Eski Aston Martin CEO’sundan İngiltere’ye uyarı

3

Aston Martin‘in eski tepe yöneticisi, İngiltere‘nin elektrikli otomobiller için piller yapması gerektiğini, aksi takdirde yerel otomobil endüstrisinin çökeceğini belirtti.

Mercedes uygun fiyatlı elektrikli otomobilini tanıttı

‘Birleşik Krallık pil fabrikası kurmalı’

Aston Martin’in eski patronu Dr. Andy Palmer, Birleşik Krallık’ta pil “gigafactory’lerinin” kurulması gerektiğini, aksi takdirde ülkenin otomotiv endüstrisinin tamamen kaybedebileceğini ifade etti.

Palmer, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve ticaret sekteri Kwasi Kwarteng‘e konuyla alakalı bir mektup yazdı. Brexit ticaret anlaşmasının, otomobil üretilerinin bataryalarını Birleşik Krallıkta’tan temin edememesi durumunda “felç edici tarifeler” riski ile karşılacağını belirtti.

Ayrıca Palmer, bu durumu 2030 yılına kadar yeni benzinli ve dizel otomobil satışlarına getirilen yasağı temel neden olarak gösterdi. Ek olarak yerel endüstrinin hızla elektrifikasyona geçmesi ve kendi akü tesislerini kurması gerektiği de diğer temel nedenler arasında.

Palmer, Birleşik Krallık’ta üretilen elektrikli araç pilleri olmadan, ülkenin otomobil endüstrisi antika bir kalıntı olma ve Çin, Japonya, Amerika ve Avrupa tarafından geçme riskiyle karşı karşıya” diye yazdı. “İş anlayışı, otomotiv endüstrisinin akülerin olduğu yere taşınacağını ve zamana karşı sıkı bir yarışla karşı karşıya olduğumuzu söylüyor.” açıklamasında bulundu.

Ek olarak Palmer, İngiltere‘de otomotiv sektörüyle ilişkili 800.000 işin, köklü pil üretimi olmadan risk altında olacağına inanıyor.

Son olarak Palmer, “Avrupa Birliği’nden ayrılmak bize geleceğin endüstrilerinde rekabet etme fırsatları sağlıyor” diye ekledi. “Yine de, Fransa, Almanya ve daha geniş AB, pil ve elektrikli araç bileşenleri üreten fabrikalara büyük yatırımlar yaparak niyetlerini gösteriyor.” diye ifade ediyor.

Avrupa Birliği AutoCar raporuna göre, İngiltere-AB ticaret anlaşmasındaki menşei şartları kuralları, 2026 yılına kadar Birleşik Krallık’ta üretilen elektrikli araçlar için pillerin yalnızca AB dışından temin edilen bileşenlerin yüzde 50‘sini içermesine izin verileceği ya da başka bir ülkeye ihraç edildiğinde önemli tarifelerle karşı karşıya kalacağı anlamına geliyor.

Palmer’in açıklamalarının hemen ardından Birleşik Krallık’taki West Midlands Belediye Başkanı, Coventry’de bir bataya “gigafactory’nin” kurulabileceğini açıkladı.

3 YORUMLAR

  1. Türkiye’nin TOGG için Çinli şirketle yaptığı ortaklık var bu da gösteriyor ki devletin başındakiler geleceğe hazırlanmaya başlamış

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version