Uzun zamandır adını yüksek kapasiteli ve uzun ömürlü bataryaları, enerji kaynaklarıyla duyuran firma Energizer, önümüzdeki günlerde Los Angelas’ta düzenlenecek olan Tüketici Elektroniği Fuarı yani Consumer Electronics Show (CES) 2015’te bir çok üretici gibi oda yeni ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor.
Ancak firma bu kez uzun yıllardır yaptığı işi değil, yeni bir pazara giriş yapmaya hazırlanıyor. Akıllı telefon pazarına giriş yapacak olan Energizer’in üreteceği akıllı telefonlar ise tıpkı Casio, Caterpillar ve Kyocera gibi markaların yaptığı gibi ekstra dayanıklı cihazlar olacak.
Suya, toza ve çarpmaya karşı dayanıklılık sağlayan rugged gövdesi ile ağır iş şartları altında çalışanlar için yeni bir seçenek olacak. Firma, akıllı telefonun üretimi içinse DDM firması ile ortaklık yaptı ve tasarımı kendisine ait olan modelin üretimini DDM adlı firma üstlendi.
Henüz cihazın teknik detayları netlik kazanmış olmasa da cihazdan beklenen orta seviye donanım özelliklerine sahip olması yönünde. Muhtelemen Snapdragon 410 seviyesinde bir işlemci kullanılacak modelde 1 GB RAM’e yer verilmesi bekleniyor.
Ayrıca modelin, uzun yıllardır batarya üreten bir firmadan beklendiği uzun süre kullanım ömrü sunmayı hedeflediği de belirtiliyor.
:: Energizer’in üreteceği akıllı telefon hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sadece pil ömrü için bile alınır. Çok dayanıklı bir pil kullanacaklarını düşünüyorum.
Birtek bizim Kasap Fahri akýllý telefon piyasasýna girmedi, ondanda bir atak bekliyoruz.
Energizer haberini gördükten sonra herhalde uzun ömürlü bitmeyen pilli telefon yaptılar zannettim 😀
yaw bune böyle önüne gelen geçen herkes telefon yapar oldu bıktık artık bunlardan
Firmadan beklenen telefon değil uzun omurlü pil, namına yakışsın şu anki pillerden 3-4 kat daha uzun omurlu olsun 🙂
Bi sen eksiktin zaten
cat çakması
Şarjı 1 hafta giderse alırım.
Sen de geldin tam oldu
Bende telefon çıkarıyorum duyrulur.yazan derleyen kahveci MEMO
Arkadaslar bim de akıllı telefon yapmıs üstelik sadece 39.90 saldırın:)
Ces te bende yeni telefon tanıtacağım
Androidin yapısının pil ömrüne karşı dezavantajlı olması yanında bu tür bir ekstra dayanıklı ürünü kullanabilecek kitlenin iş alanında olması ve androidin iş yaşamındaki windows'a göre dezavantajlarını göre göre neden hem android hemde dayanıklılık bir arada sunuluyor. Demek istediğim pili yoğun kullanımda bir günün üzerini görebilen düşmeye toza dayanıklı bir telefon iş hayatında çok daha avantaj sağlayacağı için şirket ortamlarındaki uygulamalarda (stok sayım, saha satış, teknik destek,…) doğrudan windows platformu altında domaine kayıtlı bir şekilde kullanmayı her şirket mantıklı bulabilecekken bunun yerine tüketici elektroniğinde herkesin bir şekilde içinde olmaya çalıştığı ve yabancısı oldukları rekabetçi bir alanı androidle zorlamaya çalışmak neden?
Olan büyük telefon markalarına dayanıklı batarya yapsın yeter bu piyasaya girmesine hiç gerek yok….
pil şeklinde telefon yapacak…