Sosyal Medya

    Facebook, Manavgat’ta başlayan yangınlar için yeni bir özellik sundu

    Sosyal medya şirketi Facebook, Manavgat'ta başlayan yangından etkilenen kullanıcılar için önemli bir özellik sundu.

    Sosyal medya devi Facebook, 28 Temmuz’da Manavgat’ta başlayan ve birçok şehri etkisi altına alan orman yangınları ile ilgili önemli bir adım attı. Buna göre şirket, etkinleştirdiği “Güvenlik Durumu Kontrolü” ile bölgedeki topluluğun birbiri ile bağlantı kurmasını sağlayacak.

    Facebook hayata geçirdiği özellik sayesinde etkilenen bölgedeki kişiler, olayla ilgili paylaşımda bulunduğunda Güvenlik Durumu Kontrolü otomatik olarak etkinleştirilecek. Bu kontrol özelliği etkinleştirildiğinde, etkilenen bölgedeki kişiler, Facebook’tan kendilerini güvende olarak işaretlemeleri için bir bildirim alacak.

    Güvende olup olmadığınızı Facebook’tan bildirin

    Bu özelliğe ek olarak, Güvenlik Durumu Kontrolü bildirimine tıklayan kişiler, arkadaşlarının etkilenen bölgede olup olmadıklarını veya güvende olup olmadıklarını bildirip bildirmediklerini de görebilecek. Kullanıcılar Manavgat için etkinleştirilen Güvenlik Durumu Kontrolü özelliğini kullandıkça ve yangından etkilenen diğer bölgelerde de konuyla ilgili paylaşım yapmaya devam ettikçe, özelliğin diğer bölgeler için de etkin hale geleceği belirtiliyor.

    facebook-cifte-sorusturmayla-karsi-karsiya

    Siz de etkilenen bölgede güvende olduğunuzu bildirmek için Facebook’tan güvende olup olmadığınızı soran bir bildirim aldığınızda, Güvendeyim’e tıklayabilirsiniz.

    Bir afet durumunda bir başkasının güvende olup olmadığını sormak için ise aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

    1. Kriz Yardım Merkezi‘ne gidin ve Türkiye’nin Antalya İlinin Manavgat İlçesinde Orman Yangınları sayfasını seçin.
    2. Kriz sayfasında Güvenlik Durumu Kontrolü’ne tıklayın.
    3. Bölgedeki Arkadaşlar’ın altında Güvende Olduğu Bildirilmiş ve Henüz Güvende Olduğu Bildirilmemiş arkadaşlarınızın listelerini görürsünüz. Bir Facebook arkadaşınızı adını kullanarak aratmak isterseniz arama çubuğunu kullanın.
    4. Kişinin adının yanındaki Güvende Olup Olmadığını Sor’a tıklayın.

    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz

    SDN Network