Luna, ev işleri konusunda uzmanlaşmış ve ergonomisi ile ilgi çeken bir robot. Kolay bir kullanıma sahip olan Luna, bu senenin sonunda uygun bir fiyat ile piyasada olacak.
157 cm büyüklüğünde ve 30 kg ağırlığında olan bu robot, Robodynamics’in ikinci nesil ürünü. California’lı tasarım stüdyosu, ilk nesil robot olan Tilr’ı alıp ciddi değişiklikler yapmasıyla Luna ortaya çıktı.
Dünyanın ilk kişisel robotu olan Luna, ev işlerinde yardımcı olması için Robodynamics tarafından geliştirildi
Luna ilk olarak ergonomisi ile ilgi çekiyor. İnsan bedeni örnek alınan bu robotun kafasında, 8 inç (20 cm) büyüklüğünde bir LCD ekran yer alıyor. Luna, iki adet kola sahip.
Cisimleri tutacak bir ele sahip olmayan bu robot, aşağı doğru indikçe kalınlaşıyor. Luna, hareketi kasanın altında bulunan tekerleklerle sağlıyor.
{pagebreak::Upgrade Edilebiliyor}
Upgrade Edilebiliyor
8 Megapiksel çözünürlüğünde bir kamera ile görüş sağlayan Luna, insanlarla konuşmayı üç farklı mikrofon üzerinden yapıyor. Verdiği cevap üzerinde bulunan hoparlör sayesinde duyuluyor. Üzerindeki sensörler ise engelleri kolayca geçmesini sağlıyor.
Luna’nın en büyük özelliği donanım güncellemesine izin vermesi. Eksik olan bir özellik, üzerinde bulunan Luna Expansion Ports (LXP) yuvası ile giderilebiliyor. USB arabirimini de destekleyen bu robot, 5 ile 12 volt güç bağlantısı da sağlayabiliyor.
Luna’nın iç kısmında minik bir bilgisayar sistemi yer alıyor
LunaOS adında kendi işletim sistemine sahip olan Luna, Poky Linux altyapısını kullanıyor. Kontrol ve komutları çift çekirdekli ve 2 GHz hızında Intel Atom işlemcisi sağlıyor. NVIDIA grafik işlemcisi içeren bu robot, 32 GByte’a kadar yükseltilebilen 8 GByte bellek kullanıyor.
Haberleşme, WLAN (802.11g) üzerinden sağlanıyor. İsteyen müşteriler buna ek olarak Bluetooth, 3G ya da 4G teknolojilerine de sahip olabiliyor.
{pagebreak::Ev Ortamı İçin geliştirildi}
Ev Ortamı İçin Geliştirildi
Luna, ev ortamı için geliştirildi. Kullanımı bir hayli kolay olan bu robot, birçok isteği yerine getirebiliyor. LXP yuvası ile genişleyebiliyor olması büyük bir avantaj.
Ayrıca yükleyebileceğiniz uygulamalar ile yeni özellikler kazandırabiliyorsunuz. Günümüzdeki robotlar ya oyuncak ya da akıllı süpürge cihazları. Luna gerçekten çok farklı.
Luna’nın kullanım süresi 4 ile 8 saat arası değişebiliyor. Şarj için aynı süreye ihtiyaç var
Robodynamics, bu ürün ile robot dünyasına yeni bir soluk getirmek istiyor. Luna bu sene sonunda piyasada olacak. Yaklaşık 3000 dolardan satılacak olan bu üründeki hedef, maliyetleri 1000 dolara kadar düşürmek.
:: Böyle bir robota sahip olmak ister miydiniz?
Eli ayağı olmayan bır sey bana nasıl yardım edecek.Konusarak mı :S
Zayen ev işlerini biz yapmıyoruz ki Annem var Evlenince de eşim yapa
Bu modelden yapsınlar alalım, hem dışardaki işlere de yardımcı olur
eh he
Daha çok Blender a benziyor.
Pisliiikkkk
Hiç umrunda değil di mi annen yoruluyo mu bi yerleri ağrıyo mu
Eşine hiç acımadan hiç yardım etmeden bütün işleri ona bırakacaksın değil mi utanmadan
Hiç bi gün de demezsin ki bi robot alayım da anneciğim rahat etsin ya da eşim kendine zaman ayırsın ev işinden kurtulsun.
Robot var ev de mutfak robotları var….robot gibiler öyle duruyorlar…insan kalkar az temizlik yapar demi
cay pisirip servis yapabilse gene idare ederdi de, bence pek is yapmaz bu.
klavye kullanabilen televizyonu acabilen , veya en azindan yumurta psirebilecek bisey olsa is gorurdu.
anlasilan iseyarar bisey icin bu tip gereksizlerden bikacmilyon tane satmalari lazim.
epilasyon aletine benziyor. 🙂
keşke böle bişi yapsalar
Sus len
teşekkür ederim