Her ne kadar normalleşme sürecine geçmiş olsak da, evde daha fazla zaman geçirdiğimiz yeni bir döneme adım attık. İşte evde daha çok zaman geçirdiğimiz bu süreçte oynayabileceğiniz Steam üzerinde yayınlanan en ilginç FPS oyunlar listesiyle karşınızdayız.
En ilginç FPS oyunlar
FPS oyunlar yani First Person Shooting, aslında uzun yıllar önce ilk olarak 1973 yılında Maze War ile hayatımıza girdi. Ancak gerçek anlamda 3D olarak hayatımıza giren ilk FPS oyun 1992 yılında piyasaya çıkan, Wolfenstein 3D oyunu. Tabii ki bugün halen oyun dünyasının klasiklerinden olan Doom‘un da türe katkısını unutmamak gerekiyor.
Bu kadar eskiye dayanan oyun türünün Half-Life ve Counter Strike sonrası çok başka bir boyuta evrildiği ise aşikar. Şu anda uçsuz bucaksız bir evren olan FPS türünden en ilginç olan 5 tanesini sizler için inceledik.
Deep Rock Galactic
Cüceler denilince aklımıza gelen sakallı ve maden peşinde koşan çalışkan canlıların, uzayda maceradan maceraya koştuğu bir oyunla karşı karşıyayız. Oyun hem tek kişilik hem çok oyunculu olarak oynanabiliyor. Ancak tek başına hem zevk vermediğini, hem de karşı düşman maden ekipleriyle mücadelenin pek kolay olmadığını söyleyelim.
Aslında ekip çalışması bu oyun için olmazsa olmazlardan biri. FPS oyunlar genelde, tek başınıza silahınızı alıp, bir şekilde kendinizi mücadelenin içinde bulduğunuz oyunlardır. Ancak burada oyun kurgusu tamamen ekip çalışması üzerine kurulmuş. Dört ayrı cüce sınıfı var ve bunlardan birini seçip yola çıkıyorsunuz.
Deep Rock oynanış
Ama bir ekip içinde başarı için her türden birisinin olması gerekiyor. Aslında FPS şeklinde ilerleyen bir RPG ile karşı karşıyayız. Bu türler şu şekilde: Nişancı, izci, sondajcı ve mühendis.
Nişancı adı üstünde, ekibin silah gücü. Mağaralara girip maden ararken birilerinin bu ekibi korunması ve kollanması gerekiyor. Bu sınıfı seçtiğinizde sürekli olarak tehlikelerle karşı karşıya kalmaya da hazır olun.
İzci sınıfı ise, özel yetenekleri sayesinde hangi mağarada nasıl bir maden var bunu bulabilir. Aynı zamanda ekibin doğru yoldan ilerlemesi de izcinin sorumluluğunda. Sondajcı, maden bulunduğunda bunun en doğru ve en hızlı şekilde çıkarılmasını sağlamakla görevli.
Mühendis ise aslında maden çıkarmaya değil, takımın savunmasına yardımcı oluyor. Bu sınıfı seçtiğiniz zaman, nişancının ve takımın hayatta kalması için savunma araçları geliştirmeniz gerekiyor.
Hangi farklı gezegene giderseniz gidin, oyunda birkaç çeşit mağara var ve bu mağaralar genelde benzer madenleri elde etmenizi sağlıyor. Bu madenler ve bulduğunuz bonus kristallerle, ekibinizi güçlendirmek ve yeni geliştirmeler yapmanız mümkün.
Deep Rock Galactic, özellikle FPS oyun mantığı sayesinde, bilgisayar karşısında heyecanlı dakikalar geçirmenizi sağlıyor. Ancak oyundan gerçekçi grafik beklentiniz olmasın. Zaten halihazırda çok oyunculu oyunlarda, yüksek grafik performansları görmemiz mümkün olmuyor. Bu açıdan da neredeyse her bilgisayarın açabileceği bir oyunla karşı karşıyayız. Oyun Steam üzerinde 50 TL satış fiyatına sahip. Daha fazla bilgiye oyunun Steam sayfasından ulaşabilirsiniz.
MİNİMUM:
64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
İşletim Sistemi: Windows 7 64 Bit
İşlemci: 2.4 GHz Dual Core
Bellek: 6 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 460 veya AMD Radeon HD 5770 /w 1GB VRAM
DirectX: Sürüm 11
Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
Depolama: 3 GB kullanılabilir alan
ÖNERİLEN:
64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
İşletim Sistemi: Windows 10 64 Bit
İşlemci: 2.4 GHz Quad Core
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA 970 / AMD Radeon 290
DirectX: Sürüm 11
Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
Depolama: 3 GB kullanılabilir alan
Evde oynayabileceğiniz derken şaka mı bu.
Normalde işde,sokakta, yazlıkta flan oynuyorduk bunları tavsiyeler için teşekkürler.
hi
Yok ben su altında oynuyom