Facebook, barındırdığı tüm ses özelliklerini tek bir yerde topladı. Mobil kullanıcılarının erişimine açılan yeni ‘Ses’ (Audio) sekmesinde; Canlı Ses Odaları, podcast ve kısa biçimli ses formatları bir araya getirildi. Şimdiye kadar bu formatların platformda özel alanları bulunuyordu. Kullanıcılar sevdiği içerik üreticileri artık Ses sekmesinde bulabilecekler.
Yeni Ses sekmesi, 18 yaş ve üzeri Android ve iOS kullanıcıları için deneme sürecindeydi. Mobil uygulamasını güncelleyen Facebook, Watch bölümünün üst kısmına ‘Ses’i ekledi. Şimdilik ABD’deki üyelerin kullanımına sunulan sekmenin ilerleyen günlerde diğer ülkelere gelmesi bekleniyor.
Facebook’ta göz ardı edilen binlerce bildiriminiz olabilir
Facebook’ta yanıtsız kalan ve nedenini merak edeceğiniz arkadaşlık istekleri için gizli “gönderilen istekler klasörü”nü sizlere sunduk.Facebook Ses bölümünde size özel öneriler olacak
Facebook, ‘Ses’ sekmesini geliştirmedeki amacından bahsetti. Kullanıcıların, sevdiği içerik üreticileri bulmasının kolaylaşacağını söyledi. Aynı şekilde içerik üreticilerin de dinleyicilerine daha kolay hitap edebileceğinin altını çizdi. Kullanıma açıldıktan sonra ‘Ses’ bölümünde, halihazırda takip ettiğiniz hesaplar tarafından paylaşılan içerikleri göreceksiniz.
Dilerseniz hoşunuza giden içerikleri beğenebilecek, yorum yapabilecek ve kaydedebileceksiniz. Facebook takip ettiğiniz hesapları ve paylaşımları baz alarak size özel kişiselleştirilmiş öneriler yapacak. Ayrıca platformdaki popülaritesi yükselen içerik üreticileri de tavsiye edecek. Etkileşiminiz arttıkça uygulamanın algoritması sizi daha iyi tanıyacak ve önerileri de buna göre revize edecek.
Facebook, TikTok rakibi Soundbites özelliği geliştiriyor
Facebook, Instagram Reels özelliğiyle TikTok platformuna dişli bir rakip oldu. Hatta Eylül ayında Reels’i ana uygulamaya entegre etti. Şirket, kullanıcıların kısa ses klipleri kaydetmelerine ve bunları Haber Akışı üzerinden paylaşmalarına olanak sağlayan Soundbites hizmeti için de çalışmalarını sürdürüyor. Özetle bu, Reels’ın ses tabanlı versiyonu olacak.
Sizce Facebook, diğer platformlarla rekabet etmede ne kadar başarılı? Geliştirdiği hizmetleri kullanıyor musunuz? Bu konudaki yorumlarınızı aşağıdaki alana yazmayı unutmayın.