Reklam

Enerji Bakanı’ndan kış saati açıklaması!

4
Reklam
asdasdas

Ülkemizde 2016 yılında alınan karar ile yaz-kış saati uygulamasını kaldırdı ve saat dilimi sabitlendi. Saat dilimi sabitlenirken kış saati değil, yaz saati tercih edildi. Kalıcı yaz saati uygulamasının herhangi bir tasarruf sağlamadığına dair tartışmaların alevlenmesi sonrasında, bu konuda son günlerde ana gündem maddesi haline geldi.

2016 yılından bu yana ülkemizde uygulanmakta olan kalıcı yaz saati uygulaması tartışılmaya devam ediliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 11. Türkiye Enerji Zirvesi‘nin açılışında yaptığı konuşmada bu konuya değindi.

Bakan Dönmez: 6 milyar lira tasarruf sağladık

Türkiye’nin bu uygulama sayesinde bugüne kadar elektrikte 6,82 milyar kilovatsaat tasarruf sağlandığını dile getiren Bakan Dönmez, bu tasarrufun parasal karşılığının 6 milyar lira olduğunu dile getirdi. Buna ek olarak “26 Mart 2019’da Avrupa Parlamentosu’nda gerçekleştirilen oylamayla Avrupa Birliği’nde mevsimsel saat değişikliği uygulamasına son verilmesi önerisi kabul edildi.” ifadelerini kullandı.

Reklam

Bloomberg HT’nin haberine göre, yenilenebilir enerji konusunda ülkemizdeki kurulu gücün 53 bin megavata ulaştığını belirten Dönmez, bu alanda 2023 hedeflerine şimdiden ulaşıldığını vurguladı.

Kalıcı yaz saati uygulaması başta çeşitli büyükşehir belediye başkanları olmak üzere, ülkemizdeki birçok bürokrat tarafından tasarruf konusunda bilimsel verilen olmadığı belirtilerek eleştiriliyor. Birçok vatandaş ise karanlıkta işe / okula gitmek zorunda kalmaları ve diğer ülkeler ile aramızda oluşan saat farkı nedeniyle bu uygulamadan dönülmesi gerektiğini savunuyor.

4 YORUMLAR

    • Uygulama doğru; ancak sabit kalınan saat dilimi yanlış. GMT +2 de yani kış saatinde sabit kalınması gerekiyordu. Biraz coğrafya bilginiz olsa bilirdiniz. Bir sürü insan işine, çocuklar okuluna karanlıkta gidiyor. Sizin tercihinize göre olan bir şey değil bu.

      • Coğrafyayı, kaderi, her şeyi siz biliyorsunuz…
        Günün o erken saatinde dışarda olan insan sayısı ile akşam saatinde dışarıda olan insan sayısını düşün. Kim daha fazla istifade etmiş olacak güneşten? Havanın daha geç kararması daha doğru bence. 17.00 de kararacak olan hava 18.00 de kararıyor yani. Okula karanlıkta giden çocuğun okuldan sonra bir saat daha fazla aydınlık vakti olacak…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version