsəaçf

  9. Evet turkmenistan en yavas internet ve hersey turkiyenin 3 kati yani oradaky 3 mbps faln yalan suan 3. 4 kbs aliyor ve en pahali internet olarak geciyor ancak burada herseye vpn kullanarak giriliyor bu internetin fiyati 200manat vpn lerin 100% de 0.5 calisiyor calisan vpn parali fiyati 80 manat bence siz halinize şükür edin yani siz orada bir asgari ücret ile a21s alabiliyorsunuz burada asgari ücret 1000 manat a21s 5800 manat yani birinin hic para harcamadan 5..6 ay para biriktirmesi gerekiyor gerisini siz düşünün

  10. Türkiye’de 100mbps parası alıp Max 10 minim 500kbps hız veriyorlar sorunca alt yapı coğrafi şartlar gibi saçma sapan bahaneler söyleniyor. O zaman neden olmayan internetin parası alınıyor varmış gibi reklam yapılıyor. Vatandaşın hakkı yok yalandan 1 veya 2 sene sözleşme imzalatılıyor

  11. Bizde klasik lafı söylüyorum. Altyapı yok, altyapı desteklemiyor. Belediye izin vermiyor….
    Böyle nereye gideceğiz biz söyler misiniz daha ne kadar böyle gideceğiz ?

  12. Dünyanın en iyi 10 ekonomisinin içinde olmayı hedefleyen bir ülke için internette 180 ülke arasından 102. olmak gerçekten son derece utanç verici. Bu rezillikten bir önce kurtulmamız gerekiyor.
    2021 yılında hak ettiğimiz internet gerçekten bu değil…

  13. O dediğini hala diyen var. Bilenler varsa Antalya Erasta altında ki meşhur ttnetin altyapıları yöneten merkez yeri. En mümkün olay için bile yardımcı olunmuyor.

  14. Yorumlara baktım da , millet niye bu halde sorusunun cevabı gibi. Herkes “Türkiye niye yok, Türkiye orta sıralarda bence vb”, gibi saçma sapan şeyler yazmış. Bu da yaziyi kimsenin okumadığını gösteriyor. Okumayan bir millete.de bu kadar İnternet hızı mustehaktir. Bu arada yazının sonunda Türkiye 182 ulke arasında 102. Diyor

  15. 1.sırada bana göre türk interneti hız olarak değil alan yok. Yani bir takım spastikler hergün bir linki kaptmaktadırlar. nedeni ise ben sevmem sen de sevme.Aman allah ım gırrrr

  16. ben 20’ye çıkamadım ne 35’i
    1000mbps den bahsediyorlar paran olsada alamıyorsun orada saniyeler içinde burada dakikalarca node_modules inmesini bekliyorsun

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version