Elon Musk’ın roket şirketi SpaceX ve Endonezya, geçtiğimiz gün ücra yerleri internete bağlamayı hedefleyen bir proje ile gündeme geldi. Milyon dolarlık proje kapsamında ABD’den ülkenin en büyük telekomünikasyon uydusunu fırlattı. Bununla birlikte Endonezya uydu internetine geçmiş oldu İşte konuyla ilgili detaylar!
Endonezya, 50 bin kamu hizmeti noktasına erişim sağlayacak
Endonezya’nın 280 milyonluk nüfusunun yaklaşık üçte ikisi internet kullanıyor. Ancak bu bağlantı, Güneydoğu Asya ülkesinin az gelişmiş doğu adalarında oldukça sınırlı. Endonezya Bakanı etkinlik öncesinde bir açıklama yaptı.
Açıklamasında uydu teknolojisinin sağlayacağı faydalardan bahsetti. Açıklamasında, “Uydu teknolojisi, önümüzdeki on yıl içinde fiber optikle ulaşılamayan bölgelerdeki köylere internet erişimini hızlandıracak” ifadelerine yer verdi.
Endonezya’nın 5,5 tonluk uydusu (SATRIA-1), Thales Alenia Space tarafından inşa edildi. SpaceX’in Falcon 9 roketi tarafından Florida’dan yörüngeye yerleştirildi. Sonrasında ise oldukça hassas bir iniş ile açık denizdeki bölgeye geri dönüş yaptı.
Tüm bunlarla birlikte uydu, Endonezya’nın doğu Papua bölgesinin üzerindeki yörüngede olacak. Endonezya hükümeti ise saniyede 150 gigabayt kapasiteye sahip olduğunu ve 50 bin kamu hizmeti noktasına erişimi sağlayacağını söyledi. Ayrıca bu proje, hükümet ile Endonezya uydu hizmeti sağlayıcısı PT Satelit Nusantara Tiga arasında bir kamu-özel sektör ortaklığı olarak yer alıyor.
Peki, siz Endonezya uydu interneti hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Bizimkiler de boş şeylerle ovunuyorlar
Bilirkişi aslında bomboş birisin.. sana ait olmayan uydulardan herşeyini yöneteceksin öylemi :)) Yarın abd silahları türkiyeden değil bizden alacaksın dese ne yapacaklar? Aynı kafa ların uçak fabrikasını kapatip şuan yok F35 yok F 16 yı vermiyorlar deyip güvenliğini boşa çıkarırlar. Ha elin uydusu ha elin uçağı.. bi akıllanamadınız yahu.. valla yorulduk artık bunları anlatmaktan. Çıkarın artık kafanızdaki kask ı..
Türkiye ‘de mevcut Türksat uydusu üzerinden yapılabilir, küçük bir düzenlemeye bakar.
Bir de Endonezya uçakları ucuz olsa
Elon Musk gibi insanların bir “kazançları” var ki,bir tür “iyilik” yapıyorlar.
Onlarda internet ücreti ne kadar
Bizde bu işi kim yapacak. Devlet mi özel sektör mü ? Önemli olan bu özel sektör Para Para PARA almadan zam yapmadan rahat durmaz.
95gb internet Tr parasıyla 200 TL ye denk geliyor. Ama içinde dakika ve SMS yok.
Bizim operatörlerlerde milletin kanını emiyor para onlarda olunca adalette ellerinde hükümette
Adamlar uçacak, helal olsun hacı
Şu Türk Telekom temelinden kurtulsak
Battımı sana?
Bizdeki özel şirketler de, kamu kurumları da daha çok para kazanmanın peşinde, abonelere sözleşme sırasında vaat ettikleri hiçbir şeyi yerine getirmiyorlar.
İnternet Hızını gücünü artırdıkça eko sisteme zararı varmı.? Uçakların sırtına kamera koyup uçak bulut üstü yüksek irtifada iken. Uçak sırt kamerasıyla uzay daki casus uydu sisemleri gözlemlenmelidir. Yabancı uydular gökyüzündenden Lazer vs kullanıp Ulusal Ülkelere yapılan pir tür iklim modifikasyonu vs varmı araştırılmalıdır. Misal casus uydular ile gökyüzünde hologram oluşturma gb gibi. Bizim Türksat uyduları niye hiç uzayı uzay boşluğunu yıldızları gezegenleri gösteren kamera sistemi yok. Hiç yerli uzay görsellleri göremiyoruz. Gökyüzü uydularımızdan atmosfer tabakası yan taraf gösteren kameralar olmalı. Atmosfer statosfer vs kimler ne casus uydular ile neler yapıyor iklim neden bozuluyor insan faktörü dış mibnnak olayı varmı. Nasa pek güven vermiyor bana göre. Kendi bilgilerimizi araştırmalarımızı yapmalıyız derim. Aselsan tübitak türksat otdü vs lütfen atmosverimizi yörüngemizi koruyalım araştıralım bu yabancılar dış kaynaklı ülke uyduları ne tür gizli projeleri var. Uzaylı var deniyor. Uzaylı varsa marsa vs nasıl yerleşip üst kurmak amaçları olabiliyor. Bizlere anlatılmayan şeyler Dünya halkları manupile ediliyor. Küresel planları olan masum olmıyan yabancı kaynaklar fonlar. Güvenliğimiz gökyüzünden başlar. Saygılar. Hemen kınamayın beni sözlerimi süzüp doğruluk payı olamazmı düşünmelidir.
