Reklam
    Reklam
    Sosyal Medya

    Facebook Haber Akışını Değiştiriyor

    Sahip olduğu 1.59 milyar kullanıcı sayısıyla dünya genelinde en fazla sayıda kullanıcıya sahip sosyal medya platformu konumundaki Facebook bünyesindeki Haber Akışı‘nda değişikliğe gidiyor.

    Facebook’un, Haber Akışı‘nı yenilemeye yönelik değişikliğinin ardından, dijital yayıncıların varlığında, daha fazla kullanıcıya odaklanacağı dile getiriliyor.

    Reklam
    Reklam

    Facebook kullanıcıya daha fazla odaklanacak

    Reklam ajansları, kurumsal şirketler vb. dijital yayıncıların en çok tercih ettiği sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, son dönem bazında, kişisel kullanımın geride bırakan bu duruma odaklanmayı planlıyor.

    Bu bağlamda bünyesinde “Haber Akışı” özelliğinde algoritma değişikliğine gidecek Facebook, daha fazla aile-arkadaş ortamına yönelecek.

    Kullanıcıların aile-arkadaş ortamı gibi yakın çevresinde odaklı içerikleri, kullanıcıya daha önde sunmayı amaçlayan Facebook, dijital yayıncıları arka plan atma tercihinde bulunacak.

    Reklam
    Reklam

    Facebook yaptığı açıklamasında söz konusu yönelimlerinin, bazı dijital yayıncılarının site trafiğinin oldukça düşmesine sebep olacağı belirtildi.

    Facebook’un paylaşılan içeriğin beğeni sayısı fazla paylaşılma sıklığı az dijital yayıncıların durumdan etkilenebileceğini ifade ediyor.

    Reklam
    Reklam

    Facebook’un algoritma değişikliğiyle, kullanıcılardan aile-arkadaş ortamı tarafından okunabilecek içerikleri paylaşmasını istediğini söyleyebiliriz.

    Dijital yayıncıların kullanıcılara daha fazla içerik üretme yoluna yönelmelerini sağlayacak gelişmenin, yayıncı-kullanıcı etkileşimini arttırması bekleniyor.

    :: Facebook’un dijital yayıncıları arka plana atarak, kullanıcı odaklı bir algoritması hakkında ne düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    4 Yorum

    1. SDN Okuru

      En çok okunanlar yerine en yeni gönderileri görmek daha iyi olur. Çünkü eskiden de öyleydi ve daha güzeldi. En yeniler olmayınca facebook sürekli aynı şeyleri gösteriyor bu da insanların facebooktan sıkılmasına neden oluyor

    2. SDN Okuru

      En çok okunanlar yerine en yeni gönderileri görmek daha iyi olur. Çünkü eskiden de öyleydi ve daha güzeldi. En yeniler olmayınca facebook sürekli aynı şeyleri gösteriyor bu da insanların facebooktan sıkılmasına neden oluyor

    3. SDN Okuru

      artik biseyler yapsa iyi olucak yoksa sonu msn gibi olucak 🙂

    4. SDN Okuru

      Bende bu sorun var şuan. Ana sayfamda sürekli eski şeyler var arkadaşlarımın 15-18 saat önceki paylaşımları, etkileşimleri var. En yeniler tercihinde bile takip ettiğim sayfalar gözükmüyor. Gündemi güncel bir şekilde takip edemiyorum.

    Diğer yorumları gör (3) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap