Facebook ve Linkedin’de güvenlik tehlikesi

6

Hackerların, son birkaç yıldır aktif olarak uyguladıkları yeni bir yöntemleri var. Hackerlar, içerisinde kötü amaçlı yazılımı içeren bir dosyayı bilgisayarınıza enjekte ediyorlar ve saniyeler içerisinde tüm dosyalarınızı şifreleyerek size para karşılığında satıyorlar. 

Dosyalarının önemliği arz eden; özellikle iş alanındaki kullanıcılar, her ne kadar bilinçli bir internet kullanımı yaptıklarını düşünsede bir anlık dalgınlığınız, geri döndüremeyeceğiniz sonuçlara mahal verebilir.

Facebook ve Linkedin aracılığıyla oluşan güvenlik tehdidi

16-11/27/image_gate.png

Check Point güvenlik firmasının paylaştığı; Image Gate adı verilen bu yeni güvenlik tehdidi site farketmeksizin, özellikle Facebook veya Linkedin üzerinden kötü amaçlı yazılımların kolayca yollanabilmesini sağlıyor.

Hacker, gerçekte imaj dosyası olmayan herhangi bir resim dosya formatını, Messenger üzerinden alıcıya yolluyor. Gerçekte imaj dosyası olmadığı için yollanan dosyanın ön izlemesi çıkmıyor ve ne olduğunu merak eden kullanıcı dosyayı tıklayarak bilgisayarına indiriyor.

Dosyayı açtığında karmakarışık harfler, saygılar ve semboller gören kullanıcı bir anlık ne olduğunu anlayamıyor. Saniyeler içerisinde bilgisayar, kullanıcıya dosyalarının şifrelendiğini ve şifreyi çözebilmek için para istediğini belirten bir sayfayı açıyor.

Nasıl korunabilirsiniz ?

Check Point firmasının belirttiğine göre; firma Eylül ayında iki sosyal medya firmasıyla bu durumu paylaştı lakin, durumla ilgili bir çözüm yolda mı henüz bilinmiyor.

Bu güvenlik tehdidi, tüm sitelerde kullanılabilir bir tehdit. Ancak hackerların özellikle Facebook ve Linkedin’i seçmelerindeki sebep, dosyanın kullanıcıya gönderildiğinde ön izlemesinin oluşmayarak, kullanıcıda bir merak uyandırması. 

Bu yüzden arkadaşınız veya bir başkası farketmez, ön izlemesi çıkmayan resim dosyalarına asla tıklamayın ve inse bile açmadan çöpe atın. Unutmayın, indirilen bir dosya, çalıştırılmadığı sürece görevini yapamaz. Aşağıdan, potansiyel bir hacklenme anını izleyebilirsiniz. İyi Seyirler.

#video_13510#

:: Sizce antivirüs mü, yoksa kullanıcının bilinçli internet kullanımı mı daha önemli ?

6 YORUMLAR

  1. Dosya uzantilari surekli gorunur olsun. Bilgisayarim ve Windows Gezgini'nde Gorunum'u Ayrintilar olarak kullanin. Dosyanin ne oldugu hakkinda bilginiz olur. MS Security gibi beceriksiz antiviruse guvenmeyin, ucretsiz alternatifleri cok daha iyi. Zone Alarm gibi ucretsiz Firewall da kullanmalisiniz. Varsayilan olarak Microsoft programlari yerine alternatiflerini kullanin. Mesela PDF okumak icin Explorer / Edge ya da Adobe yerine Sumatra PDF kullanin, resim gosterici olarak IrfanView kullanin. Boylece riski oldukca azaltmis olursunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version