Biz uçuyoruz ya aya 4 şerit yolumuz varya İnternet neki az kaldı ışınlanma ağız…. 2024 yerel seçimlerinde işinlamaya geçeceğiz dünya kıskanacak.
5 G veya 6G vs ister 10G internet olsun. Bu internet hız ve güç artırımı Dünyadaki yaşamı doğayı tüm canlıları nasıl etkiler zararı nedir. Sadece İnsan internet erişimi olsun diye tüm düzeni bozmak olmamalı. Misal sonarlarmı vericilermi okyanus ve denizlerde toplu balık ölümleri sebepleri balinaların karaya vurmaları vs sadece çevre kirliliğimi yoksa geliştirilen teknolojilerin hayvanların yaşamını bozuyormu. Tarafsız küresel sermayenin hizmetinde olmayan bilim dünyası varmıdır araştırılıyormudur.
Hani küresel ısınma kuraklık kapıdaydı. Şimdilerde sanki Okyanus Ülkesi gb olduk. Fırtınalar seller hortumlar depremler peş peşe gerçekleşir oldu. İklim küresel ısınma ve küreselcilerin metan gazı sebebi inekleri azaltılması projeleri. Dünyamızın gölleri okyanusların denizlerin tabanları yeraltından kendinden metan gazı fışkıran yerler yokmu. Sadece inekler metan gazımı çıkarıyor. Hava modifikasyonu. Bu binlerce uydu yollamalarının sebepleri sadece internet iyi çeksin olamazdır. Binlerce uyduyla uzay atmosferinde neyi hangi projeleri gerçekleştirecekler. İnsanlığı doğayı seven erdemli zeki insanlarda vardır araştırıp inşallah bizleri uyandırırlar. Uzaydan uyduyla güneş enerjisi dünyaya aktarılan preje yapılmış. Pekala hava bulutlu yerden uzay gözlemi yapılamadığı zaman. Bu gizli yabancı casus uyduları lazer sistemi yada aynalama büyüteç etkisiyle uzaydan dünyanın bir noktasının aşırı ısınmasını sağlamış olsalar nasıl haberimiz olacak. İklimi bozma denemeleri varsa ya. Biz casus uydu varmı gözlemleme imkanımız belki yüksek irtifaya çıkabilen uçakların sırtına yukarıyı gözleyen kameralar takılabilinir. Bulut üstünden uzayda ne dolaplar dönüyor gözlemlenir. Hep yeryüzü kaydı yapılıyor. Yerli Türk yapımı uzay gözlemi havadan yapılabilinmeli. İstikbal atmosferin sıtatosferin gökyüzünün güvenliğinden geçer. Hürmetler.
Endonezyalı eşin belli.
Endonezya uçakları ucuz olması için Senin THY ucuz olması lazım.
Endonezya suçu Yok.
İnternet erişimine özel ve ülkemizin tamamını kapsayacak şekilde bir uydu yapılabilir. İMECE benzeri ve kapasitesi daha yüksek planlanıp, İnternet abonelikleri daha ucuza sağlanabilir.
Bizde hala köprü yaptırdığımız özel şirketlere her ay geçmediğimiz köprüler için para ödeyelim sonra biz yaptık diye övünek
Çok kızgınım.
Endonezya 2006’da bütün ülkeye fiber döşediğini ve isteyene 1.000 mps hızında internet vereceğini açıklamıştı. Şimdi işi bir adım daha ileri götürüyor.
Bizimkiler nerde?????
Bursa’da 100 mps fiber bağlattıramıyorum. Altyapı yokmuş. Ben mi yapacağım altyapıyı. 2015’den beri evime fiber bağlatamadım. Evim dağ başında da değil. Şehrin merkezinde Sur Yapı AVM’ye 600 metre.
Endonezya’dan alacağım var beni dolandırdı lar A4 fotokopi kağıdı ithalat yapıyor dum para yı aldılar ama ürünleri gondermediler önce benim para yı odesinler
Saniyede 150 gigabayt 50000 noktaya bağlanınca her bir bağlantı için 3megabyte oluyo eğer yanlış anlamadıysam. İnternet altyapısının olmadığı alanlarda ve adalarda kullanılabilir. Adadan adaya fiber optik kablo çekmek çok masraflı olacağı için endonezya için mantıklı bir çözüm. Ama Türkiye de böyle bir şeye gerek yok.
Halkı Fakir aç olan bir ülke internetle çağmı atlarmış hadi ordan.!.
Bizim ülkede millete zam kazığı saplamakla meşguller
Ev interneti hizmeti edinnmek istediğinizde kutunuz varmı diye soruyorlar. Eğer bilhassa kırsalda. Yeni ev yaptıysanız internete ulaşmanız mümkün değil . Eğer uydu anten sisteminde kutu problemi yoksa, Türkiye uydu anten sistemine acilen geçmesi lazım.
Endenozyalılar zaten internet bağımlısı yemeği bile ekran karşısında yiyorlar gösterişi çok seviyorlar fakirler ama eylence düşkünleri
Üzülüyorum bunlara
Çok üzücü. Cok üzülüyorum. Ağlıyorum
Bence bağımlılık yaratır.savas halinde herhalde size hizmet vermezler…
Endonezya adalar ülkesi olduğunu hesaba katarsak akılcı bir proje.
İnşallah kullanma ya da garanti vermemişlerdir