İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil

Ericsson’dan 3G’de Hız Rekoru

Ericsson, kendisine ait olan HSPA dünya rekorunu bir kez daha kırmaya hazırlanıyor.

Melih Çelik

okunma

Ericsson’dan 3G’de Hız Rekoru

Ericsson, kendisine ait olan HSPA dünya rekorunu bir kez daha kırmaya hazırlanıyor. HSPA çoklu taşıyıcı özelliğine sahip MIMO teknolojisini kullanarak, saniyede 56 Mb veri transfer oranına ulaşılan uygulama, 1-3 Nisan tarihlerinde Las Vegas’da düzenlenen CTIA Wireless Fuarı’nda gerçekleştirilecek. Uygulama, mobil genişbant deneyimini farklı bir boyuta taşıyan HSPA’in gelişimi için önemli bir adım olarak görülüyor.


Ericsson, 3G’de kendi hız rekorunu tekrar kırmaya hazırlanıyor.

Ericsson’un bu hıza ulaşabilmesinin altında yatan sır, çoklu giriş-çoklu çıkış (MIMO) ve çoklu taşıyıcılı HSPA teknolojisinin  bileşimine dayanıyor. MIMO, en yüksek veri hızlarına ulaşmayı sağlarken, spektral verimliliği artırıyor. Bu da daha yüksek şebeke kapasitesini beraberinde getiriyor.

{pagebreak::Rekor Denemesi CTIA Wireless’da}

Rekor Denemesi CTIA Wireless’da

Rekor uygulaması, Ericsson’un HSPA özellikli mobil genişbant router’ının konsept tasarım versiyonu ile gerçekleştirilecek. Genişbant erişime ihtiyaç duyulan her yerde kullanılabilen bu ürün, aynı mobil genişbant bağlantıyı birden fazla kullanıcıya paylaştırarak bağlantının daha verimli kullanılabilmesini sağlıyor.

Standardize edilmekte olan HSPA çoklu taşıyıcı teknolojisine sahip MIMO’nun, 2010 yılından itibaren ticari kullanıma sunulması planlanıyor. Ericsson, hızı 42 Mbps’e kadar çıkabilen çoklu taşıyıcılı teknolojinin ticari kullanımını 2009 yılı sonu itibariyle destekleyecek. Ericsson, bu hızdaki başarılı bir uygulamayı Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde gerçekleştirilmişti.

:: Bu hız yarışının bitiş çizgisi var mı?

Bilgi için: Ericsson

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam