Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Eski WhatsApp yöneticisinden Facebook itirafı: Böyle olacağını bilmiyorduk

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Sosyal medya devi Facebook (yeni adıyla Meta), 2014 yılında WhatsApp platformunu 22 milyar dolara satın almıştı. Aradan geçen 4 yıllık sürede WhatsApp’ın kurucuları Brian Acton ve Jan Koum, şirketten istifa ettiler.

Görevini bırakan bir başka isim de, 2011 – 2018 arasında WhatsApp’ta Baş İşletme Sorumlusu olarak çalışan Neeraj Arora olmuştu. Arora yıllar sonra paylaştığı bir tweet dizisinde, uygulamanın Facebook’a satışı sürecinde önemli bir rol oynadığını belirterek, bunun için pişman olduğunu söyledi ve adeta içini döktü.

WhatsApp grupları için kaos yaratacak bir özellik geliyor!

Anlık haberleşme platformu WhatsApp, grup yöneticilerinin mesajları kontrol etmesi için ayrı bir özellik daha getiriyor! İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Eski WhatsApp yöneticisi: Facebook yönetimi bize söz vermişti

Neeraj Arora, 2012/2013 yıllarında Mark Zuckerberg ve Facebook yönetiminin WhatsApp’ı satın almak için kendileriyle iletişime geçtiğini söyledi. Ancak başlangıçta bunu reddettiklerini ve uygulamayı satmak yerine büyütmekte karar kıldıklarını sözlerine ekledi.

Takvimler 2014’ü gösterdiğinde Facebook tarafından yeniden bir ortaklık teklifi aldıklarını belirten Arora, Mark Zuckerberg’in taahhütlerini şöyle sıraladı:

“WhatsApp’ı ilk günlerde kullandıysanız, ürünü neyin özel yaptığını hatırlarsınız: Uluslararası iletişim” diyerek sözlerine devam eden Neeraj Arora, uygulama sayesinde SMS ve arama ücretleri olmadan iletişim kurulabildiğinin altını çizdi. WhatsApp’ın o dönem kullanıcılardan 1 dolar ücret aldığını da hatırlatarak şöyle konuştu:

WhatsApp, kullanıcılardan uygulamayı indirmeleri için 1 dolar ücret alarak para kazandı. Ve Facebook (bize söylediklerine göre) misyonumuzu ve vizyonumuzu destekledi.

“Duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk”

Yapılan görüşmeler esnasında; kullanıcı verilerinin gizli ve güvende kalacağı, WhatsApp’ın reklamsız olacağı ve platformlar arası izleme yapılmayacağı konularında net bir duruş sergilediklerini belirten Arora, “FB ve yönetimi aynı fikirdeydi ve misyonumuza inandıklarını düşündük. Ancak tabii ki öyle olmadı” şeklinde konuştu.

2018 yılında ayyuka çıkan Facebook/Cambridge Analytica skandalını hatırlatan Neeraj Arora, “2014 yılında WhatsApp, Facebook tarafından 22 milyar dolara (nakit ve stok olarak) satın alındı. Ancak 2017 ve 2018’e gelindiğinde işler çok farklı görünmeye başladı…” ifadelerini kullanarak pişmanlığını şöyle dile getirdi:

Bugün WhatsApp, Facebook’un en büyük ikinci platformudur (Instagram veya FB Messenger’dan bile daha büyük). Ama yüreğimizi döktüğümüz ve dünya için inşa etmek istediğimiz ürünün bir gölgesidir. Ve Facebook’un bir parçası olduğuna pişman olan tek kişi ben değilim.

Başlangıçta kimse Facebook’un kullanıcı verilerini silip süpüren ve kirli parayı tüküren bir Frankenstein canavarı olacağını bilmiyordu.

WhatsApp’ın kurucusu kim? İşte hayat hikayesi!

180 ülkede aylık 2 milyar kullanıcısı olan WhatsApp uygulaması şu anda kimin? Kurucuları Brian Acton ve Jan Koum bu günlere nasıl geldi?

Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda veya SDN Forum’da paylaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam