Tüm Android cihazları tehlikeye sokan yeni bir açık ortaya çıktı. Buna göre virüslü uygulamalar sistem uygulaması gibi karşınıza çıkıyor.
Google’ın Tehdit Analiz Grubu, Android akıllı telefon kullanıcılarının, e-posta virüsüne karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Güvenlik araştırmacıları, telefonunuzu uzaktan kontrol edebilen Netflix virüsü tespit etti. Zararlı yazılım, kişilerinize WhatsApp’tan mesaj gönderebiliyor.
Pek çok kişinin telefonlarına virüs bulaşabiliyor. xHelper isimli uzun zamandır ortada olan ve silinemeyen Android virüsü sırrı çözüldü.
Eğer şarjınız hızlı bir şekilde bitiyorsa ve kişisel bilgilerinize başka yerlerde de rastlıyorsanız bu uygulamalardan birini indirmiş olabilirsiniz. Android yetkilileri, duruma derhal müdahale etti.
Google Play Store’da tespit edilen kötü niyetli uygulamalar hızlıca kaldırılıyor olsa da, zararsız uygulamalar tamamen ortadan kaldırılamıyor. Android reklam virüsü milyonlarca kez indirildi
Yeni keşfedilen Android virüsü, bulaştığı telefonlarda farkedilmemek için elinden geleni yapıyor. Kendini gizleyen Android virüsü, farkedilmemek için nasıl yöntemler kullanıyor?
Siber dolandırıcıların yeni hedefi uygulama geliştiricileri oldu. Play Store üzerinde 200’den fazla virüslü uygulama tespit edildi!
Google dün, Play Store üzerinden tam olarak 29 zararlı uygulama kaldırdı, gerekçe ise bu sefer çok ağır. Bu Android uygulamaları, eğer cihazınızda bulunuyor ise, fotoğraflarınızı ve verilerinizi çalıyor.
Rusya merkezli antivirüs satıcısı, 42’den fazla Android akıllı telefon modelinin bankacılık virüsü (trojanıyla) satıldığını açıkladı. Bakalım bu modeller hangileri?
Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olmasından dolayı kötü niyetli yazılım geliştiricilerinin bir numaralı hedefi…
Akıllı cihazlarda kullanıcılar her gün yüzlerce linke tıklayıp, onlarca yeni uygulama indiriyor. Bazı uygulamalar gayet…