TBMM kanun teklifleri arasında yer alan İşsizlik Sigortası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nde yer alan evde üretim sonrası internetten satış için vergi muafiyeti maddesi gündeme geldi.
Medium’un genel çehresi değişti: Eleştiriliyor!
Evde üretim sonrası internetten satış için vergi muafiyeti
Coronavirüs nedeniyle dünya çapında oluşan kriz için önlem alan yetkililer, evinde üretim yapan ve ürettiğini internet üzerinden satanlara vergi muafiyeti getirmek için hazırlık yapıyor.
Geliri 220.000 TL ve üzerinde olan kişiler muafiyet kapsamı dışında tutulacak ve yüzde 4 gelir vergisi ödeyecek. Ayrıca üretim yapılmadan satış yapan kişiler ne yazık ki bu muafiyetten yararlanamayacak.
Üretim ve satış haricinde yurt dışından altın ve döviz gibi yatırımlarını ülkemize getiren kişiler 30 Haziran 2021’e kadar herhangi bir vergi denetimiyle karşılaşmayacak.
İşletmelerin istihdam durumuna bağlı olarak yaptığı ihracat üzerinden indirim sağlanacak. Şirketler ihracat üzerinden elde ettikleri kazancın yüzde 50’sini gelir vergisi beyannamesine bildirerek bu avantajdan yararlanabilecek.
Esnaf ahilik sandığı uygulaması 2021 yılında başlayacaktı. Yeni kanun teklifi ile birlikte bu uygulama da 2024 yılında yürürlüğe girecek. Bu sayede esnafların kesinti kapsamına alınması da ertelenmiş oldu.
Ürettiğimiz şeyi yurtdışına satamıyoruz paypay gelmeli.
Paypal isterse gelir kimse ona gelme demiyor. Gelirse de buranın kurallarına uyacak.
PAYPAL RÜYA DEĞİL. Atmaca Yurtdışı adresi / Türkiyede banka hs. ve E-Posta. Sistem hala çalışıyor. ve kullanan işletme sayısı da az. değil. Ev/İş Adresi değil. önemli olan Gerçek bir e-posta hs. olması yeterli. Bankanızda Bir Euro hs açın (telefondaki Banka uygulamalarında 2 tıkla açılıyor ) Ödemeyi bu hs. isteyin hepsi bu….. Ayrıca Aynı sistemde Yurtdışına paypal ödemeleride çalışıyor…..
Sizden almıcaz ama bunun acısını başka yerden çıkarcaz demişler güzel demişler hardcore işlemci bu kadar enerji pompalamıyr
Bi de fiyat yazma zorunluluğu getirseler..
bu 220 bin tl youtube sınırı içinde geçerli mi acaba editörlerden bir yazı bekliyoruz
paypal ile ilgili olmasını umdum ama hayal kırıklığı yaşadım
paypal artık bir rüya, unutun
157 tl ye toplam ne kadar gümrük üçret ödücem acele cevap veriniz