Amerikan Pediyatri Derneği üyelerinden Dr. Gwenn O’Keeffe, Pediyatri Derneği için hazırladığı “Sosyal Medya El Kitabı”nda, Facebook’un çocuk psikolojisi üzerindeki etkisini gözler önüne serdi. Reuters haber ajansına göre, Gwenn O’Keeffe, “Facebook’un çocuklar için çok zararlı bir uygulama olduğunu düşünmesem de, bazı çekincelerim var.” ifadeleriyle, sözlerine başladı.
Kendine Güven Sorunu
Gwenn O’Keeffe, “Facebook’ta bulunan büyük tehlikelerden biri, çocuklarınızın kendine güvenini sarsabileceği gerçeği. Maalesef sosyal medyayı, yarışma aracı olarak kullanan çocuklar mevcut. Bu çocuklar, sosyo-ekonomik koşulları ve sosyal şartları ile hava atmaya meyilli. İçe kapanık bir ergen, bunlardan rahatsız olup, kendine güvenini tümden yitirebiliyor.” açıklamasında bulundu.
Ünlü doktor, “Facebook’u okul gibi düşünün. Her çeşit insan mevcut; iyi niyetliler, kötü niyetliler. Çocuğunuz, tehlikelerin farkındaysa ve sosyal yaşamı ile internet arasındaki dengeyi kurduysa, zararlar asgari düzeyde olur. Tersiyse, büyük tehlike anlamına gelir.” diyerek sözlerini bitirdi.
Doğru bir tespit. Hayatımıza çok hızlı giren şeyler hakkında çoğu zaman yeteri kadar düşünme fırsatımız olmuyor fakat bu eninde sonunda gerekli. Facebook’un da zararlı yönleri zamanla anlaşılacaktır.
“Facebook’u okul gibi düşünün.” denmiş bu nasıl olur. Okulda hiç olmazsa yaşıtların olur…
Bir de tersinin, ters işaretlisi soralım.
Facebook ortamında zaten bir çocuğun yaşama dair veya bilgisel birşeyler edinebilmesi olası mı?
Olanaksız.
Pediatrist araştırmış ama zaten boşuna çaba.
Hiç bir pozitif şey elde edemez.
çok saçma …günlük hayatta sosyo ekonomik fark sorun olmuyor da facebook’ta mı oluyor? facebook ile uğraşacaklarına, ekonomik sistemi değiştirip, adaletli bir düzen sağlasınlar!o zaman facebook a yansıması da adaletli olur.